Jump to content

Interesantna pojava sa lambda :lol:

Recommended Posts

Evo datalog file http://www.sendspace.com/file/cs2gbb

Ja nešto pretpostavljam ali vam neću davati ideje, da vidim tko će to skužiti.. :naughty: Tcode bi to mogao znati jer je imao sličan problem...

Znači rano jutro auto tek upaljen. Lambda se zagrijala i upalila (više od 1m od glave je montirana). I nakon toga par minuta čudno očitanje lambda (presiromašna smjesa ono 27:1) i auto normalno radi, nema missfire, itd...

Nakon 200m vožnje očitanja postanu normalna, 14:1 do 15:1... :naughty:

Ajmo, što je uzrok problema? :naughty:

Edited by mr_G

Prvo daj slozi taj auto da radi(ajde pokazi mi kak se lemi :P

Tebi napon padne na 9.65V tu i tam. 9.65V s upaljenim autom. Drugo napon ti plese kao velki i onda se cudis da imas probleme. Vems ti radi ok samo do 5.5V ali injektore na tom naponu nemoze otvoriti. A niti iskre ti nije nesto :)

A drugo mogao bi ga zmapirati u leru. Lambda skine 35% goriva i auto pocne bolje raditi.

Čini mi se da ti grijač sonde ne radi baš kako bi trebao. A ovo sa naponom je stvarno smijeh, na koju foru ti padne napon na ispod 10V?

Mozda lambda ima jos manji napon na napajanju. Mozda uopce nema.

Mislim da tu treba prvo zice posloziti kak treba.

Pa govno je reparirano. Jedino moram remen promijeniti, čuo sam da je znao jučer zaškripati.

Spojiti ću ja VEMS direktno na akumulator preko releja pa ćemo onda vidjeti...

Žice od lambde nisam dirao. Moguće da se jedna isčupala jer su sad malo na knap.

Gdje vidim grijanje lambde? Kako prebacujem stranice?

Ides u command promt od vems, napise Manmlp07bye

pazi na velko M, ne radi s malo M.

Ili ides u postavke od megatuna i odaberes stranicu. Ja vise volim pisati :)

BTW ta lambda radi i u zraku ako je isrpavna i ima napon na sebi. Grijac je dovoljno jaki. Tako ako ju stavis i 10m od motora(da imas tolko cijevi) ona mora raditi i ispravno pokazivati.

Kad se lambda izvadi mora biti 20 in nesto prema 1 AFR. Nema veza gdje je, da radi.

Kad se lambda izvadi, onda mjeri samo kisik (i uvijek samo to i mjeri) jer koliko je meni poznato benzina još uvijek nema u zraku tako značajnoj koncentraciji. I da, ako je dobro kalibriran kontroler, treba pokazivati 20.9, što je koncentracija kisika u atmosferi.

Kad se lambda izvadi, onda mjeri samo kisik (i uvijek samo to i mjeri) jer koliko je meni poznato benzina još uvijek nema u zraku tako značajnoj koncentraciji. I da, ako je dobro kalibriran kontroler, treba pokazivati 20.9, što je koncentracija kisika u atmosferi.

Tacno. Dobro da si ponovio moje rijeci :-)

Pa kad je sve krivo rekao. Neki auti voze s AFR 20. Onak kao je rekao je kod MS-a, jer komunikacija izmedu MS-a i nekog lambda kontrolera je analogna. Znaci prvo digitalni signal se pretvara(LC1) u napon, pa MS napon opet pretvara u digitalni signal(znaci dupla koverzija s malim greskama). Da bi pogreska toga bila cim manja, koristi se relativno uski pojas(za 99% auta ok).

A kod vemsa je kontroler nutra pa nema potrebe za smanjenje dinamike i onda nije isto AFR 20=cisti zrak.

shvatili smo sto je pjesnik htio reci , nemorate ga sad lovit na svako slovo

kak ste shvatili kad je pjesnik jos u metaforama

i da goriva u atmosferi ima 79% , sonda bi opet ocitala 21%, valjda u atmosferi mora biti manjak kisika :):lol: ako cita samo kisik, a cita :)

puhnes u sondu i sve vidis, jos ak si popio, ona vruca ... :lol::)

stisni gas u pod i ugasi auto, mora odmah otici na 20,9 ako valja

Ide ona na 21 ako se zaletiš i pustiš gas.. :lol:

Nego napon riješen. 5mm2 žica direkt od akumulatora preko 40A releja na napajanje VEMS-a. Napon 13-13.5V... Izgleda da je instalacija od dajvua vremenom izgubila na kvaliteti.. :(

Nego lambda probleme nisam više vidio. Žice sam malo opustio od lambda sonde, više nisu nategnute. Vidjeti ćemo ujutro...

Nego šta bogati one veličine na LCD 7 stranici znače :doh:

Ima Ri, Pump, Temp i 2 AFR-a. Mislim da još jedna ima koju nisam zapamtio. No sranje sve veličine ispisuje u HEX.. :lol: Morati ću ugraditi hex calculator u mozak.. :lol:

I koliko sad one moraju biti?

Inace napon na vemsu mora biti isti kao na injektorima i bobini i motorcicu ler gasa da korekcije za napon mogu raditi. Inace ce mozda jos jedan motor bye-bye.

Zato sve zice, ta sranja van i poslozi to kak treba(mores napraviti da izgleda ruzno kak kod mene, bitno da radi). I ne samo stavljati releje iz chipoteke.

Neda mi se sve objasnjavati sto znaci na LCD-u, ali ono sto je tebi bitno vidjeti da temp sonde raste od kad se grijac upali.

BTW2 i zamijeni onu kinesku walbro pumpu

BTW3 ovo s naponom je ozbiljan problem i shvati ga ozbiljno

BTW4 imas previse warmup na 40C

Svaki injector ima svoju plus žicu i svi idu na istu točku gdje je isti napon za sve... Ožičenje je od motronica 2.8 malo modificirano a oni se ne šale...

Kineska navodno ima plastične zupčanike unutra, koliko se sjećam ja sam u svojoj vidio metalne... No to nije bitno. Prije ozbiljnog boostanja ide gore swirl pot i vanjski 044...

E to sa warmup tablicom ćeš mi morati nacrtati, tj. poslikati... Zato sam ti rekao da mi poslikaš konfiguracije za plin-benzin, jer koliko znam warmupi i sve ostalo nije isto za plin i benzin, osim možda lambda tablice...

I ako ti nije problem objasniti mi kako upogoniti vemstune da mogu testirati injektore na 80% ili ćeš mi ti to jedan dan napraviti... Moram one koji više zaljevaju preseliti na cilindre 2 i 3 koji su prvi na najebu...

Edited by mr_G

Svaki injector ima svoju plus žicu i svi idu na istu točku gdje je isti napon za sve... Ožičenje je od motronica 2.8 malo modificirano a oni se ne šale...

Kineska navodno ima plastične zupčanike unutra, koliko se sjećam ja sam u svojoj vidio metalne... No to nije bitno. Prije ozbiljnog boostanja ide gore swirl pot i vanjski 044...

E to sa warmup tablicom ćeš mi morati nacrtati, tj. poslikati... Zato sam ti rekao da mi poslikaš konfiguracije za plin-benzin, jer koliko znam warmupi i sve ostalo nije isto za plin i benzin, osim možda lambda tablice...

I ako ti nije problem objasniti mi kako upogoniti vemstune da mogu testirati injektore na 80% ili ćeš mi ti to jedan dan napraviti... Moram one koji više zaljevaju preseliti na cilindre 2 i 3 koji su prvi na najebu...

vemstune samo skines i upalis. On automatski prepoznaje firmware i to. Updata se preko neta za nove firmware...

Samo neznam ako ova verzija firmwara 1.1.47v2 koja je dosta od mene modificirana radi s vemstune. I mislim da simulacija motora je od 1.1.50, ne sjecam se tocno, ja vozim na 1.1.62.

vemstune radi od 1156 sve prije će morati na manual...

Jebote, skineš onaj firmware zip i šta imaš u njemu? Drek, ništa. Šta mi još treba uz taj zip da bi mogao napraviti compile i upgrade? Kako iskoristiti postojeću konfiguraciju? Pretpostavljam da sa 12x12 na 16x14 treba napraviti interpolaciju mapa?

vemstune radi od 1156 sve prije će morati na manual...

Jebote, skineš onaj firmware zip i šta imaš u njemu? Drek, ništa. Šta mi još treba uz taj zip da bi mogao napraviti compile i upgrade? Kako iskoristiti postojeću konfiguraciju? Pretpostavljam da sa 12x12 na 16x14 treba napraviti interpolaciju mapa?

hm, radi vems tune i s 1.0.78, i 1.1.42 i ranije, nesto si zmotao.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...