Jump to content

ko zna mapirat tu?

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Naravno. No piggyback vs stand alone... Stand alone uvijek bez razmišljanja! Pogotovo ako je razlika u cijeni vrlo mala. Onda nemaš opravdanje za piggy... Eto, just my 50c...

Ja sam iznio svoja iskustva, iskustva mojih prijatelja, itd... Pa sad svatko nek radi što i kako želi.. ;) :thumbsup:

ali G, razlika nije mala..

mozda tebi koji volis DIY je, al SA ce za nekog ko hoce plug n play doci minimalno 1000 eura.

unichip polovan uzmes za 200tinjak eura + mapiranje kod ERCa (ne znam koliko), al nemre bit 600 eura da ga hebes.

a sad pitaj firea, tcodea, toncija ili ne znam koga koliko bi trazili love da ti spoje vems i mapiraju.. ja se kladim da im je zlo od pomisli radjenja DIY varijante bez gotove instalacije...

unichip polovan uzmes za 200tinjak eura + mapiranje kod ERCa (ne znam koliko), al nemre bit 600 eura da ga hebes.

...

tako je...ERC je meni uzeo 100 jura ako se dobro sjećam ili možda čak i manje :huh: ko će ga znat...

mozda tebi koji volis DIY je, al SA ce za nekog ko hoce plug n play doci minimalno 1000 eura.

a sad pitaj firea, tcodea, toncija ili ne znam koga koliko bi trazili love da ti spoje vems i mapiraju.. ja se kladim da im je zlo od pomisli radjenja DIY varijante bez gotove instalacije...

Nije toliko. Čak ona varijnta vems-motronic koja ide na tvorničku instalaciju je manje od 900EU...

VEMS sa ožičenjem i kutijom i svime je ispod 600EU...

Ljudi će jebeno zamrzit taj VEMS upravo radi mr. G-a i iz inata će stavljat bilo što drugo da nije VEMS baš zbog toga.

G ništa osobno ali to je moj zaključak čitanjem foruma :)

Misliš da me zaboli zbog toga?! Meni niti iz đepa niti u đep... Ja samo dobro namjerno dao/dajem savjete, jer sam probao nešto što je stvarno premalo zastupljeno kod nas, a vrijedi daleko više... Tko me hoće poslušati, dobro za njega. Tko neće BMK, njegov gubitak! ;)

podijeli tlak s usisnom temperaturom i preklopi s dutycycleom, ajd fire :)

a kakva vam je to Lambda, pa to snimi jednom u 3000okr.

kakvi su ovo zubi u 3 brzini, taj Vems grize :lol::thumbsup:

daj mi razvuci taj graf na sekunudu prije i sekundu poslije ove referentne tocke i daj pedalu gasa i daj skaliraj te layoute, ne da moram crtati po monitoru :)

podijeli tlak s usisnom temperaturom i preklopi s dutycycleom, ajd fire :)

a kakva vam je to Lambda, pa to snimi jednom u 3000okr.

kakvi su ovo zubi u 3 brzini, taj Vems grize :lol::thumbsup:

daj mi razvuci taj graf na sekunudu prije i sekundu poslije ove referentne tocke i daj pedalu gasa i daj skaliraj te layoute, ne da moram crtati po monitoru :)

ovo prvo mi nije jasno sto oces, ali znam da matlab moze to :).

A ovo s lambom. Znaci zeleno je lambda target, bijelo je lambda. Samo zbog lose skale se ne vidi bas dobro(treba skalirati od npr 0.7-1.2)

Prvi zub je zbog proklizavanja, da se lagano ukloniti, a drugi je zbog saltanja. Posto je stupanj prenosa prvenstveno zbog boosta i nitra, nije bilo potrebe se zanemarivati s ocitanjem tocnog stupnja prenosa prilikom stisnutog kuplunga.

Ali cak se "saltanje" u nizu brzinu da dobro iskoristiti prilikom proklizavanja, jer ce smanjiti boost.

2tcode: Ti si moj idol! :) :thumbsup::notworthy:

Nego, šta ti nisi govorio da treća i četvrta podnesu full boost? Ili je to samo po ljetu na semislik?

Niske temperature su povećale snagu motora ali ne i grip od ljetnih guma.. ;)

Isto tako alfi je motor na 1.5bar izgorio na unichip, a na MS je išao na 2bar bez spaljivanja klipova.... Možda sam malo fulao brojke no poanta je ispravna. Neka alfa napiše detaljnije što je točno bilo...

nije izgorio, nikada nijedan motor nije izgorio, pukli su klipovi, na 1 bar tlaka

UNICHIP je dobra stvar, ako se sve dobro izmapira

nije izgorio, nikada nijedan motor nije izgorio, pukli su klipovi, na 1 bar tlaka

UNICHIP je dobra stvar, ako se sve dobro izmapira

Čekaj, pukli klipovi != izgorio?! :rofl:

Jel fali pola klipa, jel se zacvikala karika, jel otpao rub klipa, jel nešto peto... Sve ima za posljedicu istu stvar: Motor više ne radi bez otvaranja. Jel tako? Znači motor je izgorio.. :)

Nije toliko. Čak ona varijnta vems-motronic koja ide na tvorničku instalaciju je manje od 900EU...

VEMS sa ožičenjem i kutijom i svime je ispod 600EU...

Ok pametnjakovicu... Ja tebi dam 900 eura, a ti se dogovori onda sa Fireom ili Toncijem da mi sloze Vems tako da ja kasnije samo sjednem i vozim se. Bez da prstom maknem.

A ti im onda nadoplati sve ostale troskove.

Jel moze tako?

Čekaj, pukli klipovi != izgorio?! :rofl:

Jel fali pola klipa, jel se zacvikala karika, jel otpao rub klipa, jel nešto peto... Sve ima za posljedicu istu stvar: Motor više ne radi bez otvaranja. Jel tako? Znači motor je izgorio.. :)

jok, UZROCI su razliciti!

dakle nije isto!

gorenje klipa

pucanje klipa

cvikanje karika / klipa

stucen rub

nije isto, nije isti uzrok i nije isto rjesenje problema !

ovo prvo mi nije jasno sto oces, ali znam da matlab moze to :).

A ovo s lambom. Znaci zeleno je lambda target, bijelo je lambda. Samo zbog lose skale se ne vidi bas dobro(treba skalirati od npr 0.7-1.2)

Prvi zub je zbog proklizavanja, da se lagano ukloniti, a drugi je zbog saltanja. Posto je stupanj prenosa prvenstveno zbog boosta i nitra, nije bilo potrebe se zanemarivati s ocitanjem tocnog stupnja prenosa prilikom stisnutog kuplunga.

Ali cak se "saltanje" u nizu brzinu da dobro iskoristiti prilikom proklizavanja, jer ce smanjiti boost.

ok, drugo pitanje, :)

sta ovdje ne valja ?

Zasto ? :doh::doh::doh::drink:

log1g.jpg

i fire ja ti ovdje postam logove, a Williams je 2005 kupio 22 Pi logera po xyz t Eura novaca svaki, jer su sve moguce sifre bile na svakom od njih, svaki se mijenja svaku trku.... pa eto sta ti je perverzija od F1

ozicenje u seatu kosta 13t eura

al to kod vas gore naprave za 2 :) i Vems za 1 :) :lol::lol:

s Motecom od 8,5t eura imas sve, a sve treba sloziti za 6 :lol: i motorsport je tvoj :)

Unichip + LPG = dobitna kombinacija! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Pitaj Mislava što misli o tome... :thumbsup:

BTW, a za te pare možda malo više staviš VEMS i imaš pravu stvar...

A Mislav je kompetentna osoba u tom slučaju da moze rec svoje misljenje????

..il znas nesto sto ja neznam???

Malo sam zbunjen ovim logom. Gornja bijela je spark, dolje gloop i najdoljnja bijela je valjda tlak atmosvere? Nekak mi ne pase bas to.

I ako dobro vidim motor na 6000rpm ima otprilike istu snagu kao na 8000rpm?

BTW na ovom grafu su skale jos gore, samo je rpm i vrijeme oznacen. A ostalo nist.

nisam ja rekao da je Pi savrsen, vec najbolji na kojem sam radio, a skale i kanali su tocno onakove kako to najbolje i najbrze mozes vidjeti

kako ja gledam motor, ja samo vidim isto zraka od 6-8t sto znaci ista VE sto znaci isti moment a ne snaga

T3 ti je EGT , ali nije ukljucen, PAP ti je throttle, i lambda max sto vidis ti je 1 a min 0,8 pa crtaj po ekranu :)

ne kuzim sta ti nepase sto su bijele, hoces roza :lol:

al puno toga ne valja i dalje, zasto ? :)

Neznam sad kak se oznacava protok zraka tu(zelen), ali ako je po vremenu(hm 334 kg/h mi nekako malo zgleda, osim ako nije to neki 130konja motor) onda snaga ne raste, a ako je po ciklusu onda raste.

Makar mi se cini da su injektori pokazivaju po kolicini ubrizganog goriva(mikro litra) po ciklusu(tj dva okreta radilice), tj PW pada a lambda otprilike ista znaci moment pada.

Ako je prva bijela krivulja paljenje, onda ovi peakovi su fakat cudni(+60 paljenje) ? Ili s ti oce oznaciti da je flate shift aktiviran ili tako nesto? jer cak i fali dio crte izmedu :)

A zasto na malom gasu ima tak malo paljenja?

A posto lambda skace prilikom saltanja, izgleda da postoji neki flate shift(a i gas je do kraja stisnut :)

A ovi rpm, ne skacu malo previse ili tolko auto proklizava?

e vis to je vec nesto :)

nije protok, vec nekakv omjer mase, moram provjeriti jedinicu, to je ono sto sam ti rekao, podijeli tlak usisa s temepraturom, plinska konstanta koja ti niti ne treba, jer ti hoces oblik krivulje, samo ti jos fali temp. vode i njena ovisnost da bi bio tocan

pada moment poslije 7500 je, ali snaga jos uvijek raste do kraja 8500

paljenje je upravo to, aktiviran upshift cut, fali onoliko koliko ga namjestim vremenski da prekine, ali nema razloga da paljenej pada na manje zraka u cilindu, tocno, to su neke seatove filozofije :doh:

lambda je u banani i predalkeo je postavljena i kak moze biti toliki zaostatak kod saltanja ili pustanja gasa

obogacenje na visokim okretajima je preveliko

nis okretaji ne skacu previse, pa tak motor radi, ovi peakovi na ubrzavanjima su hupseri na stazi, pa pasice, zavoji... al to su vec drugi layouti

ovdje je cisti motor

Ok pametnjakovicu... Ja tebi dam 900 eura, a ti se dogovori onda sa Fireom ili Toncijem da mi sloze Vems tako da ja kasnije samo sjednem i vozim se. Bez da prstom maknem.

A ti im onda nadoplati sve ostale troskove.

Jel moze tako?

Pa i unichip netko mora mapirati. Sad hoćeš se ti sa nekime dogovoriti za 100EU, ili platiti 500EU opet ovisi... No nemoj se praviti lud... 600EU za VEMS i 500EU mora biti dosta za pošteno mapiranje... A opet ti netko može sve prilično ok napraviti za 100EU ako si dobar sa tim istim... :drink:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...