Jump to content

Still to fast to race

papa

Recommended Posts

odličan je filmić,pogledao ga prije...a ponajviše od svega mi se sviđa kako npr S1 izgleda robusno,pojednostavljeno...uber jednostavno i logično te bez nekih space age tehnologija...radi na čipani bosch motronic btw,i to radi jako jako dobro...

u biti nije toliko bitna tehnologija...mislim da bi kao gledatelj radije čekao na hairpinu quattra kako puca iz screamera ili lanciu kako čuješ zavijanje kompresora prije ispuha te kako su svuda po cesti a drajver se bori da ga ne zakuca u publiku...to objašnjava goooooooomile gledatelja...

a ovaj današnji wrc,koliko god bio tehnički "utegnut",kao i F1 (priznaj koliko puta si gledajući F1 jednostavno zaspao...ne govorim o jutarnjoj suzuki nego popodnevnoj imoli npr :) ) je jednostavno dosadan...

ja kad cujem ovog audijevog turbo petaka uz grupe B totalno poludim

nema mi boljeg zvuka...krene prvo pet cilindara sa svojim "nepravilnim radom" i dok napuni turbo tako se brzo zavrti i napuni brzinu da je to strasno. Onda onaj specifican blow off a prije njega sreamer pipe i opet to sve isto u višoj koju puni dvije sekunde

aaaaaaaaa

pa covjek je u filmicu lijepo objasnio da su danasnji automobili sami po sebi puno brzi po vremenu od ovih automobila ali tehnologija sada i onda nije jednako ''wooww'' ako to mogu tak nazvat.

Onda je to bila senzacija vidjet auto od 550 ili koliko konja koji sa 180 bokari po zavojima i bori se da ostane na cesti a danas je to sve nekako vise pod kontrolom i uglađenije i ne toliko eksplozivno..

I sam je rekao , da su onda imali ovjese kao sto danas imaju auti na skakaonama bi letili duplo vise. A ono tada je bio hit..

Gledao sam te talijanske aute uživo , stvarno je zanimljivo pogledati sva ona rješenja. Velika želja mi je vidjeti 205 T16 radi same koncepcije motora i pogona.

Audi je bio brz, ali mi je auto prejednostavan :D

Jesu oni i 80-e imali ona silikonska plava crijeva i te fensi gluposti ili kako su oni to rješavali ?

Blow ofovi oni plavi crveni gluposti..

Jesu oni i 80-e imali ona silikonska plava crijeva i te fensi gluposti ili kako su oni to rješavali ?

Blow ofovi oni plavi crveni gluposti..

Imaju plava silikonska crijeva i OGROMNE alu blow off-ove samo nema poliranih dijelova vidljivih izvana.

Meni je ono jako impresivno.

Zar ne kola neka priča da ima jedan u Hrvatskoj?

Ne znam za to.

Ima jedan renault 5 turbo 2 u ST

Edited by Rallye VR6

Imaju plava silikonska crijeva i OGROMNE alu blow off-ove samo nema poliranih dijelova vidljivih izvana.

Meni je ono jako impresivno.

Ne znam za to.

Ima jedan renault 5 turbo 2 u ST

Znaci oni su prije 25 godina prakticki imali ono sto je kod nas ''in'' zadnjih pa osudit cu se rec 10 godina..ako i toliko..

Ok to je tad vjerovatno bilo rezervirano za rallye i tako a danas svaki šonjo moze auto nabrijat na 300-400ks

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...