papa Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 dobar filmic za pogledat ko ima vremena.. traje sat i 16min... detalji oko grupe b... http://video.google.com/videoplay?docid=2782882305909578911&ei=3TIiS_21DIT02gLcqtypAw&q=Still+Too+Fast+To+Race# Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Bilo već. Nastavak to fast to race. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 nekuzim..lijeva na kvacilu desna na kocnici pa onda desna na gasu a lijeva na kocnici ?! sto se postize u prvom a sto u drugom slucaju ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 U prvom šalta nižu uz udaranje po gasu da uskladi okretaje, a u drugom slučaju drži gas pri kočenju i u krivini da smanji lag...ono prvo znam, ovo drugo pretpostavljam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 odličan je filmić,pogledao ga prije...a ponajviše od svega mi se sviđa kako npr S1 izgleda robusno,pojednostavljeno...uber jednostavno i logično te bez nekih space age tehnologija...radi na čipani bosch motronic btw,i to radi jako jako dobro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 desna na gasu a lijeva na kocnici ?! drzi boost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzek Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 više nikada neće biti nečega tako dobroga..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 više nikada neće biti nečega tako dobroga..... sorry stari,ali današnji WRC auti su brži od ovog uz pola snage...upravljiviji....sve...ne vidim po čemu su to auti grupe B bolji od njih. U njihovo vrijeme su bili vrh tehnologije usporediv s F1, ali apsolutno je druga stvar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 u biti nije toliko bitna tehnologija...mislim da bi kao gledatelj radije čekao na hairpinu quattra kako puca iz screamera ili lanciu kako čuješ zavijanje kompresora prije ispuha te kako su svuda po cesti a drajver se bori da ga ne zakuca u publiku...to objašnjava goooooooomile gledatelja... a ovaj današnji wrc,koliko god bio tehnički "utegnut",kao i F1 (priznaj koliko puta si gledajući F1 jednostavno zaspao...ne govorim o jutarnjoj suzuki nego popodnevnoj imoli npr ) je jednostavno dosadan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzek Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 evo akula je najbolje to odgovorio divim se današnjim wrc autima ali grupa b je nevjerojatna i neusporedivo bolja..... a f1 je priča za sebe.... žali bože kaj izgubim tih pet minuta dana kad pogledam start lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 U pravu ste obojica, i ako govorimo o užitku gledanja grupa B je nenadjebiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 drzi boost... Nisam pogledal o ćemu se radi, al poprilično sam siguran da je ovo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toninho Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Predlažem pogledati: - Grop B supercars - The Greatest Years of Rallying 1980's Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 ja kad cujem ovog audijevog turbo petaka uz grupe B totalno poludim nema mi boljeg zvuka...krene prvo pet cilindara sa svojim "nepravilnim radom" i dok napuni turbo tako se brzo zavrti i napuni brzinu da je to strasno. Onda onaj specifican blow off a prije njega sreamer pipe i opet to sve isto u višoj koju puni dvije sekunde aaaaaaaaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 desna na gasu a lijeva na kocnici ?! Bio je negdje filmic filmic kak marcus gronholm objasnjava...ugl balansiranje auta u zavojima bez gubitka boosta ima tu nekaj http://www.youtube.com/watch?v=YNWbG3ItyZU&feature=PlayList&p=5E8BCCFBF3E93E60&index=73 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 pa covjek je u filmicu lijepo objasnio da su danasnji automobili sami po sebi puno brzi po vremenu od ovih automobila ali tehnologija sada i onda nije jednako ''wooww'' ako to mogu tak nazvat. Onda je to bila senzacija vidjet auto od 550 ili koliko konja koji sa 180 bokari po zavojima i bori se da ostane na cesti a danas je to sve nekako vise pod kontrolom i uglađenije i ne toliko eksplozivno.. I sam je rekao , da su onda imali ovjese kao sto danas imaju auti na skakaonama bi letili duplo vise. A ono tada je bio hit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Gledao sam te talijanske aute uživo , stvarno je zanimljivo pogledati sva ona rješenja. Velika želja mi je vidjeti 205 T16 radi same koncepcije motora i pogona. Audi je bio brz, ali mi je auto prejednostavan Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Gledao sam te talijanske aute uživo , stvarno je zanimljivo pogledati sva ona rješenja. Velika želja mi je vidjeti 205 T16 radi same koncepcije motora i pogona. Audi je bio brz, ali mi je auto prejednostavan Jesu oni i 80-e imali ona silikonska plava crijeva i te fensi gluposti ili kako su oni to rješavali ? Blow ofovi oni plavi crveni gluposti.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Gledao sam te talijanske aute uživo , stvarno je zanimljivo pogledati sva ona rješenja. Velika želja mi je vidjeti 205 T16 radi same koncepcije motora i pogona. Audi je bio brz, ali mi je auto prejednostavan Zar ne kola neka priča da ima jedan u Hrvatskoj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 (edited) Jesu oni i 80-e imali ona silikonska plava crijeva i te fensi gluposti ili kako su oni to rješavali ? Blow ofovi oni plavi crveni gluposti.. Imaju plava silikonska crijeva i OGROMNE alu blow off-ove samo nema poliranih dijelova vidljivih izvana. Meni je ono jako impresivno. Zar ne kola neka priča da ima jedan u Hrvatskoj? Ne znam za to. Ima jedan renault 5 turbo 2 u ST Edited December 13, 2009 by Rallye VR6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rimA Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Žan Todt prodaje svog Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Imaju plava silikonska crijeva i OGROMNE alu blow off-ove samo nema poliranih dijelova vidljivih izvana. Meni je ono jako impresivno. Ne znam za to. Ima jedan renault 5 turbo 2 u ST Znaci oni su prije 25 godina prakticki imali ono sto je kod nas ''in'' zadnjih pa osudit cu se rec 10 godina..ako i toliko.. Ok to je tad vjerovatno bilo rezervirano za rallye i tako a danas svaki šonjo moze auto nabrijat na 300-400ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Upravo tako. Da je netko u doba grupe B rekao da će se krajem 90-ih voziti golfovi jedinive sa 500+ KS , rekli bi mu da je lud... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Ja jedino što sam od tih monstruma Bklase vidio u živo u akciji je Renault 5Maxi i to je jednostavno atrakcija i divlje. Brdo Rabac-Labin-oni koji su bili znaju:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rockatansky Posted December 15, 2009 Share Posted December 15, 2009 Ne znam za to. Ima jedan renault 5 turbo 2 u ST Bijeli s crvenim naljepnicama...vidio ga jednom. Malpo mi je falilo da se okrenem pod ručnom na magistrali, pa za njim, žena je bila sa mnom, a ona nema razumjevanja za takve stvari Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now