Jump to content

Presvlačenje siceva, volana, mjenjača i interijera u kožu thread

Recommended Posts

2 Raptor : Jesi kada lakiro nesto na autu? To također ide app

I radi se dok ne ispadne dobro, ja sam sve laliro dva puta, nikad nisu iz prve dobro napravili, a iz druge sam preso preko ''sitnica''

To samo govori da ni nakon drugog puta niej urađeno kako treba ali si presutio to jer vjerovatno nisi imao računicu bunit se dalje. Što vremenski ( novcano pretpostavljam manje )

2 Raptor : Jesi kada lakiro nesto na autu? To također ide app

I radi se dok ne ispadne dobro, ja sam sve laliro dva puta, nikad nisu iz prve dobro napravili, a iz druge sam preso preko ''sitnica''

Jesam, u Baoticu prije par mjeseci i mogu reci da sam momentalno zadovoljan. Ima samo jedan manji curak koji su rekli rijesiti kad dodjem, do sad nisam dosao - onda znas kak me dira.

Ne kazem da mora biti savrseno, ali neki standard mora bit.

Za svoje pare mos trazit ono sto zelis i moras dobiti,ako netko nezna radit,zasto radi to?

App je bilo za vrijeme juge i nek mi neko me kaze da moze netko sfusat i da je to ok..aha,nek ne radi ak nezna!a ak sfusa nek popravi,to mo je najjadnije,to je radjenje preko kurca i samo je lova u pitanju..

Cuo sam od par ljudi a i vidio kak matus radi,i ima puno zalbi

Gotovcu je iz EL trebo bijeli slk za 4 dana,narucis cekas 2 i vise mj,on ga je dobio jer je auto bio kompl prefarban a to nitko nezna nit je vidio,jer je dobro odradjeno makar knap cajtu,a znam kolko je i platio jer znam i ko je radio

Ak radis nes kak spada radi ak ne,nemoj...moje misljenje

I meni su milju puta nes sfusali al ja auto nigdje ne ostavljam vise

Pričalo se o tome da se ne želi dati lova za pravu stvar, IMHO - ovo je prava stvar, koja VANI košta kao i kod nas, a svi/većina se složila da je vani uvijek bolje.

Brilliant place, I went down for a quote and to get some advice first as i wasn't 100% on what wanted doing and didnt want to ruin it. Left it with them for a week while on holiday and that was it, simple. No snags even.

Front seats, rear seats, headrests, front and rear arm rests, gear gator. £1100 inc VAT (over a year ago)

IMG_3891.jpg

1100 funti je 9680kn, i to sa svim porezima i davanjima - dakle, nema ispod stola.

Znači, u državi gdje je prosječna plaća barem 2x veća od tih £1100 oni odrade posao, očito, odlično, a kod nas gdje je plaća barem 2x manja - u principu isfušare.

Po ovome, cijena takvog posla kod nas ne bi smjela premašiti cca 3000kn na crno, odnosno 4500 legalno. ALI, svejedno, kod nas traže iste pare za isti posao. I onda još tvrde da bi trebalo biti skuplje jer sve ispod valjda 10 000kn je premalo za taj posao...reality check ppl.

OK, mogu razumijeti da materijal košta isto, ali onda su razlike u satnici enormne kao što je i kvaliteta, samo u ovom slučaju, nažalost - obrnuto proporcionalna.

Dakle, prestanite više srat s time: "nisu spremni platiti" shemama.

Edited by Raptor6767

ovo je realna cijena za taj posao... racunaj da materijala imas (nappa i brusena koza) skoro 4-5-6k kn (ovisi o kvaliteti) i onda ruke jos 3, 3.5 soma.. ovdje ima dva tjedna posla, moras bi svjestan da covjek koji je se skolovao da bude tapetar odradi posao 50% brze nego neki "obican" tapetar.. i onda dolazis do cifre od cca 80-ak radnih sati za siceve po cijeni od 3.5 soma za ruke i satnica ispada 43 kune... rucni rad se cijeni preko 100kn po satu... o tim cijenama pricamo..

cuj se s Marekom kako ti je rekao i odite kod Domagoja, tocno dogovori s njim sta zelis, daj mu vremena i on ce ti to napravit..

ovo je realna cijena za taj posao... racunaj da materijala imas (nappa i brusena koza) skoro 4-5-6k kn (ovisi o kvaliteti) i onda ruke jos 3, 3.5 soma.. ovdje ima dva tjedna posla, moras bi svjestan da covjek koji je se skolovao da bude tapetar odradi posao 50% brze nego neki "obican" tapetar.. i onda dolazis do cifre od cca 80-ak radnih sati za siceve po cijeni od 3.5 soma za ruke i satnica ispada 43 kune... rucni rad se cijeni preko 100kn po satu... o tim cijenama pricamo..

cuj se s Marekom kako ti je rekao i odite kod Domagoja, tocno dogovori s njim sta zelis, daj mu vremena i on ce ti to napravit..

Ja samo tvrdim da je cijena od npr. 2000kn koliko sam ja spreman platiti za presvlačenje rubova prednjih siceva u kožu OK.

A za sve ne bih dao više od 8000kn.

Druga stvar je da bar onda ta ekipa kod nas može jamčiti za svoj posao pa da to "custom made" nešto predstavlja kod nas, a ne da ti naplate posao kao sv.Petra kajganu, a onda kad/ako se počne događati sranje, onda je kud koji mili moji.

A za sve ne bih dao više od 8000kn.

onda nemoj tapecirati siceve i trazit savrsenstvo... kaj mislis da ja tebi dodjem po akumulator u ducan i kazem hocu najbolji aku od 75ah ali nedam vise od 400kn..

p.s. da skratis cijelu filozofiju oko toga poslusaj Hica i bit ces najsretniji..:)

edit: siguran sam da ako se tocno dogovoris s Domagojem sta hoces da ce ispostovat dogovor.. covjek je od rijeci..

Edited by Jopa

onda nemoj tapecirati siceve i trazit savrsenstvo... kaj mislis da ja tebi dodjem po akumulator u ducan i kazem hocu najbolji aku od 75ah ali nedam vise od 400kn..

p.s. da skratis cijelu filozofiju oko toga poslusaj Hica i bit ces najsretniji..:)

edit: siguran sam da ako se tocno dogovoris s Domagojem sta hoces da ce ispostovat dogovor.. covjek je od rijeci..

Koliko garancije imam na siceve? Na aku je 2god, kako od Tople tako i od Boscha/Bannera

P.S. u autu sam pa ne mogu pisat, kad dodjem u firmu, napisem.

Tocno to ! Nebih uopce razmisljao nego pokusao smisliti prijevoz do tamo i rjesio te siceve.

Preko slika je odrađeno odlično, uzivo vjerujem također. Kosta naravno ali iza te cijene stoji i kvaliteta posla.

Po meni skupi lovu pa napravi sve komplet kao ovi sa slika ili nemoj radit jer smo prednji sicevi tako a ostalo serijsko izgleda nedovršen posao.

Da sad ne lupam po mobu - koliko bi kostalo presvlacenje samo ruba prednja 2 sica u kozu?

Koliko je vremena potrebno?

Moji imaju i bocne airbagove. Daj pogledaj koliko takvi kostaju.

To je u Njemackoj? koliko su PDV i postarina do ZG?

EDIT: Sad bas gledam malo - ti zelis reci da ja prodam svoje siceve sa airbagovima i onda dam 2500€ (~18500kn) za siceve bez airbagova zato jer su oni kozni, a meni nitko u HR nije sposoban presvuc samo rubove?

To je to...možda da kupim Aston Martina, prodam Clia jer moj Clio ne ide? :P

Edited by Raptor6767

Moji imaju i bocne airbagove. Daj pogledaj koliko takvi kostaju.

To je u Njemackoj? koliko su PDV i postarina do ZG?

mislim da mozes skinut airbagove sa svojih siceva i onda stavit na ove bez problema...

to je u njemackoj...a za postarinu ne znam no mislim da bi se sve dalo rijesit u dogovoru sa prodavacem :)

Za lakiranje se ne slažem jer u tvornice štede na laku-pa svaki nov auto ima narančinu koru:thumbsup:

Toliko kvalitetan posao nemaš kome naplatiti isto kao što Rene hoće siceve, ali ne da više od 2 000 kuna, nhf Rene, ali ne vjerujem da bi netko dao 20-25 000 kuna za lakiranje.

I naravno da je razlika kad ti xy farba ili da imaš mogućnosti svaki šaraf odšarafiš sa ljubavlju i sve pripremiš sam i bez štednje i bez požurivanja si SAM napraviš pod uvjetom da imaš uvjete za to.

Toliko kvalitetan posao nemaš kome naplatiti isto kao što Rene hoće siceve, ali ne da više od 2 000 kuna, nhf Rene

Ne kažem da ne bih dao više već da ne želim dati više od 2000kn.

Ali ako mi čovjek daje neku garanciju za svoj posao (nekoliko god garancije) onda bih dao i više, a ne da mi se desi da platim +2000kn, pa za godinu dana bumpam topic.

Više mi je puna kapa "majstora" u Hrvatskoj koji jedino znaju uzeti novce, a kad treba stajati iz svojih (ne)djela onda je koma. Ili da se moram jednom te istom majstoru vraćati nekoliko puta.

Naplati koliko misliš da košta, ali NAPRAVI POSAO.

Trebam nekoga da mi presvuće rubove na prednjim sicevima, a ne kompletan auto.

Edited by Raptor6767

LOL koje izjave oko lakiranja

Nitko ama baš nitko, ne može polakirati auto toliko dobro koliko lakiraju roboti u tvornici

Platio štefu u garaži lakiranje 3000 kn il ovlaštenom servisu 15 000 kn, i jedno i drugo ne ce bit ni blizu tvorničkog laka

pa upravo to i ja pričam :thumbsup:

rene - sad meni nije jasno, kako da on pretapecira samo rubove,

da li odguli svu kožu sa siceva, pa ih razašije, i ponovno sašiva natrag, ili kako?

to neće isto tako nikad izgledat ko original, budi toga svjestan.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...