SVEN Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Zanima me tko kod nas buši ili buši i reže diskove ? Ja donesem običan puni disk a on meni napravi onak kak mu ja pokazem ili kak se dogovorimo ! Stvar je u tome da na auto želim staviti veće diskove naprijed i iza. Mali je problem sto malo koja firma u hr prodaje setove diskova ( naprijed i iza ) a da su istog izgleda. Vecinom prednji mogu biti svakakvi ali zadni su obično puni..ili u najbolju ruku bušeni a ja zelim sve . Navodno zimerman i omp imaju sve ali ne planiram dati 4000kn za prednje i zadnje diskove bez pločica.. E sad koje su nuspojave bušenja diskova ako ih ima ? Neka iskustva ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 znalac nudi uslugu busenja diskova Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Takve stvari se jednostavno ne rade. Ne mora nužno značiti da će ti disk puknuti ili biti debalansiran ili da je opasno...može biti ok, može biti loše...ali to bih poistovjetio s grijanjem opruga da se spusti auto. Ekipa se po selima masovno voze s takvim oprugama...nekima je to i jedini način da se spusti auto, tko je lud kupovati kraće opruge. Tako je i s diskovima. Jednostavno - ljudi to ne rade, bar ne oni koji nekog wraga znaju o autima... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ja bih prvenstveno odustao ne zbog pucanja (jer se to može kvalitetno odraditi bez da materijal pregori pukne i slično) nego upravo radi balansa / debalansa, osim ako nema neki "vulkanizer" koji će ga kasnije izbalansirati Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Neće im ništa biti osim što su bušeni diskovi bučniji od punih.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Zanima me tko kod nas buši ili buši i reže diskove ? Ja donesem običan puni disk a on meni napravi onak kak mu ja pokazem ili kak se dogovorimo ! Stvar je u tome da na auto želim staviti veće diskove naprijed i iza. Mali je problem sto malo koja firma u hr prodaje setove diskova ( naprijed i iza ) a da su istog izgleda. Vecinom prednji mogu biti svakakvi ali zadni su obično puni..ili u najbolju ruku bušeni a ja zelim sve . Navodno zimerman i omp imaju sve ali ne planiram dati 4000kn za prednje i zadnje diskove bez pločica.. E sad koje su nuspojave bušenja diskova ako ih ima ? Neka iskustva ?! Mille ti zna, znam da je pricao o nekom liku koji ih cak i radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Vec dosta vremena pratim jedan američki Audi forum. Jedan dečko tamo s foruma ima u ponudi bušeno rezane diskove. Završna obrada moze bit onaj neki cink, zlatno, srebrno ili crno. Nezanm točno naziv tog... Uglavnom sve to radi, a baza mu je klasičan puni disk. Bilo je hrpa grupnih kupnji i desetke i desetke setova je prodao i svi su prezadovoljni diskovima. Kao koče dobro i nikad nikakvih problema. Dečko sve radi na strojevima s kojima očito zna raditi. E sad..ako se znas time sluziti logika mi govori da ce to i napraviti tako da sve bude ok. Jedino čeg se brinem da iz nekog razloga ti diskovi nebi tresli ali tresu samo ako su savinuti. Mislim da sam proces bušenja ne uzrokuje savijanje diska. Znam da kočenje na bušeno/rezanim diskovima dosta više buči ali to mene brine..imam plivajuce diskove koji su buseni i plivajuce celjsuti na motoru i znam otprilike kako to izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ja sam imao busene i narezane diskove na ibizi i nikakvih problema nije bilo ,ja sam napravio nekih 20tkm na njima,a Lela jos sigurno 10 i jos uvijek su na autu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 ja sam imao busene i narezane diskove na ibizi i nikakvih problema nije bilo ,ja sam napravio nekih 20tkm na njima,a Lela jos sigurno 10 i jos uvijek su na autu Ti si imao vec buseno rezane po defaultu ili si od običnih punih imao napravljene buseno rezane ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Tresli budu ak nije disk u balansu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SFEN Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ma dario je izgubljen u cjeloj prici...on je kupio vec busene i rezane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 i platio sve to 12 tisuca kn ..pih Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Tresli budu ak nije disk u balansu. Kako disk izađe iz balansa tj savine se ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Ti si imao vec buseno rezane po defaultu ili si od običnih punih imao napravljene buseno rezane ?? pa iz obicnih su bili napravljeni jebote 5x sam ti to vec rec Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 Ti si tolko kočnica i auti promijenio da sam izgubljen Daj onda neki telefon od tog vlade koji to radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 a koja je svrha tog kaj budes ih zbusio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted January 9, 2010 Author Share Posted January 9, 2010 evo: http://www.stoptech.com/tech_info/faqs.shtml malo proguglaj ovu stranicu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jura_vw Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 nemoj me krivo shvatiti ali osim šminke nećeš niš dobit... za auto koji se po gradu vozi, po meni totalno nepotrebno... a mogu ti samo trest i na kraju i puknut ako se jako zagriju, a onda nisi napravio ništa... eto moje mišljenje: kupi doskove obične i bez ikakvog bušenja ili ne znam čega... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 evo: http://www.stoptech.com/tech_info/faqs.shtml malo proguglaj ovu stranicu.. ne namjeravam citat 100 stranica informacija o kocnicama. veci diskovi s jacim celjustima i kocionim cilidnrom imaju smisla. ja ne razumijem kaj ces ti dobit na najobicnijim istim diskovima kakve imas, ako ih probusis busilicom? brze hladjenje, laksi disk, nesto trece? ne kuzim zato pitam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 ja sam sam bušio, vozim već 10 tkm ne trese, ne baca niš ne jebe... bilo koji tokar ti može na pravoj bušili izbušiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
444IN Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Sven ak ti nije za srajtat u to tih nekakvih 4-5 tisuca kuna za tvornicki takve diskove nemoj se ni zajebavat s tim, stvarno neces profitirat a niti ikakvu razliku promjetit, radije ulozi u dobre plocice i stavi OEM diskove budes se vozio ko bog. PS: hocemo trzit za one nosace, spominjo si da te trznem poslije nove godine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kezo Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 (edited) Zanima me tko kod nas buši ili buši i reže diskove ? Ja donesem običan puni disk a on meni napravi onak kak mu ja pokazem ili kak se dogovorimo ! Stvar je u tome da na auto želim staviti veće diskove naprijed i iza. Mali je problem sto malo koja firma u hr prodaje setove diskova ( naprijed i iza ) a da su istog izgleda. Vecinom prednji mogu biti svakakvi ali zadni su obično puni..ili u najbolju ruku bušeni a ja zelim sve . Navodno zimerman i omp imaju sve ali ne planiram dati 4000kn za prednje i zadnje diskove bez pločica.. E sad koje su nuspojave bušenja diskova ako ih ima ? Neka iskustva ?! to ti radi Maveric tu sa foruma,pošalji mu PM ima dosta iskustva sa time Edited January 9, 2010 by kezo Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Koliko ti koštaju original diskovi za auto? Koliko neki jeftiniji? Koliko npr. OMP bušeno-rezani ili slični? Koliko su mm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Bušio baš i ne bi jer serijski Porsche diskovi popucaju oko rupica. Ali samo narezati, zašto ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mattas Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Ovo je perverzija, samo to je čisto za izgled. Možda se malo bolje hlade...OMP bušeni/rezani nisu skupi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now