SVEN Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 (edited) Koliko ti koštaju original diskovi za auto? Koliko neki jeftiniji? Koliko npr. OMP bušeno-rezani ili slični? Koliko su mm? Evo ovak.. prednji disk mi je 1100kn komad. radi se o 312x25 disku Zadnji su 100€ komad 256x20 ja misilm E sad one jurid i te spike nebi uzimao. Zimerman u duplo manjoj dimenziji kosta kao dvije trecine ovih. OMP ono sto sam vidio na netu je 300€ za prednje + postarina + carina ispada me bolje da ni neznam koliko. Poanta je u tome sto stavljam nove kocnice na auto i idem nekom logikom da tezim k necem boljem. Prva stvar diskovi su veci ( znam da neznaci uvijek veci=bolji ) ali mislim da u ovom slucaju ne pretjerujem. E sad kod odabira diska gledam te bušene i rezane. Ako je vjerovati ovom sto pise na netu da buseni imaju manju tezinu, bolje se čiste i kao prilikom voznje po vodi kroz one rezane dijelove kao lakse se skine sloj vode ili prljavstine prilikom kocenja onda razmisljam zasto ne i to probati ukomponirati ako se moze. Naravno ne pristajem na to da uzmem prednje ate power a zadnje imam obične pune jer mi je to bzvz. A samim time izbor diskova mi je jako sužen jer malo tko od proizvođača ima tako što u ponudi. Na kraju sveg tog sto ej korisno znam da ovi tjunirani diskovi ljepse izgledaju od običnih ploča. Vani po netu sam nasao super ponude ali problem je carina i dostava! Tim gore sto su najbolje ponude u americi a to mogu zaboraviti Pa sam mislio kupiti ovdije obične plain diskove i dati od njih napraviti ono sto zelim... EDIT: evo u britaniji prednji OMP 208 funti plus nekih 40 funti dostave u sloveniju. Znaci 2000kn ( bez pločica ) Edited January 9, 2010 by SVEN
SVEN Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 @444in - evo cim kupim diskove prednje mogu ti dati svoje nosače ako zelis
IgoRR Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 hmm... Probaj nazvati u TP i pitaj pošto su OMP diskovi, možda imaju i zadnje, ali nemoj me hvatati za riječ :thumbsup: Ovo iz UK mi se čini ok ponuda :thumbsup: ali vjerujem da ti je cijena i tu takva... Za moju Alfu kaj sam uzeo 284mm OMP bušeno-rezani koštaju 1800 u TP-u... pa sad ti računaj za sebe :thumbsup: slobodno ću procijeniti cijenu u Hr 2500+ kn tako da ovo iz uk nije loša ponuda, ali provijeri prije
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Mislav, ekipa ga zna kao bivšeg vlasnika Max TT tuninga. On ti je Milletu slagao kočnice npr. 091/7242-122 Mislim da će ti on odraditi posao - zvrcni ga.
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Mislav, ekipa ga zna kao bivšeg vlasnika Max TT tuninga. On ti je Milletu slagao kočnice npr. 091/7242-122 Mislim da će ti on odraditi posao - zvrcni ga. Vec smo nesto ugrubo pricali. 500€ samo diskovi.. Tu jos trebam platiti njegove ruke koje bojim se i nisu jeftine, kupiti plocice, plus distancer za zadnje čeljsuti.
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Vec smo nesto ugrubo pricali. 500€ samo diskovi.. Tu jos trebam platiti njegove ruke koje bojim se i nisu jeftine, kupiti plocice, plus distancer za zadnje čeljsuti. Jbga, pitao si tko ti to može napravit...ako želiš dobar posao - to košta...a ja bih jedino Mislava od ljudi koje ja poznam preporučio za tako nešto. Meni stavljao opruge, Xmanu također, Maminji KW V3, Milletu kočnice,...vidio sam još dosta njegovih uradaka. Sve do sada šta sam surađivao s njime bilo je pozitivno. Eto, ja sa tim čovjekom imam samo pozitivna iskustva - konkretno - 2 iskustva unutar 1god.
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Vidio sam ja vec njegov uradak tocno ovakav kakav ja zelim i odlicno je ispalo! Samo je stvar malo mozda prevelike cijene. Gledam da li je moguce sve te dijelove pribaviti u vlastitom aranzmanu ( i kakve bi bili kvalitete ) i onda samo nekome odnjeti na montazu. Naravno nemogu se sve stvari u zivotu tako. Jedina stvar koja me jos kod Mislava zbunjuje..pokusava mi pored obicnih diskova uvalit neku pricu da mi on moze umjetno ostarit te diskove i ja cu onda time dobiti neznam ni ja sta..nece mi se izvitoperit ili neznam..nisam ga skuzio. Navodno 1000kn kosta taj tretman grijanja i hlađenja.. Nekuzim bas...
frx1 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 ja sam imao busene/brusene tarox sport japan, i s njima dobijes malu cetku za ciscenje. inace neko je psomenuo da diskovi popucaju oko rupa, to je zato jer se napravi talog od plocica u rupi i nepravilno se odvodi toplina pa popuca. brusieni su obicno radi jaceg odvodjenja mrvica s plocica. znaci zakljucak je ako busis moras i rupe tu i tamo cistit da to dobro fercera inace ce se vise zagrijavati tj. pucati.
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Vidio sam ja vec njegov uradak tocno ovakav kakav ja zelim i odlicno je ispalo! Samo je stvar malo mozda prevelike cijene. Gledam da li je moguce sve te dijelove pribaviti u vlastitom aranzmanu ( i kakve bi bili kvalitete ) i onda samo nekome odnjeti na montazu. Naravno nemogu se sve stvari u zivotu tako. Jedina stvar koja me jos kod Mislava zbunjuje..pokusava mi pored obicnih diskova uvalit neku pricu da mi on moze umjetno ostarit te diskove i ja cu onda time dobiti neznam ni ja sta..nece mi se izvitoperit ili neznam..nisam ga skuzio. Navodno 1000kn kosta taj tretman grijanja i hlađenja.. Nekuzim bas... Nemam pojma, znam da si pisao nešto o tome. Ja sam ti dao kontakt osobe za koju vjerujem da će ti obaviti posao kak spada.
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Ma sve 5, hvala za broj iako ga vec imama ali gledam postoje li jos neke mogucnosti ili je to jedini put do cilja ! Kao i svatko gledam da to bude sto vise best buy ako ej ikako moguce uopce.. Recimo kako je slozio kocnice na porseu od starog od zivca..to me malo jako brine iako su ono dvodjelni diskovi al.. Cisto radi tog sto nezanm sto placam!
Dominik Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Bušio baš i ne bi jer serijski Porsche diskovi popucaju oko rupica. Ali samo narezati, zašto ne a koji nepucaju oko rupica ? :lol: zovi Risbu, u Amocu ti izbuse kak hoces :thumbsup:
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Jel onda poanta da se trebaju diskovi cistiti nakon nekog vremena da nebi pucali ili usprkos svemu ce to biti slučaj ?
Dinnek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Jel onda poanta da se trebaju diskovi cistiti nakon nekog vremena da nebi pucali ili usprkos svemu ce to biti slučaj ? usprkos svemu to ce ti biti slucaj, jer pucaju na brabusu, porsheu, meganu.... tak da je to tako s tim diskovima... mozda bolje da narežeš, a za 500 E mozes imati u prednje i zadnje diskove sa plocicama-biraj kakve ces ( bušenje, narezane, kombinirano)... primjer... http://stores.shop.ebay.co.uk/brake-depot_Volkswagon_W0QQ_fsubZ1918951018QQ_sidZ947414258QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322 http://stores.shop.ebay.co.uk/performance-discs_Volkswagon_W0QQ_fsubZ194287919QQ_sidZ709437589QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322 itd itd, imas profi tvornica i trgovina koji to rade hrpui, garanciju i sve ostalo...
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 A da uzmeš npr. ATE Power prednje diskove ako postoje za tvoj auto i bok? Ne kužim čemu kompliciraš? Ako želiš da ti bude sve isto - onda budi spreman odriješiti kesu.
444IN Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 @444in - evo cim kupim diskove prednje mogu ti dati svoje nosače ako zelis Moze samo mi jos to fali, ajde pa se javi ili cu te ja podsjetit ak zaboravis :thumbsup:
Cardak Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Sus mater, kak vi svi komplicirate:doh: Da, pucaju nakon pun kurac vremena Ne, ne tresu ako se pravilno izbuše, ako neznate i nemate na čemu pravilno izbušiti, onda nemojte. Da ćeš nešto dobiti sa tim, nećeš (pogotovo ako se voziš samo na cesti) Da će ti Mislav to dobro napraviti, hoće. Samo ćeš to platiti yebeno masno (neisplativo) i čakat ćeš to 2 mjeseca:doh: I o kakvom čišćenju diskova sa "ČETKOM" vi pričate??? Ja ti zbušim sva četiri diska za 300 kn u jednom danu;)
J.J Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 A da uzmeš npr. ATE Power prednje diskove ako postoje za tvoj auto i bok? Ne kužim čemu kompliciraš? Ako želiš da ti bude sve isto - onda budi spreman odriješiti kesu. :notworthy:
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 (edited) usprkos svemu to ce ti biti slucaj, jer pucaju na brabusu, porsheu, meganu.... tak da je to tako s tim diskovima... mozda bolje da narežeš, a za 500 E mozes imati u prednje i zadnje diskove sa plocicama-biraj kakve ces ( bušenje, narezane, kombinirano)... primjer... http://stores.shop.ebay.co.uk/brake-depot_Volkswagon_W0QQ_fsubZ1918951018QQ_sidZ947414258QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322 http://stores.shop.ebay.co.uk/performance-discs_Volkswagon_W0QQ_fsubZ194287919QQ_sidZ709437589QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322 itd itd, imas profi tvornica i trgovina koji to rade hrpui, garanciju i sve ostalo... Aha znači na SL-u kakvog ima gotovac ce vjerovatno isto popucat diskovi samo je pitanje vremena jel ?? I to samo zato sto imaju rupice ? Neznam moze bit da sam glup al ja to nerazumijem! @rene - nezelim iza imat plain diskove a napred ove tjunirane! Ocito da cu morati kupiti vec gotove neke s neta jer ne planiram mislavu placat 4 diska 4000kn ! dinek-diskovi s linka su vecinom china shit... Edited January 10, 2010 by SVEN
Dinnek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Aha znači na SL-u kakvog ima gotovac ce vjerovatno isto popucat diskovi samo je pitanje vremena jel ?? I to samo zato sto imaju rupice ? Neznam moze bit da sam glup al ja to nerazumijem! @rene - nezelim iza imat plain diskove a napred ove tjunirane! Ocito da cu morati kupiti vec gotove neke s neta jer ne planiram mislavu placat 4 diska 4000kn ! da nazalost ali tocno i ne kakvog ima gotovac jer ona ima amg-a, ovdje govorim o brabusu... na svoje oci vidio... to je jednostavno tako... kupi gotovo i amen... imas svakakvih, crnih, "zlatnih" "cinčanih" biraj... a i ako oces bušit imaš cardaka on ce ti napraviti super...
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Znaci svi proizvođači pocevsi od brabusa, amg-a, S8, M modela , Lexusa i svih tih auta koji serijski dolaze s takvim diskovima su zaprao glupi kreteni koji sami neznaju sta rade tj mecu na aute od 100 000€ diskove koji ce pucati ?! :huh::huh:
Dinnek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Znaci svi proizvođači pocevsi od brabusa, amg-a, S8, M modela , Lexusa i svih tih auta koji serijski dolaze s takvim diskovima su zaprao glupi kreteni koji sami neznaju sta rade tj mecu na aute od 100 000€ diskove koji ce pucati ?! :huh::huh: ne znam stari moras pitati njih, ja ti kazem ono sto sam vidio, a a evo nisam ni jedini... uglavnom za manje od 200 funti ( 1600 kn ) imas set, a ti vidi...
SVEN Posted January 10, 2010 Author Posted January 10, 2010 Diskovi s linka kojeg si mi dao su za neke golfove 1.4 i 1.6 nemam pojma..neki CD-ići Sto se tice ovog neznam..ispada da smo mi forumski tuneri pametniji od razvojnog tima ljudi. Nezelim time reci da to sto si ti vidio nije točno ili nije moguce ali da je to uvijek, svugdje, kod svakog auta/diska tako, i da ce to biti sa apsolutno svakim takvim diskom to jednostavno nemozes tvrditi.. Isto kao i one davno prozvakane spike : '' Bjezi od DSG-a to se raspada..sto dalje itd ''
Raptor6767 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Znaci svi proizvođači pocevsi od brabusa, amg-a, S8, M modela , Lexusa i svih tih auta koji serijski dolaze s takvim diskovima su zaprao glupi kreteni koji sami neznaju sta rade tj mecu na aute od 100 000€ diskove koji ce pucati ?! :huh::huh: Ne znam za njih, ali na R26 od Racera su bili ovakvi diskovi (nije slika NJEGOVIH diskova, već su tako otprilike izgledali): Sada, da li je to do njega ili do diskova, ne znam. Na ovom LINKU imaš text o tome kak se lik žali na Zimmmermann bušene diskove na svom Porscheu - također popucali.
mr_G Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Po meni su daleko pametniji oni narezani diskovi.. Ja sam imao takve i nema pucanja na njima... Uopće ne kontam koja je svrha tih rupa? Da budu lakši?
Dinnek Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 (edited) Diskovi s linka kojeg si mi dao su za neke golfove 1.4 i 1.6 nemam pojma..neki CD-ići Sto se tice ovog neznam..ispada da smo mi forumski tuneri pametniji od razvojnog tima ljudi. Nezelim time reci da to sto si ti vidio nije točno ili nije moguce ali da je to uvijek, svugdje, kod svakog auta/diska tako, i da ce to biti sa apsolutno svakim takvim diskom to jednostavno nemozes tvrditi.. Isto kao i one davno prozvakane spike : '' Bjezi od DSG-a to se raspada..sto dalje itd '' imas tamo za g4 g3, tj upisi na ebayu ( mozes upisat, clio 172, na ebay.uk.co. i trazi sve sto ima veze s kocnicama ali pod trgovine ), mozes birati sta oces... ja ti samo kazem ono sto sam vidio, i ne kazem da ce se te dogadjati svima, ali eto na meganu, brabusu i porscheu sam vidio, pa ono... :thumbsup: Edited January 10, 2010 by Dinnek
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now