Jump to content

Ventili bez opruga

Recommended Posts

Meni ovo djeluje jako limitirano brojem okretaja jer pitanje je što se desi na visokom broju okretaja jer en vidim kako je riješen problem vibracije odnosno trzanja kod velikog broja okretaja. Na velikim okretajima taj sistem dobije od bregaste udarac i ona ga šalje dolje, pri povratu on udara u bregastu i postoji šansa da se odbije od nje...Sve su to dijelići milisekunde ali je moguće jer u biti nema absorbera koji bi to eliminirao ako se desi....Sistem bez opruga bi trebao biti kruto povezan na neki način i onda to nije upitno ali ovako...Ne vjerujem baš a k tome opruge na ventilima su zanemariv trošak spram ovog ovdje koliko vidim....

Ovo je korak naprijed nazad 2 na prvi pogled...

mislim da bmw kemija sada sa magnetiskim dizanjem ventila...nema mehaničke veze, samo strujai magneti. Na taj nacin mogu svaki tak promijeniti lift i kut otvorenosti ventila

navodno radi super, samo je pitanje sto se dogodi u slucaju electrical problem ;)

jos je dobra stvar da ne treba zaklopka gasa kod toga. Jednostavno s liftom i duljinom ovtvorenosti se regulira zeljena snaga. A prednost je sto ventil na najvecem liftu moze puno dulje otvoriti. Znaci stalno imas idealnu bregastu za te okretaje.

a kako tu ventil zatvara kad je hladan motor a kako kad je na radnoj temperaturi ili iznad, ali tako je i sa desmom....opruge su puno zahvalnija konstrukcija,

jos bi dodao i čađu .

na filmicu krivo predstavljaju silu koja je potrebna za stisnut oprugu ventila jer dok jednu tlacis druga se u sustavu rasteze, tako da je unos snage samo pokrivanje gubitaka koji su nastali zagrijavanjem opruge tjekom njenog sabijanja i rastezanja i trenja od ulezistenja opruge.

opruzni mehanizam kompenzira puno problema koje nastaju zbog same naravi klipnih motora. ni jedan desmo ne "dihta" na hladno.

Po meni dokle god imaš bregastu je sranje... Ne čini se loše, no IMHO hidraulički ili elektromagnetski (bez bregaste) je daleko bolji sistem..

Em, što možeš puno više zavrtiti motor, em što elektronika "glumi" bregastu...

Kako rade ventili kod formule 1? Tako je čista hidraulika? Jel tamo ima opruga?

Kako je kod bimera? Jel tamo ima opruga ili u oba smjera magnet vuče ventil?

ko i na bilokojem drugoma autu , s bregastima,

nije hidraulika nego pneumatika,

opruge su pneumatske , odnosno zracni cilindri

Čekaj, forumula1 ima bregaste, ali zračni jastuk koriste za vračanje umjesto opruge... :ph34r::drink:

jeeeees indiiiiiid :D

thanks za info... To nisam znao...

Nego, jel tlak zraka konstantan, ili imaju neke ventile za zračne jastuke ovisno o položaju bregaste-ventila?

BTW, razočarali su me! :doh:

Edited by mr_G

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...