Hic Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 postoji. samo nije za siromahe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted March 17, 2010 Author Share Posted March 17, 2010 Kako TCM uredno mjeri ubrzanja na (zaustaviš se i kreneš): 100m, 200m, 300m, 400m, 500m, 600m, 700m, 800m, 900m, 1000m, 0-60km/h, 0-100km/h, 0-160km/h, 0-200km/h, 60-100km/h, 100-160km/h, 160-200km/h, 100-200km/h, te trenutnu brzinu auta, napravio sam integraciju TCM-a i klimatronica kako bi jedna aplikacija na CarPC-u prikazivala sve zajedno (radi uštede COM porta)... Uskoro i Trip times.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 LM1815 i ABS... LM1815 ima automatsko riktanje na nivo ulaznog signala, kako bi maskirao smetnje... No gle ovo, ABS je VR senzor sa neznam 30 zubi po okretaju... Kako voziš sve sporije i sporije tako je izlazni napon sve manji manji... Problem se događa kad voziš recimo 1-4km/h (lagano kretanje i zaustavljanje) kad je napon na VR-u toliko mali, da su smetnje iste amplitude kao i napon... I što se onda događa? LM1815 smanjuje napon detekcije amplitude VR-a i počne detektirati i smetnje kao impulse sa VR-a... Događa se to da kad vozim stvarno polako (1-4km/h) da izmjerena brzina skače do 250km/h... Kako to diskriminirati? Mjerenjem vremena između impulsa? Ima li neka metoda da se postavi minimalni naponski nivo detekcije na LM1815? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 (edited) LM1815 i ABS... LM1815 ima automatsko riktanje na nivo ulaznog signala, kako bi maskirao smetnje... No gle ovo, ABS je VR senzor sa neznam 30 zubi po okretaju... Kako voziš sve sporije i sporije tako je izlazni napon sve manji manji... Problem se događa kad voziš recimo 1-4km/h (lagano kretanje i zaustavljanje) kad je napon na VR-u toliko mali, da su smetnje iste amplitude kao i napon... I što se onda događa? LM1815 smanjuje napon detekcije amplitude VR-a i počne detektirati i smetnje kao impulse sa VR-a... Događa se to da kad vozim stvarno polako (1-4km/h) da izmjerena brzina skače do 250km/h... Kako to diskriminirati? Mjerenjem vremena između impulsa? Ima li neka metoda da se postavi minimalni naponski nivo detekcije na LM1815? Makneš smetnju. Koristiš Mod 1? P.S. A kakav je valni oblik impulsa VR-a u odnosu na smetnju? P.P.S. citat iz manuala: Slight shifts in the Ground potential at device pin 2, due to poor grounding techniques relative to the input signal ground, can cause unreliable operation. Edited May 11, 2010 by Kova Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 MOD1... Vidiš nisam vidio da ima u PDF-u dalje tih stranica... :lol: Nisam toliko duboko ulazio, da idem mjerit osciloskopom dok vozim polako... Nije baš jednostavno voziti i gledati u osciloskop... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 MOD1... Vidiš nisam vidio da ima u PDF-u dalje tih stranica... :lol: Nisam toliko duboko ulazio, da idem mjerit osciloskopom dok vozim polako... Nije baš jednostavno voziti i gledati u osciloskop... RTFM, ne? :lol: (Read The Fuckin' Manual) Je pa pozovi si nekog kompića, pa nek on vozi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Je pa pozovi si nekog kompića, pa nek on vozi. Misliš da ima dovoljno hrabrih :huh:? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Misliš da ima dovoljno hrabrih :huh:? mislis da ima prijatelja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Misliš da ima dovoljno hrabrih :huh:? :rofl: :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 mislis da ima prijatelja? Kak ne, pa skoro sva ekipe iz Dalmacije su mu ziher super frendovi.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Kak ne, pa skoro sva ekipe iz Dalmacije su mu ziher super frendovi.. :lol: :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Koji ste vi offtopičari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Koji ste vi offtopičari... Malo zeke nikad ne škodi. Pokušavam ja tebi pomoći, ali obzirom na izvedbe tvojih uzemljenja to fakat ne bu išlo glatko.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Moje mase su sasvim uredu. Problem je u previše elektronike u autu... Adapter 12>19V radi enormnu količinu smetnji... Pa onda PC. Znaš šta PC radi? I moj alarm isto ima switch stabilizator napona 12>4V, koji isto radi na 150kHz i radi prilično smetnji... Ono što mi pada na pamet da mi je možda RC filter na ulazu previsoke frekve... 8k*1nF, to je 20kHz ako ono govno od windows kalkulatora nije fulalo red... Masa TC modula je spojena direktno na masu od ABS-a, no tu mi radi ground loop CarPC koji je također spojen na TC modul.. Kad bi tu barem mogao kako napraviti odvajanje mase, no onaj optocoupler je prespor za 115200bps... Iako možda mi je nešto palo na pamet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 mod +5V ti je manje osjetljiv i on se uvjek koristi kada je mali broj impulsa(na kojem broju se pocne koristiti se odreduje s RRC filtetrom). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 Što mi to nisi prije rekao... Prije nego sam PCB odradio... :lol: Kako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Što mi to nisi prije rekao... Prije nego sam PCB odradio... :lol: Kako? samo prebaci chip u +5V mod i gotovo. I daj koristi kak treba kable(oklopljene za takve signale) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 samo prebaci chip u +5V mod i gotovo. I daj koristi kak treba kable(oklopljene za takve signale) Ajd malo OT: jel ugrađen taj turbo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Pa Ljanos je turbo odavno . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Pa Ljanos je turbo odavno . Ma Ljanos dobro da ide, ako ide! :lol: Pitam za Vectru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 LM1815 i ABS... LM1815 ima automatsko riktanje na nivo ulaznog signala, kako bi maskirao smetnje... No gle ovo, ABS je VR senzor sa neznam 30 zubi po okretaju... Kako voziš sve sporije i sporije tako je izlazni napon sve manji manji... Problem se događa kad voziš recimo 1-4km/h (lagano kretanje i zaustavljanje) kad je napon na VR-u toliko mali, da su smetnje iste amplitude kao i napon... I što se onda događa? LM1815 smanjuje napon detekcije amplitude VR-a i počne detektirati i smetnje kao impulse sa VR-a... Pitanje hoće li mod 2 (+5V na 5. pinu) uopće raditi ako nemaš 200mV iz VR-a pri malim brzinama.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 11, 2010 Author Share Posted May 11, 2010 samo prebaci chip u +5V mod i gotovo. I daj koristi kak treba kable(oklopljene za takve signale) Oklopljeni kabel ide iz ABS-a do TC-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted May 13, 2010 Author Share Posted May 13, 2010 Evo, samo sam ištekao carPC sa TC-a i radi ko beba... Nema više smetnji i skakanja brzinometra kad plazim po cesti... Kao što sam rekao carPC unesi jako puno smetnji u masu... E sad samo moram smisliti kako da razdvojim mase za RS232.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Evo, samo sam ištekao carPC sa TC-a i radi ko beba... Nema više smetnji i skakanja brzinometra kad plazim po cesti... Kao što sam rekao carPC unesi jako puno smetnji u masu... E sad samo moram smisliti kako da razdvojim mase za RS232.... Imaš li ti ikakav RFI filter na carPC-u? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted May 13, 2010 Share Posted May 13, 2010 Ja imam rješenje. BACI TAJ QURAC OD PC-a u 3PM . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now