Jump to content

Recommended Posts

Posted

U 12mj. sam kupio fuldu kristal montero 3, i ono, svakih mjesec dana moram napumpat gume za 0.7 bara. I ne samo to, gume punim na 2.3 bara (tak pise na autu) i one jos uvijek izgledaju poluprazne :huh:

do cega to moze biti, losa guma (imam garanciju), ventili (stari su dvije godine), ili je to normalno zbog hladnoce?

Posted
skini ih i nek ti ih premazu s onom "pastom" da dihta

Tako je, to je najbolje napraviti za početak (kao i promjeniti ventile). Ali svejedno sjecam se bivseg auta i stalno sam imao isti problem ma koliko mi vulkanizer pobrusio felgu, promjenio ventila i tada je moj problem bio uspješno riješen postavljanjem zračnica na sve četiri gume i eto nikad mi više nije ništa ispuštalo :thumbsup:

A ventile ti je najbolje testirati tako da napraviš sapunice te pređeš njome sve ventile u potrazi za mjehurićima (i pljuvačka je također dobra za testiranje :naughty:).

Posted

znaju sjebat ventile kod vulkanizera pogotovo ako su oni fensi kratki ili guma zapece pa je uz silu skidaju ko meni u Kolopera, nisam savljao nove pa dva venila ostetili te dvije gume pustale. promjenili ventile - sve oke...

.

Posted

na rubu felge gdje guma sjedne se zna skupit prljavštine pa može puštat, meni je tako puštalo pa sam morao dat skidat gume da očiste i stave na novo i od tad je ok

Posted
sve 4 suplje ?

ak jesu, nadam se da loto uplacuje lol

haha :D nisam skuzio da mu sve 4 pustaju :D al tko zna hahah, onda otpada da su suplje :thumbsup:

Posted

Ma ventil ti je ~10kn. Ali daj prvo provjeri (sapunica ili slina test) jel' su oni uopce problem jer pomalo je glupo da su ti sva 4 shebana. Ali tek sad sam pročitao; ovo da kroz mjesec dana se malo ispumpaju je sasvim normalno (ajde ipak ne toliko koliko tebi). Tako se i meni katkad čini vizualno da su mi pojedine gume ispumpane ali uvijek kad provjerim tlak mi je isti propisani na sve 4.

Posted
Ma ventil ti je ~10kn. Ali daj prvo provjeri (sapunica ili slina test) jel' su oni uopce problem jer pomalo je glupo da su ti sva 4 shebana. Ali tek sad sam pročitao; ovo da kroz mjesec dana se malo ispumpaju je sasvim normalno (ajde ipak ne toliko koliko tebi). Tako se i meni katkad čini vizualno da su mi pojedine gume ispumpane ali uvijek kad provjerim tlak mi je isti propisani na sve 4.

budem prvo sa sapunicom provjerio :thumbsup:

tako i meni, ja ih napumpam na 2.3 i cine mi se poluprazne, pa ne znam tko je tu lud :D

Posted (edited)

Ti gledaj sa strojarske ja ovaj necu sa gradjevinske vec bolje sa ronilacke jer znam da kad punim 15 litarsku 200 barsku bocu na 38 celzija koliko bude u prostoriji gdje je kompresor da u njoj nije tih deklariranih 200 bara zato bolje punim po noci . :)

A dalje ne racunam jer je 3 ujutro haha...

Edited by 444IN

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...