Jump to content

Recommended Posts

Posted

Čitam malo neke postove od mitje o adjustable FPR-u

naime ja imam ovaj FPR i sada me zanima da li to uopće valja ili je isto loš kao neki drugi...

naime ovaj fpr sam uzeo jer sam našao na netu da je kopija aeormotivovog i da se rade u istoj tvornici samo na jedne se napravi natpis na drugom ne

dsc05168.jpg

dsc05173.jpg

dsc05177.jpg

da čujem mišljenje...jel valja ili ne?

Posted
  Debeli said:
pa tlak drži konstantno :)

Pa to mu je i cilj da radi. Znaci dobar je. Nemoj slusati sve price po netu, jer su nekima uvjek neke druge stvari krive.

Posted
  dcrnic said:
ma ne valja... prodaj meni za 100kn... :lol:

ccc krivo si se izjasnio, nek ti plati 100kn da ga uopce uzmes :naughty:

Posted

Nego ak drzi konstantan tlak. Uvijek digne na isti tlak. Ne jedan put iz 3 na 4, onda malo prema 3.5 i onda na 4.5bar I na kraju probije membranu i benzin curi van.

Aeromotive je kvalitetna marka.

Sad pitanje koje nema veze s tim FPR. Kakvi se projekti slagaju da nam i vam treba takav FPR. Zasto nam onaj obicni pouzdani Bosch ne valja?

Kod projekta 500+ Hp moze se desit da duple Walbro 255 pumpe ili jedna (dvije) Bosch 044 u leru previse digne tlak goriva jer je protok kroz injektore mali i skoro sve se vraca nazad u rezervoar. Ali to se moze sredit s mapiranjem elektronike.

Posted

Hm, do sad nisam vidio da bosch 044 digne tlak u leru. Probao s opelovim 3bara regulatorom i audijevim 3 i 4.5bara.

Jedino kada vidio da se dize tlak u leru je bilo kada je odvod benzina bio zastopan.

Posted

alfa 1:1

Mitja...htio sam imati fpr :) da vidim kolki mi je tlak goriva :) i to je to... i uvjek diže isto...barem je tako bilo na valjcima :)

Posted

Za to ti treba RRFPR (Raising rate fuel pressure regulator) a ne adjustable FPR (mada vjerujem da to znas). Ako trebas, imam ti ja jedan Vortech FMU koji ne koristim.

vortech_fmu.jpg

Alfaludak said:
jel dize tlak goriva u odnosu na boost?
Posted

Mislim da je i svaki adjustable FPR ujedno i raising rate. Razlika je u tome što imaš još i dodatnu mogućnost podešavanja baznog tlaka goriva.

Posted
  tcode said:
Mislim da je i svaki adjustable FPR ujedno i raising rate. Razlika je u tome što imaš još i dodatnu mogućnost podešavanja baznog tlaka goriva.

Pravo zboriš :cheer:

Posted (edited)

To je istina u neku ruku ali samo u omjeru 1:1 (pound of pressure per psi of boost). Vortech i ostale slicne stvarcice samo nude dodatnu mogucnost povecanja tog omjera na recimo 4:1, 8:1,10:1 ili koji god je omjer vec potreban a buduci da se moraju koristiti u paru sa dodatnim FPR-om (serijskim ili adjustable) onda se ne gubi mogucnost podesavanja baznog tlaka goriva. Grub nacin dodavanja vise goriva ali nekima je i to dovoljno.

Edited by Hive
Posted

Dovoljn je stavit cuku :-)

Debeli said:
alfa 1:1

Mitja...htio sam imati fpr :) da vidim kolki mi je tlak goriva :) i to je to... i uvjek diže isto...barem je tako bilo na valjcima :)

Posted

ovaj ima ćuku...i može se riktati bazni tlak i još diže 1:1 po boostu (i vakumu)- ono zlu netrebalo

tako da kaj se mene tiče zaključio sam da nije loš i da valja :) hvala puno...

Posted
  Hans said:
Ja sam koristio Bonalume FPR i nisam nikada imao problema,radi već 4 godine....?!

Jel mi mozes dati link za taj FPR da vidim kako izgleda...thks

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...