Jump to content

trkace pedale!

Recommended Posts

dakle zanimaju me trkace pedale, jel ima tko kakva iskustva s time? koji sistem je bolji onaj sta se na pod sarafi pa pedale idu prema gore ili kad pedale vise? imam dosta veliku nogu (48) i imam problema kod brze voznje s pedalama, nemogu kvalitetno izvest hell&toe i kad idem kuplung stisnut zapnem za kocnicu... na slabijem autu mi to nije predstavljalo neki problem, jebiga snades se ali sad kad imam nekaj ozbiljnije zelim isto tako rijesit te neke probleme i povecat uzitak u voznji! :thumbsup:

Edited by Jopa

mislim da nema govora o tome koji je sustav bolji, naravno onaj iz poda sto ide...kaj se tice heel-toe, ako imas ogromnu nogu, onda ti treba solidan raspored pedala, dosta sirok dakle...bmw po defaultu ima IMHO izvrstan raspored:

9247d1013760273-m-aluminum-pedals-pedals1.jpg

filip> hebo te bmw (s jap style auspuhom) :P nije bitno ide li od gore ili dolje (osim za gas, kada je lakše kad izvire iz poda) koliko razmještaj i dimenzije pedala, a to ovisi od pojedinca do pojedinca :)

E trkači, kad vi dajete međugas dok kočite (heel toe mi je pre gay naziv :D) da li stiščete gas petom ili kako?

Ja imam očito preveliku nogu (46-47) i jednostavno nemam mjesta da tako uguram nogu da međugas dam petom, već ga stiščem desnim dijelom stopala tj "bokom" stopala.

Jednostavno su mi pedale preblizu..

E trkači, kad vi dajete međugas dok kočite (heel toe mi je pre gay naziv :D) da li stiščete gas petom ili kako?

Ja imam očito preveliku nogu (46-47) i jednostavno nemam mjesta da tako uguram nogu da međugas dam petom, već ga stiščem desnim dijelom stopala tj "bokom" stopala.

Jednostavno su mi pedale preblizu..

I ja, i mnogi koje znam, ni ja ne mogu petom, trebao bi slomit glezanj da mi to uspije :D

e Brklja trkacu :), ovaj tvoj nacin je meni ok dok se priblizavam prema semaforu, ali kad moram lupit dvije nize nabrzaka pred zavoj nema sanse da to uspijem, onda pak kad hocu gas stisnut stisnem jos jace kocnicu! velim na bmw-u fakat nisam imao problema, makar je jedini bmw kojeg sam frko i kocio na taj nacin bila kocka (neznam jel ima kakve razlike izmedju modela)

dakle zanimaju me trkace pedale, jel ima tko kakva iskustva s time? koji sistem je bolji onaj sta se na pod sarafi pa pedale idu prema gore ili kad pedale vise? imam dosta veliku nogu (48) i imam problema kod brze voznje s pedalama, nemogu kvalitetno izvest hell&toe i kad idem kuplung stisnut zapnem za kocnicu... na slabijem autu mi to nije predstavljalo neki problem, jebiga snades se ali sad kad imam nekaj ozbiljnije zelim isto tako rijesit te neke probleme i povecat uzitak u voznji! :thumbsup:

pedale iz poda su drasticno bolje, sve 3, malo ozbiljniji set nemas ispod 10 000- 15 000kn

bit je samo kocenja .....

http://www.championshippower.com/index.php?cat=Race_Pedals

jel valja ovo kaj? cijene su im vise nego ok, cak za 3000kn bi si mogao to priustit! :)

a ovo za kocenje, molio bi te da malo bolje objasnis. znaci bolji osjecaj kocnice, lakse osjetit tocku taman prije blokiranja?? recimo da sad stavim to u auto sto bi osjetio i sta bi dobio s tim setom :)

Hvala!

http://www.championshippower.com/index.php?cat=Race_Pedals

jel valja ovo kaj? cijene su im vise nego ok, cak za 3000kn bi si mogao to priustit! :)

a ovo za kocenje, molio bi te da malo bolje objasnis. znaci bolji osjecaj kocnice, lakse osjetit tocku taman prije blokiranja?? recimo da sad stavim to u auto sto bi osjetio i sta bi dobio s tim setom :)

Hvala!

kod mene ima sa 2 pedale (kuplung i kočnica) za dva kočiona cilindra za 2450 kn plus 652 kn/cilindar od Tiltona (cilindri su Girling)

Gas se najčešće slaže odvojeno jer je na sajlu....

A inače imam na lageru ovih papučica od OMP-a podosta...

http://www.ompracing.it/prodotti.html?categorycode=GPEDALI&changelanguage=en

http://www.ompracing.it/prodotti.html?categorycode=GPEDALI1&changelanguage=en

Edited by Risbo

Pa naprimjer izbacivanje vani glavnog kočionog cilindra sa onim bubnjem radi prostora, pomicanje motora natrag pa tako i pedala i sjedala vozača radi bolje raspodjele mase, ušteda na masi, korištenje hydro kuplunga (znam da ga neki imaju serijski), namještanje omjera kočenja.....

Ima dosta jakih auta koji voze i brdo, i time attack, i ravno koji to nemaju i funkcioniraju dobro :)

Da nebude da serem ja ti samo dajem prijateljski savjet, ti radi kak te volja :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...