Jump to content

Diskovi i trešnja pri kočenju

Recommended Posts

Imam problem. Orginal diskovi na autu su mi malo protresli na većim brzinama pri jačem kočenju. Probao sam to reklamirat u garanciji više puta čak i preko neke štele, ali 0 bodova. Nakon toga sam dao diskove tokariti, promjenio pločice i sad mi trese pri kočenju još više. Jel mi jedina solucija uzet nove diskove i u čemu bi mogao biti problem?

Dali da idem mjenjat diskove što prije, tj. dal se nešto može dodatno sjebat ako se ovako vozim još neko vrijeme?

Tnx

Mozda smjesno ali mislim da mozez razlohat letvu od ucestalih vibracija!

Btw ako je disk dobro potokaren nebi smio tresti!

Je da je moj bravo stara kanta, kod mene je bio isti slucaj a problem je bio u glavcini koja kod izmjene leazja nije dobro sjela i onda bi disk setao po kljestima. Ja to nisam odmah skuzio nego sam sumnjao na diskove i njih dao potokariti, kad sam ih stavio na auto, jos vise je treslo. Stavio druge diskove i opet je treslo i onda sam stavio auto na klocne, stavio u brzinu , izasao van i vidio da mi disk sece po kljestima tj ljevo-desno.

Zamjenio glavcinu i potokario diskove i sve super!

Mislim, logika je da ako na tokarskom stroju poravna disk da on ne smije tresti, pa cak mislim i ako je prepaljen...

A ovo za ozbiljno, tresnju rijesi sto prije jer mislim da na novim autim su letve osjetljive pa da nebi bilo

cek osim diskova cak i letva volana moze bit uzrok trešnje ??

Znam da moze tresti i ako netko ima skroz ubijene i razvaljene gume, uzasno buči i trese.

Ista stvar je sa diskovima koji su savinuti ili nesto ali jos i letva ??!!

cek osim diskova cak i letva volana moze bit uzrok trešnje ??

Znam da moze tresti i ako netko ima skroz ubijene i razvaljene gume, uzasno buči i trese.

Ista stvar je sa diskovima koji su savinuti ili nesto ali jos i letva ??!!

jep zasto ne? ako ima lufta bude treslo. barem je tako na calibri.

Gume su nove, felge su izbalansirane, probat ću još sa zimskim setom, ali trese samo kod kočenja, u vožnji se najnormalnije ponaša i ne trese ni pri kojoj brzini

Ista stvar frendu na 206ici

imao zimulje gore sve 5, stavio ljetne nazad i sve balansirano sve super, auto trese na kočenju a u vožnji ne

znači nešto s kočnicama, a zašto baš nakon zamjene:mellow:

Btw nije rješio još, dan poslje ga lik neki pijani pogodio u auto...

jel ti promjenjivo otpor kada motaš

znaci lijevo desno mora biti konstatan otpor...

Isti je otpor. Jedino nekada stvarno nekada kad motam na mjestu kad pocnem okretat volan kao da preko nekih kvrga premotam...

Ista stvar frendu na 206ici

imao zimulje gore sve 5, stavio ljetne nazad i sve balansirano sve super, auto trese na kočenju a u vožnji ne

znači nešto s kočnicama, a zašto baš nakon zamjene:mellow:

Btw nije rješio još, dan poslje ga lik neki pijani pogodio u auto...

A danas mi ne trese pri kočenju. Moram vidjet još dan dva kako će se ponašat. Sad se dvoumim dal da diskove mjenjam ili ne

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...