Jump to content

Volan poblesavio?

Recommended Posts

Dakle javio mi se problem otkad sam vratio felge i ljetne gume na auto.

Dešava se da u zavoju skrenem, auto naravno skrene, a onda usred zavoja kao da se scima, i ne znam drukčije opisat, nego, kao da odjednom jače uhvati i počne jače skretat. nije dramatično, malo vratiš volan u drugu stranu i ispraviš se, al bi moglo bit opasno kod brže vožnje.

Šta bi to moglo bit?

na 13" nie bilo tog problema, tj možda i je al neprimjetno

Za ono što znam da je u banani, seleni su dali svoje. jel može bit zbog toga?

Također, amortizeri su mi u žešćem kurcu, stražnji su odavno propišali, a za prednje ne vidim, al vjerujem da su i oni odavno otišli.

any other ideas što bi mogli bit problem?

Dakle javio mi se problem otkad sam vratio felge i ljetne gume na auto.

Dešava se da u zavoju skrenem, auto naravno skrene, a onda usred zavoja kao da se scima, i ne znam drukčije opisat, nego, kao da odjednom jače uhvati i počne jače skretat. nije dramatično, malo vratiš volan u drugu stranu i ispraviš se, al bi moglo bit opasno kod brže vožnje.

Šta bi to moglo bit?

na 13" nie bilo tog problema, tj možda i je al neprimjetno

Za ono što znam da je u banani, seleni su dali svoje. jel može bit zbog toga?

Također, amortizeri su mi u žešćem kurcu, stražnji su odavno propišali, a za prednje ne vidim, al vjerujem da su i oni odavno otišli.

any other ideas što bi mogli bit problem?

MA kakvi.. :rofl:

pa i meni je bilo prvo na pameti, ali rečeno mi od mehaničara da ne bi smjelo bit baš tolko izraženo...

EDIT: da je rijec samo o selenima, sad otvaram sampanjac, to me ispadne manje od 100 eura u ovlastenom, a ak ih uzmem u autokreše i izmjenim tu u zaprešiću, manje od 500kn... to bi bilo jeftino rješenje :)

Edited by msporis

nisu ti to seleni, pogledaj si kugle i spone.

ako ti auto sam "dodatno" skrene, 99% sam siguran da kugle nisi mijenjao nikad ili jako davno, a još više ću u to biti uvjeren ako mi kažeš da je to izraženije samo u lijevom ili samo u desnom zavoju :D

dešava se u oba zavoja tj. obje strane, najnaglašenije je u dužim jačim zavojima i u S zavoju kad prebaciš na drugu stranu

na ovjesu ništa nije mjenjano u 12 godina... u tom 'području' mjenjani su jedino diskovi, lageri i šrafi balans štange....

što me najviše zabrinjava počelo se dešavat da se scima i kod prestrojavanja naglijeg , tak da na neko vrijeme odustajem od slalomskih prestrojavanja :S

Edited by msporis

Bio kod mehaničara danas, Roby je jedini pogodio.

Dakle, seleni jesu u banani ali to ne može ni približno imati toliki utjecaj na volan.

Digli auto na dizalicu, i odmah skužili problem; otišla su oba (kak istovremeno oba, fascinantno) gornja ležaja amortizera, tj čašice amortizera. mulde su ofkors zdrave, samo lageri amortizera (ma da ni sami amortizeri nisu bajni) su otišli skroz.

tak da sad tražim te lagere jeftino i onda to izmjenim , skupa sa selenima, i sve bi trebalo bit za 5

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...