Jump to content

Mali help, turbo.

Recommended Posts

kako ti mozes znati sto je uletilo unutra ? Dovoljna ti je sitan komadic neceg. Neznaci kad nesto ''uleti'' da to mora bit veličine oraha!

Ja sam svoje dvije reparirao u kerheru. Jedna mi je dan danas na autu i sve sljaka normalno a druga je 1000km nakon reparacije otisla ( zdimilo se bijelo ) . Na garanciju su priznali svoju pogresku i uvazili mi novac placen za reparaciju i od njih sam odmah kupio novu garet turbinu za cca 5900kn . Evo ta je vec oko 60 tisuca na autu i sve sljaka normlano.

Oba auta su serijska, jedan 110 drugi 140ks.

• Replies 50
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Pa tebi je original kkk kp39 na autu....

Gle vrati tvornicku mapu gore i stavi novi kp39 i pregledaj dovod-odvod ulja i vozi se normalno opet 150 kkm ;)

Koliko se ja sjecam bila je prva kkk turbina,

dali se onda da ispalti reparirati ponovo ili kupiti novo... Mislim dali je velika razlika u cijeni? Znam da je u zubaku ili porshe-u 12000 kn hahahha

a toliko nedam.

Zato sto po meni nema smisla dizat snagu na tim dizelima jel su to radna auta :)

Na vec ionako veliki okretni moment sa vec ionako turbinama koje se vrte na 150+ trpm se dize tlak i povecava taj okretni moment i te turbinice se moraju jos vise vrtit.

Cemu?

Onom malo jacem trzaju u leda :lol:

To sto turbo se vrti na ko zna koliko, to sto sve ostalo trpi 50-100Nm vise itd itd. MENI nema nikakvog smisla na dizelima.

Ali naravno koga veseli siroko mu polje :)

Musil imas PM........

edit: sad malo bolje pogledao slike i ovaj garrett sto si stavio je vnt15...ja non stop mislim gt1749v..

Pa sve je jasno onda....normalna stvar da ces ubit ovaj mali vnt15.

Kompresorsko krilce se zna ovako unistit uslijed velike brzine samog krilca sto je vrlo vjerovatno slucaj ovdje :)

Ovo definitivno nije bilo dobro rjesenje za tvoj auto pogotovo sto je jos remapiran na vecu snagu tj. veci boost.

Kad si stavio ovaj turbo auto po svemu je trebao losije ic...

Eh nudi mi se original turbina za moj auto cijena je oko 550€ , mala je razlika izmedu one od vRS-a jer je ona za 130ks. dali da uzmem rs turbinu i promjenim samo crijeva od intercoolera jer je na rs-ici promjer oko 42-43, a na mojoj mislim da je 38... ?

Remapiram auto na 130ks i nadam se da ce izdrzat barem 150k km... ? kutija?

Vec kad sam poceo raspravu bilo bi dobro da je na neki nacim i zavrsim i izvjestim sta se sve odvilo tokom ovih dana...

Najme docepao sam se turbine jednog razbijenog auta, okrenutog na krov. Covijek ni sam nezna kaj bi sa autom pa sam uspio rijesiti turbinu, naravno rabljenu 59k km, jos uz to sam dobro debelo provjerio i auto je servisiran u skodi od prvog dana, knjizica uredno ispunjena, jos k tome znam tko je radio taj auto cijelo vrijeme. tako da je 100% sigurnost.

Ustanovljeno je da moja jadna mala turbinica puhala 25k km na 2.1-2.2 bara sta je malo preforsirano zato su i crijeva malo malo pucala a kud s time i sama turbina,auto je bio maximalno dignut.... Trenutno ova sta je bila na autu je kod mene u gepeku i ima lufta jedno 4mm (odprilike).

Sutra skidam mapu i vracam ju na 101ks... hvala Bogu znam tko je mapu radio pa ce ju i maknut bez beda.

Imam jako dobru ponudu i neznam dali da je prihvatim i kakva su vasa misljenja o O.CT chip-u...

da kad vratim auto u serialu chipam sa O.CT-om i dobijem optimalnu mapu koja je samo za moj ECU i naravno stara mapa je spremljena na server u OCT-u.

A sa starom turbinom se namjeravam igrati i dati ju sloziti tek toliko da bude u ormaru :)

Vasa misljenja? Dali da idem na O.CT mapu?

Hvala svima na podrsci i komentarima.

A šta fali tvojoj trenutnoj mapi? Nemoj mislit da je tibor kriv sto je tebi vrisnula turbina, jer je snaga dignuta skoro 50%, tko god digne toliko snagu sa tom turbinicom, opet ce ti otici turbina...

A šta fali tvojoj trenutnoj mapi? Nemoj mislit da je tibor kriv sto je tebi vrisnula turbina, jer je snaga dignuta skoro 50%, tko god digne toliko snagu sa tom turbinicom, opet ce ti otici turbina...

Nisam ni rekao da je krepala zbog njega , ja sam znao da je dignut do maximale i to mi trenutno nepase jer niti se race-am niti ganjam, htio bi sada napraviti optimalni chip u oct-u i miran sam , barem tako svi kazu.

Nisam ni rekao da je krepala zbog njega , ja sam znao da je dignut do maximale i to mi trenutno nepase jer niti se race-am niti ganjam, htio bi sada napraviti optimalni chip u oct-u i miran sam , barem tako svi kazu.

A, ti mislis da ti Tibor nemoze napraviti mapu kod koje ce tlak biti manji, ...ili

?

Jel ti znas koliko godine Tibor radi chiptuning, i koliko je njegovo iskustvo?

Malo si ti pod utjecajem drugih pomijesao kruske i jabuke, ali mlad

si ....naucit ces.

Ipak je to tvoj dzep. :)

Ako će te interesirat kupnja turbine, meni doma u ormaru stoji turbina od Fabie RS, dakle VNT 17 oznaka turbine, a cijena je 1500 kuna...pa ako će ti trebati, javi se na PM...

P.S.- to je bivša Fabia od membera DJENFE, i sjećam se da je auto jako dobro išao...:thumbsup:

Mogu samo rec da je Tibor na ovom autu napravio posao kakav se od njega zahtjevao...

Tj. nije rdio nesto sta nezna ili slucajno, nego je takav zahtjev bio.

Ali je i auto bogme iso.

tako je, Tibor je napravio točno onako kako mu je Djenfo rekao..ja sam bio tad s njim kod Tibora

Musil, odi kod Tibora i reci da ti stavi drugu mapu

btw nije otvoren do kraja, ide to još ;)

Stipe znam ja sve to :) ide on koliko ti pozelis... auto i dan danas ide odlicno, stvro skidam kapu , ali ja radim puno kilometara gradske voznje tako da joj to ocito nepase... zvao sam 3 dana tibora i reko je da moram doc i da ce rijesit samo je u guzvi :)

Neka ga spusti na neku optimalu i ja zadovoljan.

Moram se i jA Javit...auto nije dignut do kraja,to sam ti već rekao,jel ti ikad u 70 tkm bacio u safe mode??O.C.T. bacanje love,odi Tiboru i nek ti ga makne ili smanji na 120-130ks i nećeš imati problema :thumbsup: :P i onak se voziš ko dedek,trebao si SDI-ja kupit :cool:

Nije bitno dali je dignut do kraja ili ne , ja sam u 30k km promjenio 3 turbine? Meni se ne isplati gaziti auto kad mi je on najbitniji i nije mi u interesu bacati novce na auto svaka 2-3 mjeseca... Jer aut oje rupa bez dna.. :P On ide i dan danas odlicno ali moram do zriktati jer imam pametnijeh stvari za napraviti sa novcima. Tibor ce ga njevjerovatnije spustit ovaj tjedan na 120-130ks i nadam se da ce funkat dobro. Ja sam samo pitao za O.CT jer imam od svih samo pohvale za tu vrstu mape...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...