Jump to content

ugradnja plina,isplati li se?

Recommended Posts

dakle imam vectru 1.8 sa 115ks i u zadnje vrijeme razmišljam da bih dao ugraditi plin.

sad neki kažu da se isplati neki kažu da se ne isplati,da će plin poskupiti itd.

auto mi troši 11l(sa upaljenom klimom 2l više),godišnje radim cca 35 000km(radio bih i više da mi auto manje troši :) ).

kako se kreću cijene instalacije(neam plastičnu granu),koga biste preporučili i na kraju jeli isplativo?

Ako su još uvijek razne akcije ugradnje plinskih instalacija po 6tkn, onda da, ako su se vratili na staru cijenu ne ;)

Jer ako radiš kilometražu koju si naveo, mislim da ćeš ga definitivno stići barem isplatiti ako ništa drugo, prije bilo kakvog drastičnog poskupljenja...

svakako po naputcima EU plin mora bit oko 55% cijene benzina.

sa tom kilometražom ćeš ga isplatit i prije nove godine.

to je naputak, ne zakon.

Isto kak je naputak da svi prestanu pusiti.

Pa baš, meni je golf sad trošio 5.8L, klima konstantno na 21. Išao sam u Munchen, uglavnom 150 tempo osim u Njemackoj di je bilo 200 neko vrijeme. Ne vidim bas smisao u benzin+plin osim na jakim motorima, novi benzinci isto ne trose puno, sestricna ima touran tsi 120ks i trosi mrvicu vise od mog dizla a ide dosta bolje. Tolko kolko bi platio instalaciju nadoplati za vectru ditd il kak vec se zove...

tek sam kupio auto i ne želim sad opet prolaziti kroz sranja sa prodajom pogotovo sad u vrijeme krize kad se maltene niš ne prodaje.

druga stvar,imao sam dizla,prvog i zadnjeg u životu i ne želim dizla.

frend ima vectru b 2.0 s plinom sve radi najnormalnije.

znači opcija dizlo ne dolazi u obzir.

Edited by goggi

po mojem ti je pametnije promjeniti auto za nekog dizela jer ja ne znam niti jedan auto sa plinom da nema problema

to nije istina, ima ohoho ljudi plin kojima radi dobro. Zato treba ugraditi u servisu koji ima iskustva, pa ako upocetku nesto sjebu da poprave. Npr u autotim-u.

Dizelasi malo trose, ali nemogu nadoknaditi skoro duplu razliku u cijeni.

po mojem ti je pametnije promjeniti auto za nekog dizela jer ja ne znam niti jedan auto sa plinom da nema problema

moj nema apsolutno nikakvih problema. s tim da je plin ugrađen na 197 900 km.

Auto sada ima 248 000 , dakle nešto više od 50 000km na plin i sve 5, bez ikakvih problema. Plin se odavno isplatio , pogotovo jer sam ga ja ugradio u situaciji kada je plin bio 3.35 a benga iznad 9kn. Troši mi 8-9l plina, a benge je trošio 7-8 l.

Plin se goggiju isplati jer radi veliku kilometražu i jer mu auto puno troši. Ja imam Tomasetto direkciju i sve radi odlično, tako da preporuke i za taj sistem :D ima 3 godine garancije, servisi su svakih 15000km i koštaju nekih 200kn. Ja sam si to iskombinirao tako da istovremeno radim servis plina i izmjenu ulja.

Ja imam npr ugrađen plin, prešao sam 55k km na plin i savršeno radi, bez ijedne greške! Zapravo, lažem...bio je crko multiventil, pa si mogao bocu napuniti do kraja, ali to je riješeno u garanciji....

Najviše ovisi o majstoru, pa onda o sistemu koji ugradiš...

Stavi na papir sve, pa vidi jel ti se isplati! Računaj da na tehničkom moraš platiti ~550kn više i redovni servis svakih ~10 000km ~350kn...

Računaj isto i na Flashlube koji podmazuje ventile, 1L košta ~130kn, a traje ti par tisuća km....

da,to sam kod nas ima da ti za plin uzmu na tehničkom 500kn više :D

znači autotim i tko još?

pošto vidim da ima topik na forumu da se jedan auto zapalio,a i frend je slagao plin u autotimu pa se sude itd,neki očito kažu da su dobi drugi da nisu.

tko se još bavi time osim njih a da rade dobro?

Gluposti. Moj bivši auto okrenuo skoro 90 000 na BRC, potrošnja plina veća za 5-10%, snaga manja za 1% (mjereno na dyno). Doslovno toči/vozi. Samo treba kod otići provjerenog meštra.

Imao je Seb svojedobno nekakvu akciju za BRC.

Edited by Nippon

Meni je ugradio Hyundai Birt, al nema problema što se tiče ugradnje i na druga vozila a ne samo hyundai.

Znam još dosta ljudi sa hyundai foruma koji su tamo ugradili i nitko nema problema, dok se najčešće žali ekipa sa Lovato uređajima (najčešće ugrađeni u HAZu ili nekim specijaziranim radionicama)

tek sam kupio auto i ne želim sad opet prolaziti kroz sranja sa prodajom pogotovo sad u vrijeme krize kad se maltene niš ne prodaje.

druga stvar,imao sam dizla,prvog i zadnjeg u životu i ne želim dizla.

frend ima vectru b 2.0 s plinom sve radi najnormalnije.

znači opcija dizlo ne dolazi u obzir.

plin je generalno dobra stvar, no ako imaš peh, moš se slikat.

prijatelj je ugradio na vectruB 1.6 16v, i skurili mu se ventili valjda nakon 3 tjedna... a auto ima 130 000 km...

nije li taj 1.8 16V opelov u Vectri B govno od motora ?

Ili je onaj u redizajniranoj od 2000. na dalje ?

Mislim ako imaš taj koji se raspada sam od sebe ne vidim baš neku sreću u tome da ga još dodatno zdrkaš s plinom ?

Edited by Kegalj

taj 1.6 16v motor se skuri sam od sebe ne treba mu plin :D

moja prva vectra sa tim motorm,210 000 i skurio se ventil a nisam imao plin.

dakle nije to bas do plina tim motorima obozavaju pregarati ventili.

@kegalj-svaki motor koji je zanemaren ce se rasut kad tad.

otkud ti to da je taj motor smece?

Murano - landi renzo 5-8 cilindara tresao palio check engine kurac palac

c3 - tartarini - otišle dizne tresao palio check engine

207 cc vti - nemam pojma koji gasio se tresao palio check engine

bratićev laceti tartarini tresao palio check engine

niti jedan nisam ja dao ugraditi već su auti došli sa ugrađenima sve bili skupi direkt sistemi... da je ljepo natoćiti auto u pola cijene je ali se auto razjebe.

nije opel jedini auto i imaju katastrofa dizele kupi auto ne opel sa dizelom i preporodit ćeš se što potrošnjom što momentom

da,to sam kod nas ima da ti za plin uzmu na tehničkom 500kn više :D

znači autotim i tko još?

pošto vidim da ima topik na forumu da se jedan auto zapalio,a i frend je slagao plin u autotimu pa se sude itd,neki očito kažu da su dobi drugi da nisu.

tko se još bavi time osim njih a da rade dobro?

Thomgas u Dugom selu....ugrađuju BRC.

taj 1.6 16v motor se skuri sam od sebe ne treba mu plin :D

moja prva vectra sa tim motorm,210 000 i skurio se ventil a nisam imao plin.

dakle nije to bas do plina tim motorima obozavaju pregarati ventili.

@kegalj-svaki motor koji je zanemaren ce se rasut kad tad.

otkud ti to da je taj motor smece?

meni su govorili i da je vectra B općenito smeće od auta pa ja sa svojom i nisam neke probleme imao izuzev stvari koje sam strgao neodgovornim rukovanjem....

Motoru nije bilo smrti i taj je palio ko mina, a radio još bolje.

Ali negdje sam za taj 1.8 čuo da ne valja jbga.

Kažem ne znam je li stara verzija ili nova.

ovo za promjenu auta i ne pomišljaj jer za te novce nećeš dobit tako velik i udoban auto nigdje za te pare

a govore da su vectre smeče,ta prva vectra je to opravdala,ali to više pripisujem nemaru prijašnjih vlasnika i s obzirom da sam ja bio 10 jubilarni vlasnik...

legalni u hrvatskoj bog te pitaj koliko ih je promijenio u austriji i onda na crno u hr :D

ova 1.8 vectra je zasad odlična,uspoređujući prvu i ovu razlika je nebo i zemlja.

udobna,ništa ne lupa,ništa ne škripi(osim fakin vozačkog sjedala) sve radi...

treći sam vlasnik,auto je uredno bio servisiran,a prvi vlasnik je bio svečenik tak da me zahebavaju da je auto posvećen :D

kupio sam ju od nekog dečka iz domaslovca,jedino što primjetim je nemiran rad na leru i zna se koji puta ugasiti kad kočim ali to je rijetko i složit će se kad napravim komplet servis na autu.

Murano - landi renzo 5-8 cilindara tresao palio check engine kurac palac

c3 - tartarini - otišle dizne tresao palio check engine

207 cc vti - nemam pojma koji gasio se tresao palio check engine

bratićev laceti tartarini tresao palio check engine

niti jedan nisam ja dao ugraditi već su auti došli sa ugrađenima sve bili skupi direkt sistemi... da je ljepo natoćiti auto u pola cijene je ali se auto razjebe.

nije opel jedini auto i imaju katastrofa dizele kupi auto ne opel sa dizelom i preporodit ćeš se što potrošnjom što momentom

Hyundai Elantra 2.0 za sada cca 170tkm na plin BRC, sve 5;

Renault Clio 1.2 16v oko 100tkm također BRC sve 5;

Honda Accord 2.4, 70tkm BRC, sve super;

Chevrolet Aveo 1.4, Landi Renzo, 90tkm i ide dalje...

Tebi se očito gadno potrefilo ili se radilo o nestručnoj ugradnji. Istina da niti ja nisam u početku bio zadovoljan sa Auto Timom, jer nisu nikako znali uštelati mapu, ali zato je to Silvio uradio odlično kao i uvijek :thumbsup:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...