Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Kic

Full members
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Kic last won the day on June 22

Kic had the most liked content!

Community Reputation

242 Excellent

About Kic

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Interesi
  Sve kaj ima šarafe i/ili žice

Recent Profile Visitors

1,462 profile views
 1. Mislim da vecina ekipe previse obraca paznju na peak dyno brojke. Peak je samo mali dio ukupne price. Po meni je puno važniji "area under the curve" Evo primjer jedne Vectre OPC sa klasičnim stage 1 tune-om: Mali turbo znaci mali flow i u peak-u je vidljiv "mizeran" dobitak od 15-ak Ks (za 2.8l V6 motor), ali zato imas gain od 80Ks na 4kRPM i totalno transformira auto u "fast road" vožnji.
 2. Kolega sa posla traži meštra za Honde na području Pule ili Istre. Da li ima netko nekoga za preporučiti? Nije uvjet da je spec. za Honde, dečku treba netko normalan da mu odrađuje servise i osnovno održavanje ali da napravi posao kako treba... ... a ne da mu otpadne zaštita ispod motora nakon 5km poslije zamjene kanalnog remena
 3. Oba GND pina od COP-a spajas skupa na glavu ili? Ako se na varam u OEM VAG instalaciji su uzemljeni na razlicitim mjestima, jedan na glavu/poklopac i drugi na šasiju?
 4. Kic

  Chukica by Kic

  "Mali" update... Poveći delay zbog korone... zatvorene fab. kuće. dobavljači pod ključem, nedostatak vremena i tak to... Ali ima napretka! Stiglo par komada SMT složenih PCB-ova u reviziji 3. Dodana prenaponska zaštita na analogne ulaze i napajanje, integriran bluetooth modul, uglavljen Delphi konektor, dodan i KWP /K-Line transciever tako da bi sada trebala moc pricat preko OBD-a i sa starijim autima, dodan USB to Serial konverter za omogućivanje budućih update-a "na terenu" i još hrpa prepravki i optimizacija.. Također sam našao dobavljače koji mi isporuče po specifikaciji napravljene senzore pritiska i temperature. Range, navoj, materijal... rade sve U pripremi je verzija 4 gdje ide i mogućnost simulacije narrowband O2 senzora tako da se nece trebat varti po ispuhu da bi se ugradio bung za WBO2. Samo postojeću sondu maknut, ubacit LSU 4.9 i spojit OEM konektor na Chukicu koja ce simulirat grijac i 0-1V NB signal tako da stock ECU bude happy.
 5. A vi aute na krovu vozite pa da varovi moraj bit pic-pic jer se baš jako vide? Platite Miletu pa nek vam napravi skulpturu. Lastu sam imo na 3 auta i skupno prek 300 000km bez vecih problema. Samo jedna rekamacija na Astri koju su odmah riješili bez kompliciranja. Ja ne znam gdje u EU mozes dobit custom ispuh koji je moguce legalizirati za tako smjesnu cifru.
 6. Uredno sam atestirao srednji i zadnji Inox lonac (70mm)
 7. Nek novost da pigaju Inox iznad 70mm? Mislio sam da idu do 70 na pigalici, a iznad koriste koljena?
 8. Astra H OPC - Yokohama V105 - AP gewinde Novi asfalt 1.54 (Race Chrono)
 9. Da li ima gdje u ZG za kupiti ovakav T komad od povrata sa (Bosch) CR dizni? Znam da postoji set ali trebam samo jedan T komad i ne da mi se placat 300Kn za sve.
 10. Tu dođe ovaj dio "...malo mozga..." Moje iskustvo sa OEM 322mm je bilo bez fade-a nakon 5 krugova. Jedino sam ja prekuho... dok je recimo jedan kolega imao problema vec nakon 3 kruga (isti auto, isti OEM setup, razlika jedino u brendu diskova/plocica). Vremena su bila tu negdje ako se dobro sjecam (= spora ~ 1:56)
 11. Za vožnju na track day-u ti samo treba ispravan auto i malo mozga . Rambo bremze, slikovi i skup ovjes dolaze kada savladaš osnove i dođeš do limita tih komponenti na autu. Svi hot-hatch ili sportski auti bi out of the box trebali bez problema izdrzat rundanje brzih krugova amatera. Kak je već netko i napiso, hrpa ekipa se boji otić na TD jer misle da moraju imat min 5K€ u opremi na autu.
 12. Prvi TD 2:00 (stari asfalt), drugi TD 1:54, treci TD 1:56... stara podrapana Astra... Tko nije bio na Grobniku ne shvaca da auto nije najveci limit za nas amatere nego je to sam vozac. TD je po meni prvestveno namjenjen da možeš u sigurnim uvjetima testirati sebe kao vozača i limite auta. Gananje vremena je vec semi-pro level i definitivno treba biti zasebna kategorija. Kad se svi smixamo nitko ne uziva.
 13. OEM ulje za F23 je p/n: 09120541 / 93165290 i prema EPC-u to je SAE 75W-85 / API GL4 Ovo GM/Opel koristi u skoro svim ručnim mjenjačima uključujući i notorni M32. Fuchs ima TITAN SINTOFLUID SAE 75W-80 koji je GL-5 ali je preporučen kao zamjena za 93165290 Njega koristim vec 4 godina (uključujući TD) i preporučam ga svima kojima složim M32. Za torsen ti ne treba friction modified ulje, OEM je dovoljno. BTW Millers je također GL-5, a ima i drugih izvora informacija osim Courtenay Sport-a 😄
 14. Steady state VE? STFT i LTFT poslje jos to popeglaju ako treba?

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...