Jump to content

Kic

Full members
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Kic last won the day on June 22

Kic had the most liked content!

Community Reputation

248 Excellent

About Kic

 • Rank
  Advanced Member

Personal Information

 • Interesi
  Sve kaj ima šarafe i/ili žice

Recent Profile Visitors

1,558 profile views
 1. Ja bi drmno maglicu plastic primera za svaki slucaj prije fillera (neovisno kojeg). BTW. Najbolja stvar za odmaščivanje gole plastike je izopropilni alkohol, pogotovo za nove dijelove jer su svi kontaminirani premazom za otpuštanje iz kalupa.
 2. @Darioako je na motoru Garrett, tubular grana, IC i popratna perifarija nekak sumnjam da će to ignorirati 😄 Još jedan "pad" je bilo kakav vent to atmoshere (PCV, fuel tank vent ili BOV), ne znam da li imas catch can sa filtorm ili ide nazad na povrat @2fast?
 3. Potencijalni showstopperi: - "mapa" ( i VEMS) nemaju odobrenje za uporabu na javnim prometnicama (emission test i CO2 spike), to kaj prolazi ekotest ili ima OEM snagu nista ne znaci - sa BBK pretpostavljam nisi dobio nikakvu teh. spec (mjere, materijale, izračune...) - Mille ima odobrenje DZM za izradu zamjenskih ispusnih sustava?
 4. Zasto 75mm2? Pa ti nosi debelo preko 200A. 40-50mm2 za starter i 25mm2 za alternator bi ti trebalo biti sasvim dovoljno.
 5. Mislim da vecina ekipe previse obraca paznju na peak dyno brojke. Peak je samo mali dio ukupne price. Po meni je puno važniji "area under the curve" Evo primjer jedne Vectre OPC sa klasičnim stage 1 tune-om: Mali turbo znaci mali flow i u peak-u je vidljiv "mizeran" dobitak od 15-ak Ks (za 2.8l V6 motor), ali zato imas gain od 80Ks na 4kRPM i totalno transformira auto u "fast road" vožnji.
 6. Kolega sa posla traži meštra za Honde na području Pule ili Istre. Da li ima netko nekoga za preporučiti? Nije uvjet da je spec. za Honde, dečku treba netko normalan da mu odrađuje servise i osnovno održavanje ali da napravi posao kako treba... ... a ne da mu otpadne zaštita ispod motora nakon 5km poslije zamjene kanalnog remena
 7. Oba GND pina od COP-a spajas skupa na glavu ili? Ako se na varam u OEM VAG instalaciji su uzemljeni na razlicitim mjestima, jedan na glavu/poklopac i drugi na šasiju?
 8. A vi aute na krovu vozite pa da varovi moraj bit pic-pic jer se baš jako vide? Platite Miletu pa nek vam napravi skulpturu. Lastu sam imo na 3 auta i skupno prek 300 000km bez vecih problema. Samo jedna rekamacija na Astri koju su odmah riješili bez kompliciranja. Ja ne znam gdje u EU mozes dobit custom ispuh koji je moguce legalizirati za tako smjesnu cifru.
 9. Uredno sam atestirao srednji i zadnji Inox lonac (70mm)
 10. Nek novost da pigaju Inox iznad 70mm? Mislio sam da idu do 70 na pigalici, a iznad koriste koljena?
 11. Astra H OPC - Yokohama V105 - AP gewinde Novi asfalt 1.54 (Race Chrono)
 12. Da li ima gdje u ZG za kupiti ovakav T komad od povrata sa (Bosch) CR dizni? Znam da postoji set ali trebam samo jedan T komad i ne da mi se placat 300Kn za sve.
 13. Tu dođe ovaj dio "...malo mozga..." Moje iskustvo sa OEM 322mm je bilo bez fade-a nakon 5 krugova. Jedino sam ja prekuho... dok je recimo jedan kolega imao problema vec nakon 3 kruga (isti auto, isti OEM setup, razlika jedino u brendu diskova/plocica). Vremena su bila tu negdje ako se dobro sjecam (= spora ~ 1:56)
×
×
 • Create New...