Nippon Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Poznata mi boljka TDI-a i grijanja po zimi, al ovo je živa katastrofa. Autu na minusu treba 7-8 min vožnje da počne grijati vozača i suvozača. Na -10 ga obavezno moram pustiti da odradi par minuta, jer mi se u protivnom šajba nanovo ledi izvana (kad je magluština vani). Nakon 15 min zadovoljavajuće grije , a tek nakon 20-30 min se može smanjiti grijanje, jer je gospodin došao na radnu temp. Ima li načina da se ovo malo poboljša, jer jako često vozim klinca straga? Ne znam kako je grijao kao nov, jer sad ima 155 TKm. Mislim da mi susjedi hebu sve po spisku kad ostavim 3 cilindra da se nadglasavaju u 7 ujutro na parkingu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vjeko Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 isti klinac na Cliu dci.. moja stara meca se za cas ugrijala, al ovo govno je katastrofa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 j aimam 1.9 i isti vrag, stvarno sporo grije za poluditi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Jedino webasto piknuti Najžešći mi je PUG 1.4 HDI od frenda, pa to ne znam da li se ikada ugrije, a obično se počne nešto dešavati kada smo već stigli Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariotdi Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 evo neznam za polo ali na g5 tdi krene grijati nakon 2-3 minute evo jutros -5 bio i nakon 5 min vec off grijanje jer je toplo unutri Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 E tu temu sam bas ja htio otvoriti primjetio sam da neki dizeli koji imaju automatsku klimu imaju grijace u ventilaciji i pocnu odmah grijati recimo golf V 2.0 TDI climatronic je odmah grijao, octavia koja je copy paste golf sa climaticom ne grije, a sa climatronicom treba provjeriti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 od frenda A4 2.7 tdi, pocne toplo puhat fakat brzo, izadjemo iz ulice na glavnu i vec je mlako u autu. Moja ex 156 2.4 jtd je trebala 3 dana da se ugrije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 E tu temu sam bas ja htio otvoriti primjetio sam da neki dizeli koji imaju automatsku klimu imaju grijace u ventilaciji i pocnu odmah grijati recimo golf V 2.0 TDI climatronic je odmah grijao, octavia koja je copy paste golf sa climaticom ne grije, a sa climatronicom treba provjeriti moj gti je imao climatronic i ne sjecam se da je bas tak brzo grijao. Prije ce bit do razlike dizel/benzin Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 moj gti je imao climatronic i ne sjecam se da je bas tak brzo grijao. Prije ce bit do razlike dizel/benzin Benzinci se puno puno brze griju. Znam da i od daria golf isto krene odmah grijati. Možda je to dio nekog "zimskog" paketa skupa sa grijačima mlaznica za tekucinu koje nikako ne mozes dokupiti vec ili su u zimskom paketu ili ih nema Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 i kod mene isto tako..punK mu treba...a nista..izlij antifriz i stavi vodu..prijec e zagrijat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xman Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Benzinci se puno puno brze griju. Znam da i od daria golf isto krene odmah grijati. Možda je to dio nekog "zimskog" paketa skupa sa grijačima mlaznica za tekucinu koje nikako ne mozes dokupiti vec ili su u zimskom paketu ili ih nema imao sam zimski paket al nije bilo spominjanja o nekim dodatnim grijacima nego je to grijane mlaznice, grijanje siceva i mislim pokazivac razine tekucine za pranje stakala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jens Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 od frenda A4 2.7 tdi, pocne toplo puhat fakat brzo, izadjemo iz ulice na glavnu i vec je mlako u autu. Moja ex 156 2.4 jtd je trebala 3 dana da se ugrije To je zbog el. grijaca. Ima ga sigurno. Znam da moj C5 ima jer kad sam mjenjao armaturu, u sredini je elektricni grijac snage 1kw i pocne mi grijat auto za minutu. Ali zato pobjedu odnosi punto 1.9jtd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stipe385 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 ja se smrzao jučer kad sam išao na posao, od novog zg do savske mi onak malo počela grijati mazda:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEGI Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 moj je isto ko frižider,jedino ako je neka uzbrdica. ali to se zna da je tako. jedan od razloga niske potrošnje ako se ne varam. jer puno benzina se kuri na toplinsku energiju,zato zgrije za minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gogo Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 kolega isto ima PD motor kao i ja, samo sto ima golfa, onda smo skuzili da golfovi neki, pasati itd imaju grijace vode na ulasku u glavu motora... zato brzo griju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 cini mi se da vw transporter ima grijac vode koji stoji na cijevi koja ide u kabinu metalna cijev u koju su userafljena 3 grijaca ko na dizelu i dok voda prolazi grije se Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 http://www.autobild.de/artikel/sechs-kompakte-im-klimavergleich-1309590.html?bild=54&now=19#mmg svi su prosjecni...ugl citroen se najbrze zagrije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Devil Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 ja dok sam imao leona tdi 110ks 2002. sa climatronikom trebalo mu je 7-10min po zimi da osijetiš topli zrak, ista priča i za A6 1.9tdi iz 1997.g. pričam o temperaturi -5-10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nippon Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 Znači banana...pas mamu dizelsku. Već mi neugodno voziti u drugoj i turirati na semaforu dok se ne zgrije. Ženi ujutro upalim Galanta i za 2-3 min rada na mjestu unutra toplo. Ništa, pravac po kapu, šal i rukavice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Cemu sluze kartoni gdje pokriva hladnjak vode? Ono sam vidio kod Tam mini kamiona. Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dereal Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 twingo... vec nakon 1 min toplo puse :thumbsup::thumbsup::thumbsup: na fordu isto brzo ide... (dizlo)... jer ima dodatni grijac.. ali zato NIKADA ali bas NIKADA ne dode na radnu temperaturu po zimi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
master_og Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Cemu sluze kartoni gdje pokriva hladnjak vode? Ono sam vidio kod Tam mini kamiona.Posted via Mobile Device da ga nalet vjetra ne hladi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dottore Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 da li to bas korisno staviti na sve dizele? Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 ja dok sam imao leona tdi 110ks 2002. sa climatronikom trebalo mu je 7-10min po zimi da osijetiš topli zrak, ista priča i za A6 1.9tdi iz 1997.g. pričam o temperaturi -5-10 mogu ovo potvrdit, moj ima climatronic, upalim auto, ( u garaži spava na nekih +1C), klima nariktana na auto 20C, i nakon 7-10min vožnje počne lagano pirit, i onda nakon 12-15min, sastavi promaja vrućog zraka iz klime. taman kad uparkiram u dvorište od firme :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 megane III dci sa automatskom klimom isto ima grijac steta kaj to nemaju svi auti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now