Kova Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Kvačilo na mom Volvu je očigledno napravljeno za široki spektar korisnika: iako bez problema trpi sadašnjih 460Nm, stišće se prilično lagano i hvata nekom svojom brzinom bez obzira na brzinu otpuštanja pedale - takav je bar moj osjećaj. Da li bi se to ponašanje moglo ispraviti promjenom jače potisne ploče kao što je ova? Ili je to određeno hidraulikom, pa nema nade? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 imas ventil koji regulira tako da i kad naglo pustis kuplung getriba i ostali dijelovi ne dozivljavaju sok Malo se vise lamela trosi ,ali je ionako potrosni materijal pa bolje mijenjat lamelu nego getribu ili sl. Tako da ce ti bit istosve dok ne maknes taj ventil... Ja to ne bih dirao.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 imas ventil koji regulira tako da i kad naglo pustis kuplung getriba i ostali dijelovi ne dozivljavaju sok Malo se vise lamela trosi ,ali je ionako potrosni materijal pa bolje mijenjat lamelu nego getribu ili sl. Tako da ce ti bit istosve dok ne maknes taj ventil... Ja to ne bih dirao.... Tako nešto baš liči na Volvo! Znači zato se kvačilo otpusti uvijek jednakom brzinom bez obzira koliko brzo ja pustim pedalu, jel? U tom slučaju pretpostavljam da niti jača potisna ploča ne bi pomogla? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Pa vjerovatno vecina novih auta sa hidraulicnim kuplungom tj. potisnim lezajem. Znam da evo 9 ima to sigurno... Mislim da neces postic nista po tom pitanju sa jacom korpom...ako ti drzi kuplung moment ne diraj nista.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Pa vjerovatno vecina novih auta sa hidraulicnim kuplungom tj. potisnim lezajem. Znam da evo 9 ima to sigurno... Mislim da neces postic nista po tom pitanju sa jacom korpom...ako ti drzi kuplung moment ne diraj nista.... A na tom ventilu se znači ništa ne može reguliriati tj. ne možeš regulirati brzinu otpuštanja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Jaca potisna ploca - brzi protok (odtok) ulja, zbog vece sile na potisni lezaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 da ali mislim da ce razlika bit minimalna Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 A na tom ventilu se znači ništa ne može reguliriati tj. ne možeš regulirati brzinu otpuštanja? pa ne znam kako je kod tebe....valjda se moze modificirat ako imas bas zelju..u biti sve se moze samo jel ima smisla. A i ti meni nisi jasan....imas nekakvu limuzinu i ti ides drobit ovakve stvari....odluci se za sta ti je auto. Ne mozes imat jedno auto za sve....ili uzmi neki drugi za dirkanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 pa ne znam kako je kod tebe....valjda se moze modificirat ako imas bas zelju..u biti sve se moze samo jel ima smisla. A i ti meni nisi jasan....imas nekakvu limuzinu i ti ides drobit ovakve stvari....odluci se za sta ti je auto. Ne mozes imat jedno auto za sve....ili uzmi neki drugi za dirkanje C70 nije limuzina nego coupe/cabrio. Želio bih snagu i vozna svojstva kakva ima npr. Vantage V8 cabrio. Znači nikakve utrke nego brzi Gran Turismo tj. auto za duga putovanja a kad stigneš onda krov dolje i zafrkancija od vožnje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Jaca potisna ploca - brzi protok (odtok) ulja, zbog vece sile na potisni lezaj. Pa da, tako sam i ja razmišljao. Ti misliš da bi efekt bio primjetan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 C70 nije limuzina nego coupe/cabrio. Želio bih snagu i vozna svojstva kakva ima npr. Vantage V8 cabrio. Znači nikakve utrke nego brzi Gran Turismo tj. auto za duga putovanja a kad stigneš onda krov dolje i zafrkancija od vožnje. ok............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 a najdalje ides u zagorje Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 mozes dodati paralelno solenoid kada se zelis ganjati. Znaci on ti bypassa taj restriktor. Obicno se spaja na elektroniku, ali kod tebe nece tak ici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 a najdalje ides u zagorje Ponekad odem i u Barcelonu. Ali najčešće idem u Zagorje.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Pa da, tako sam i ja razmišljao. Ti misliš da bi efekt bio primjetan? Mislim da bi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 ok............. Volvo nema sport division, pa tako ne postoji C70 RS ili C70 M3. I to je ono kaj ja pokušavam postići. Znači oko 400KS, nešto sportskiji ovjes, nešto jače kočnice, malo bolje felge i gume, i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 Ponekad odem i u Barcelonu. :lol: ono, 3 put mjesecno :D:D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Mislim da bi. A jel misliš da je ova Sachs SRE dobar izbor? Ona je dio ovog kita ali se može kupiti odvojeno: http://en.sachsperformance.com/sachs-race-performance-clutch/ford/ford-focus-ii/25-st/sre-performance-kupplung-set-2.htm S tim da je to za Focus ST225 pa nisam siguran da li bi pasala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 ono, 3 put mjesecno :D:D:D Ako misliš na Zagorje, onda i češće - sad ima mladog vina, ne? :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 ne nego barcelonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 ne nego barcelonu Na tak dugi put odemo možda svakih 6 mjeseci, plus još 3-4 putovanja godišnje u rasponu 1000-1500km. Ostalo je grad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 nadji si ljubavnicu. jeftinija je :D:D:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 24, 2011 Share Posted January 24, 2011 A jel misliš da je ova Sachs SRE dobar izbor? Ona je dio ovog kita ali se može kupiti odvojeno: http://en.sachsperformance.com/sachs-race-performance-clutch/ford/ford-focus-ii/25-st/sre-performance-kupplung-set-2.htm S tim da je to za Focus ST225 pa nisam siguran da li bi pasala? Za ono za sto tebi treba, po meni, ......jako dobar izbor. Prema informacijama koje ja imam, isti su. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 nadji si ljubavnicu. jeftinija je :D:D:D U mojim godinama imati ljubavnicu je skuplje.. :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted January 24, 2011 Author Share Posted January 24, 2011 Za ono za sto tebi treba, po meni, ......jako dobar izbor. Prema informacijama koje ja imam, isti su. Hvala! :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now