Alfaludak Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 imam opet neke sulude ideje i zanima me sljedece sta bi se desilo kada bi motoru dodao mali postotak cistog kisika iz boce? killercivic je u svoju preludu cisti kisik iz boce pustio u usisnu granu na SR i nista se nije desilo, NISTA. konkretno, imam N/A motor oko 1000ccm sa cca 12:1 omjerom kompresije na ITB, i recimo da ima cca 100ks a to je premalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 dobio bi snagu ako se pravilno dozira s gorivom i pazi na sve ostale tlakove/temperature. zast ne NO ? kao gotov i razrađen sistem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Desilo bi ti se to da bi ti tempetatura izgaranja otisla gore, samim time i EGT i opcenito bi poraslo toplinsko opterecenje klipova, prstenova, ventila itd. Mislim da bi posljedice bile slicne kao kad imas presiromasnu smjesu na turbomotoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 problem je taj sto ja taj O2 ili N2O moram tjerat kroz injektore od benzina i oni bi bili paralelno spojeni sa benzinskim injektorima tj. koliko ms injektora benzina toliko ms i na dizne od O2 i tako bi se izmapiralo a kolicinu O2 bi koliko toliko regulirao tlakom koji ne smijem preko 6bara gurat dakle, ne bi to bile neke bolesne kolicine nego da dobijem 30-40 konja sasvim je dovoljno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 O2 bi trebao biti "jaci" od N2O i treba ga manje a sa obzirom na dizne... LOL koja sam ja budala hahahahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
chipani Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 zaboravljaš da kisik u dodiru sa masnoćama gori sva sreća da motor nije mastan,pogotovo iznutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgoRR Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 ja isto delam čvarke u svom motoru, fino zgore, u karter na čep curi mast a na ispušnu idu gotovi čvarci van a filaš na usisnu sa salom :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 zaboravljaš da kisik u dodiru sa masnoćama gorisva sreća da motor nije mastan,pogotovo iznutra pa nebum ja otvorio 30 bara u motor, ovo je nesto kao mala ispomoc motoru mislim da malo kisika ne bi smjelo tako burno reagirati tipa toga da nesto grune a i nisam nikada u zivotu vidio da je boca eksplodirala od masnoce, mozda je i to mit koji je neko izvalio Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 (edited) isto kak i za nitro, ako dodas "suhi" sitem nitra u motor i nist ne podesis, grune motor u par s. Samo dadaj kisik, dodaj gorivo, skini paljenje i uzivaj. edit: a te price da kisik sve pali... Pa zasto dok palis acitelenski plamenik gdje dolazi 100% kisik ti treba upaljac? Edited January 29, 2011 by fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 to sam i mislio nista, evo ja cu isprobati pa cemo sve znati iz prve ruke koji majmun hahahahaha a i O2 je jeftinije punit nego N2O hvala fire e, koliko % O2 ima u N2O? u ovom zraku koji udisemo ima koliko 3-4%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 zrak koji disemo ima 20.9%. A u N2O imas 33% kisika, ali on jako hladi usisni zrak pa povecava gustocu usisnog zraka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinko Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 neznam kako djeluje na benzince ali frend je to stavio na golfa keca dizel..,al ozbiljno pitaj gorana..lik je na obični dizel zašarafio turbo od golfa 2 TD i stavio kisik..,auto je leeeetio s tim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 sta ti mislis jel bolje gurat O2 ili N2O kroz benzinske injektore? s obzirom da je to 1.0 motor i trebam dici za cca 30-40 ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 (edited) isto kak i za nitro, ako dodas "suhi" sitem nitra u motor i nist ne podesis, grune motor u par s.Samo dadaj kisik, dodaj gorivo, skini paljenje i uzivaj. edit: a te price da kisik sve pali... Pa zasto dok palis acitelenski plamenik gdje dolazi 100% kisik ti treba upaljac? Pa ne palis kisik, nego acetilen a tek onda dodajes kisik. Jel ti znas kako se rezu plocevine celika debele i do 600 mm ? Ugrije sa mjesavinom acetilen - kisik do talista, i zatvoris acetilen. Samo kisik reze (sa vecom kolicinom i tlakom, naravno). Bez plina. Slicno kao plazma, samo sto kod plazme to odradjuje el. luk. Kisik pod velikim tlakom i vecom koncentracijom u kombinaciji sa masnocom stvara pozar. A kad je taj pozar blizu izvora koji je pod tlakom od 200bara ....... buuuuum. Edited January 29, 2011 by KIMI_1.8T Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 kao sto sam vec rekao s NO sistemima je sve vec razrađeno, dizne, crijeva, regulacija. S O2 moras sam kemijat. Cisti kisik je puno opasniji plin za rukovat. fire ,acetilenski plamenik palis na acetilen , pa dodajes kisik. edit: preteko me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Jel ti znas kako se rezu plocevine celika debele i do 600 mm ?Ugrije sa mjesavinom acetilen - kisik do talista, i zatvoris acetilen. Samo kisik reze (sa vecom kolicinom i tlakom, naravno). Bez plina. ...ljudi u tvornici di radim tope naslage metala i čiste talioničke peći isto samo pomoću kisika i željezne cijevi duge 2-3 metra u kojoj je gusto složena čelična žica...samo oksidacijom željeza uz pomoć kisika pod tlakom se dobije preko 3000 stupnjeva na kraju šipke. Upiši "thermic lance" u google pa vidi... Uglavnom, sam kisik kao plin nije zapaljiv ali u određenim koncentracijama i u kombinaciji s drugim elementima može biti eksplozivan. A ono što je sigurno, podiže temperaturu izgaranja. Ako ne vjerujte, pokušajte nešto zavariti/prepiliti samo s acetilenom...bez kisika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 29, 2011 Author Share Posted January 29, 2011 kao st sam vec napomenuo, MORA ici preko injektora od benzina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 imam opet neke sulude ideje i zanima me sljedece sta bi se desilo kada bi motoru dodao mali postotak cistog kisika iz boce? killercivic je u svoju preludu cisti kisik iz boce pustio u usisnu granu na SR i nista se nije desilo, NISTA. konkretno, imam N/A motor oko 1000ccm sa cca 12:1 omjerom kompresije na ITB, i recimo da ima cca 100ks a to je premalo Kako se nije ništa desilo - počeo je divljat na leru i nije poslije toga više ništa uštrcavao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario SB Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 prije 10god. je moravek kad je vozio kadeta gsia 16v probavo kisik prije klapne i auto je poludio,ali kratko dok nije klip nastrado. vjerovatno velika doza bila kao sto se zna desit i sa nitrom kad se pretera Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 dobro zasto palis acitel, kada samo pustis kisik i on se sam zapali? Cemu taj gubitak vremena? imho mislim da je svima jasno ako na uzareno zeljezo ides s kisikom da ce oksidirati. Ali dali ce oksidirati ako ce biti na 30C ? Jer zasto se prvo zeljezo grije, pa onda tek kisik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 jel moram gledat da mi AFR bude cca 11:1 12:1 ili koliko? Ili treba biti bogatije? nista, budem isprobao pa cemo svi znati jel to funkcionira i koliko a ako istopim klip hahaha ima na smetlištu serijala motora koliko hoces Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 počelo je neš pucat iz motora pa sam presto, mislim da mora bit skroz otvoreno sve do leptira jel ti izdetonira kad pustiš gas i klapna se zatvori nakupi se previše kisika u filteru i svugdje i onda sljedeći put kad stisneš bam!! isprobaj na kosilici doma, ja redovito svoju malo propušem kisikom, oće poletit ko helihopter e da i btw.. navodno je bruči to spojio na 206 1.6 i vozio 230 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 ja budem pustio malu kolicinu dama kod ventila, duple injektore cu stavit lol kakva kemija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirac Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 počelo je neš pucat iz motora pa sam presto, mislim da mora bit skroz otvoreno sve do leptira jel ti izdetonira kad pustiš gas i klapna se zatvori nakupi se previše kisika u filteru i svugdje i onda sljedeći put kad stisneš bam!!isprobaj na kosilici doma, ja redovito svoju malo propušem kisikom, oće poletit ko helihopter e da i btw.. navodno je bruči to spojio na 206 1.6 i vozio 230 vec vidim scenu dok kosis travu:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 ja budem pustio malu kolicinu dama kod ventila, duple injektore cu stavit lol kakva kemija a gle brijem da ćeš trebat još više goriva, jel ako u zraku ima 21% kisika, a motor prosječno radi na 14:1 smjesi ti ćeš trebat aproksimativno 5x više goriva na 100% kisiku, a što bi onda značilo i 5x veću snagu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now