Jump to content

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

ja mislim da ce ipak 28rs napunit 1 bar u prvoj brzini na lanci integrale pogotovo zato sto je 4wd...nece rano kao u ostalim brzinama,ali hoce.

meni auto moze napunit koliko hocu bara u prvoj brzini...jeste da imam VAT,ali svejedno nije 28rs toliko velik da nece napunit 1 bar...

to ubijanje u prvoj je jedan od najvecih sokova koje mozes autu podarit :)

Posted
  Tihomir said:
:huh::huh:

a hebem takav turbo onda

hvala

ne fali nista gt28rs.....to je jedna od najboljih turbina za 2.0 motor i 300+ ks sto se tice spoola ,odaziva i ostalog...

koliko si imao bara u prvoj sa serijskom turbinom ?

Posted
  tcode said:
Bump.

Lijepe krivulje, ali ova crvena i FWD :no2:.

Da me krivo ne shvatiš, slažem se s tobom da vjeroajtno po gradu vrti ko lud, ali već u 3. izgleda da nema tih problema, pa pretpostavljam da je zato takva i krivulja.

Jel zna netko u koliko zavoja se na Ringu mora šaltat u 2.?

Posted (edited)

šokovi ili ne,dok nije start uz trzaj s viših okretaja to je po meni ok

imam dobru getribu da ga mogu i u prvoj stisnit i normalno ušaltat u drugu brzinu

serijski turbo je kod mene u prvoj brzini imao 1bar na više od 5000okretaja,tako bar po filmovima izgleda gledajući serijski satić za boost

na ovo mislim,na cca 8sekundi

Edited by Tihomir
Posted
  Kova said:
Da me krivo ne shvatiš, slažem se s tobom da vjeroajtno po gradu vrti ko lud, ali već u 3. izgleda da nema tih problema, pa pretpostavljam da je zato takva i krivulja.

Ništa ja tebe nisam krivo shvatio, čak šta više, slažem se da bi Ohlins bio puno bolje rješenje za moj auto od KW Var1. Na žalost, i cijenom je jako daleko od KW-a.

Btw. nemam niti ja problema u trećoj sa trakcijom. Znam, sad ćeš reći "vidio sam na filmiću kako nemaš :D", ali uzmi u obzir da je sniman na svega par stupnjeva iznad nule, na ljetnim gumama.

Posted
  fire said:
tcode moze bez problema 2.2bara u prvoj brzini ako ne ogranici turbo. BB turbine ipak imaju manji lag.

sad mi stvarno ništa nije jasno :huh:

kimi kaže da ne može a ti da tcode s ovom ogromnom turbinom može :huh:

a kutija isto da može koliko hoće u prvoj :huh:

ne govorim o ALS ili bilo kakvim kemijama s elektronikom nego najnormalniji start uz normalno puštanje kuplunga kao na ovom filmu što sam stavio

Posted
  Kova said:

u nula na serijskim getribama i sa 535Nm na tako niskim okretajima

Posted
  tcode said:
Ništa ja tebe nisam krivo shvatio, čak šta više, slažem se da bi Ohlins bio puno bolje rješenje za moj auto od KW Var1. Na žalost, i cijenom je jako daleko od KW-a.

Btw. nemam niti ja problema u trećoj sa trakcijom. Znam, sad ćeš reći "vidio sam na filmiću kako nemaš :D", ali uzmi u obzir da je sniman na svega par stupnjeva iznad nule, na ljetnim gumama.

Vjerujem da nemaš problema s trakcijom u trećoj kad su normalne temperature.

Nažalost nije stvar samo cijene nego i nagovaranja da ti tak nekaj naprave, što cijelu stvar čini vrlo kompliciranom bez da poznaš nekog ko pozna nekog u Ohlinsu. Ali ne vidim da imaš alternativu ulaganju u ozbiljan ovjes. Po mom mišljenju to ti je bilo potrebnije nego migracija na novu turbinu, ali tjuniranje motora je gušt dok tjuniranje suspenzije nikad nije baš zaživjelo niti kao profesija u amaterskom svijetu. Koliko je meni poznato nemaš ngdje firmu u koju bi otfurao auto da ti tjuniraju ovjes, ali baš ono kak treba..

Posted
  TomiTraktor said:
u nula na serijskim getribama i sa 535Nm na tako niskim okretajima

Onda je jasno zakaj si je tak složio krivulju momenta na tom RS-u.. :)

P.S. getriba na RS-u je ista kao kod mene, dakle 1. 55, 2. 110, 3. 165, 4. 220, 5. 280, 6. overdrive

Posted (edited)
  kutija said:

koliko si imao bara u prvoj sa serijskom turbinom ?

ne znam točno,valjda cijelih 1.4bar na koliko sam prije vozio

valjda bi to imao na kraju prve brzine

nisam siguran,nemam film :lol::D

ma nema šanse da tcode ima 2.2bar u prvoj brzini,nešto se mi tu krivo razumijemo :D

edit

ili možda ima ako se vrti valjda na 8000,nemam pojma

Edited by Tihomir
Posted
  Tihomir said:

ne govorim o ALS ili bilo kakvim kemijama s elektronikom nego najnormalniji start uz normalno puštanje kuplunga kao na ovom filmu što sam stavio

moze ..kraj price :)

bez anti laga ili cega drugog.........

pa vidis da bi ti sa starom serijskom napunio 1 bar u prvoj....kasnije nego u ostalim brzinama sto je normalno ,ali bi napunio...sa gt28rs bi jedno 1000-1500 rpm napunio 1 bar....

Posted

sta si ti sad zabrijao s tom prvom brzinom i spoolom u prvoj......totalno nebitna stvar oce punit na 3000-3500-4000 ili koliko vec...

ono sto je bitno su brzine poslije

Posted

je nebitno je ali po prvoj se ravnam

ako je tako u prvoj onda će u ostalim brzinama biti strava kakvu još nisam na ovoj lanciji doživio :dance3vs1:

Posted
  Tihomir said:

bez ALS i toga. Samo gas u pod i podesen boost controler za 2bara.

BB turbine su zakon sto se tice responsa time-a i to se jakoo osjeti.

Posted
  Kova said:
Nisam baš shvatio na kaj misliš..?

Stavi momente karakteristike na tom tvom svetom ST-u sa K16 turbinom i GT3071R turbinom... Da vidimo na tom motoru kako izgledaju te dvije karakteristike... Pa da vidimo jel taj GT uopće bio dobro tuniran i kako je 6s sporiji...

tcode said:
Zašto si ostavio ispušnu od turbaka? Jesi 100% siguran da su u "nuli"?

think so.

Posted

Ja napunim 0.7bar (na opruzi, više samo proklizuje) na prednji pogon u prvoj sa GT30R, na motoru koji je daleko efikasniji, i na 0.7bar ima više konja nego taj fiat na 1bar...

Posted
  kutija said:
moze ..kraj price :)

bez anti laga ili cega drugog.........

pa vidis da bi ti sa starom serijskom napunio 1 bar u prvoj....kasnije nego u ostalim brzinama sto je normalno ,ali bi napunio...sa gt28rs bi jedno 1000-1500 rpm napunio 1 bar....

Nemoze, i kraj price.:):no2::lol:

1500 okretaja........... prije.

Znaci, napunio bi po tebi 1 bar na 5000 o/min na motoru od 2000 ccm?

Bas bi volio vidjeti taj filmic.:rofl:

Posted
  mr_G said:
Stavi momente karakteristike na tom tvom svetom ST-u sa K16 turbinom i GT3071R turbinom... Da vidimo na tom motoru kako izgledaju te dvije karakteristike... Pa da vidimo jel taj GT uopće bio dobro tuniran i kako je 6s sporiji...

Nemam momentnu karakteristiku Focusa sa GT3071R turbinom, znam samo da je peak power bio oko 460-470 KS. Peteru, kad tjunira Focus s ME 9.1 ECU-om je tak svejedno koja je turbina - ili znaš tjunirati taj ECU na tom motoru ili ne znaš. A on zna.

S druge strane, očigledno je optimalna krivulja momenta za FWD na Ringu sasvim nekaj drugo od optimuma za cestu i SR.

Posted
  KIMI_1.8T said:
Nemoze, i kraj price.:):no2::lol:

1500 okretaja........... prije.

Znaci, napunio bi po tebi 1 bar na 5000 o/min na motoru od 2000 ccm?

Bas bi volio vidjeti taj filmic.:rofl:

pa eto film stranicu prije :huh:

1bar na cca 5000 sa serijskim turbom od integrale 16v

tbo nešto i 0.48 nešto,valjda najsporiji turbo ikad :lol:

Posted
  KIMI_1.8T said:
Kad napunis u prvoj sa GT28RS .....1 bar na 6500 rpm (gdje je blokada), stavi ovdje filmic da se svi educiramo.:)

jel moze proc filmic gt35r s 0.82 ispusnim kucistem? Prva brzina vise od 1bar.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...