Jump to content

TURBO- FAQ

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ja mislim da ce ipak 28rs napunit 1 bar u prvoj brzini na lanci integrale pogotovo zato sto je 4wd...nece rano kao u ostalim brzinama,ali hoce.

meni auto moze napunit koliko hocu bara u prvoj brzini...jeste da imam VAT,ali svejedno nije 28rs toliko velik da nece napunit 1 bar...

to ubijanje u prvoj je jedan od najvecih sokova koje mozes autu podarit :)

:huh::huh:

a hebem takav turbo onda

hvala

ne fali nista gt28rs.....to je jedna od najboljih turbina za 2.0 motor i 300+ ks sto se tice spoola ,odaziva i ostalog...

koliko si imao bara u prvoj sa serijskom turbinom ?

Bump.

Lijepe krivulje, ali ova crvena i FWD :no2:.

Da me krivo ne shvatiš, slažem se s tobom da vjeroajtno po gradu vrti ko lud, ali već u 3. izgleda da nema tih problema, pa pretpostavljam da je zato takva i krivulja.

Jel zna netko u koliko zavoja se na Ringu mora šaltat u 2.?

šokovi ili ne,dok nije start uz trzaj s viših okretaja to je po meni ok

imam dobru getribu da ga mogu i u prvoj stisnit i normalno ušaltat u drugu brzinu

serijski turbo je kod mene u prvoj brzini imao 1bar na više od 5000okretaja,tako bar po filmovima izgleda gledajući serijski satić za boost

na ovo mislim,na cca 8sekundi

Edited by Tihomir

Da me krivo ne shvatiš, slažem se s tobom da vjeroajtno po gradu vrti ko lud, ali već u 3. izgleda da nema tih problema, pa pretpostavljam da je zato takva i krivulja.

Ništa ja tebe nisam krivo shvatio, čak šta više, slažem se da bi Ohlins bio puno bolje rješenje za moj auto od KW Var1. Na žalost, i cijenom je jako daleko od KW-a.

Btw. nemam niti ja problema u trećoj sa trakcijom. Znam, sad ćeš reći "vidio sam na filmiću kako nemaš :D", ali uzmi u obzir da je sniman na svega par stupnjeva iznad nule, na ljetnim gumama.

tcode moze bez problema 2.2bara u prvoj brzini ako ne ogranici turbo. BB turbine ipak imaju manji lag.

sad mi stvarno ništa nije jasno :huh:

kimi kaže da ne može a ti da tcode s ovom ogromnom turbinom može :huh:

a kutija isto da može koliko hoće u prvoj :huh:

ne govorim o ALS ili bilo kakvim kemijama s elektronikom nego najnormalniji start uz normalno puštanje kuplunga kao na ovom filmu što sam stavio

u nula na serijskim getribama i sa 535Nm na tako niskim okretajima

Ništa ja tebe nisam krivo shvatio, čak šta više, slažem se da bi Ohlins bio puno bolje rješenje za moj auto od KW Var1. Na žalost, i cijenom je jako daleko od KW-a.

Btw. nemam niti ja problema u trećoj sa trakcijom. Znam, sad ćeš reći "vidio sam na filmiću kako nemaš :D", ali uzmi u obzir da je sniman na svega par stupnjeva iznad nule, na ljetnim gumama.

Vjerujem da nemaš problema s trakcijom u trećoj kad su normalne temperature.

Nažalost nije stvar samo cijene nego i nagovaranja da ti tak nekaj naprave, što cijelu stvar čini vrlo kompliciranom bez da poznaš nekog ko pozna nekog u Ohlinsu. Ali ne vidim da imaš alternativu ulaganju u ozbiljan ovjes. Po mom mišljenju to ti je bilo potrebnije nego migracija na novu turbinu, ali tjuniranje motora je gušt dok tjuniranje suspenzije nikad nije baš zaživjelo niti kao profesija u amaterskom svijetu. Koliko je meni poznato nemaš ngdje firmu u koju bi otfurao auto da ti tjuniraju ovjes, ali baš ono kak treba..

u nula na serijskim getribama i sa 535Nm na tako niskim okretajima

Onda je jasno zakaj si je tak složio krivulju momenta na tom RS-u.. :)

P.S. getriba na RS-u je ista kao kod mene, dakle 1. 55, 2. 110, 3. 165, 4. 220, 5. 280, 6. overdrive

koliko si imao bara u prvoj sa serijskom turbinom ?

ne znam točno,valjda cijelih 1.4bar na koliko sam prije vozio

valjda bi to imao na kraju prve brzine

nisam siguran,nemam film :lol::D

ma nema šanse da tcode ima 2.2bar u prvoj brzini,nešto se mi tu krivo razumijemo :D

edit

ili možda ima ako se vrti valjda na 8000,nemam pojma

Edited by Tihomir

ne govorim o ALS ili bilo kakvim kemijama s elektronikom nego najnormalniji start uz normalno puštanje kuplunga kao na ovom filmu što sam stavio

moze ..kraj price :)

bez anti laga ili cega drugog.........

pa vidis da bi ti sa starom serijskom napunio 1 bar u prvoj....kasnije nego u ostalim brzinama sto je normalno ,ali bi napunio...sa gt28rs bi jedno 1000-1500 rpm napunio 1 bar....

bez ALS i toga. Samo gas u pod i podesen boost controler za 2bara.

BB turbine su zakon sto se tice responsa time-a i to se jakoo osjeti.

Nisam baš shvatio na kaj misliš..?

Stavi momente karakteristike na tom tvom svetom ST-u sa K16 turbinom i GT3071R turbinom... Da vidimo na tom motoru kako izgledaju te dvije karakteristike... Pa da vidimo jel taj GT uopće bio dobro tuniran i kako je 6s sporiji...

Zašto si ostavio ispušnu od turbaka? Jesi 100% siguran da su u "nuli"?

think so.

moze ..kraj price :)

bez anti laga ili cega drugog.........

pa vidis da bi ti sa starom serijskom napunio 1 bar u prvoj....kasnije nego u ostalim brzinama sto je normalno ,ali bi napunio...sa gt28rs bi jedno 1000-1500 rpm napunio 1 bar....

Nemoze, i kraj price.:):no2::lol:

1500 okretaja........... prije.

Znaci, napunio bi po tebi 1 bar na 5000 o/min na motoru od 2000 ccm?

Bas bi volio vidjeti taj filmic.:rofl:

Stavi momente karakteristike na tom tvom svetom ST-u sa K16 turbinom i GT3071R turbinom... Da vidimo na tom motoru kako izgledaju te dvije karakteristike... Pa da vidimo jel taj GT uopće bio dobro tuniran i kako je 6s sporiji...

Nemam momentnu karakteristiku Focusa sa GT3071R turbinom, znam samo da je peak power bio oko 460-470 KS. Peteru, kad tjunira Focus s ME 9.1 ECU-om je tak svejedno koja je turbina - ili znaš tjunirati taj ECU na tom motoru ili ne znaš. A on zna.

S druge strane, očigledno je optimalna krivulja momenta za FWD na Ringu sasvim nekaj drugo od optimuma za cestu i SR.

Nemoze, i kraj price.:):no2::lol:

1500 okretaja........... prije.

Znaci, napunio bi po tebi 1 bar na 5000 o/min na motoru od 2000 ccm?

Bas bi volio vidjeti taj filmic.:rofl:

pa eto film stranicu prije :huh:

1bar na cca 5000 sa serijskim turbom od integrale 16v

tbo nešto i 0.48 nešto,valjda najsporiji turbo ikad :lol:

Kad napunis u prvoj sa GT28RS .....1 bar na 6500 rpm (gdje je blokada), stavi ovdje filmic da se svi educiramo.:)

jel moze proc filmic gt35r s 0.82 ispusnim kucistem? Prva brzina vise od 1bar.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...