Dominik Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Vjerujem da nemaš problema s trakcijom u trećoj kad su normalne temperature. Nažalost nije stvar samo cijene nego i nagovaranja da ti tak nekaj naprave, što cijelu stvar čini vrlo kompliciranom bez da poznaš nekog ko pozna nekog u Ohlinsu. Ali ne vidim da imaš alternativu ulaganju u ozbiljan ovjes. Po mom mišljenju to ti je bilo potrebnije nego migracija na novu turbinu, ali tjuniranje motora je gušt dok tjuniranje suspenzije nikad nije baš zaživjelo niti kao profesija u amaterskom svijetu. Koliko je meni poznato nemaš ngdje firmu u koju bi otfurao auto da ti tjuniraju ovjes, ali baš ono kak treba.. naravno da imas, samo je pitanje cijene i onoga sto hoces za motor je lagano , jer i da kompliciras crtas uvijek jednu momentnu/snaga krivulju , recimo, i pokusavas to izvesti, a na ovjesu imas 30 takvih krivulja, pa nastaje ogroman problem nisu amortizeri samo ovjes, mozes otici na KW 7 post rig i testirati do mile volje, dan ti je 3000 eura ili tak nesto, ali moras znati sta hoces nema tcode tu sta izmisljati, ak hoce odlican cestovni auto, KW p narudzbi s camber kitom, drugi seleni i torzionke i prave gume i tu sve zavrsava, ali to je dovoljno dobro za odlicno vozljiv auto s pravilno izmapiranim dotokom jako velike snage sto rezultira vrhunskihm performansma Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 jel moze proc filmic gt35r s 0.82 ispusnim kucistem? Prva brzina vise od 1bar. Naravno da nemoze. 82mm vs .......60mm. Originalna turbina je TBO385, i sa 69mm kompresorom jedva napuse na originalnom motoru 0,9 bara. Gt2871R ili gt2876R (GT2540R) je vec sasvim druga prica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Nemoze, i kraj price.:no2::lol:1500 okretaja........... prije. Znaci, napunio bi po tebi 1 bar na 5000 o/min na motoru od 2000 ccm? Bas bi volio vidjeti taj filmic.:rofl: Stani... Ti si stvarno ozbiljan kad kazes da ne moze napunit u prvoj sa gt28rs 1 bar??? Pa ja sa svojim autom napunim 1.5 bar u prvoj na 3000-3500 rpm.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Stani...Ti si stvarno ozbiljan kad kazes da ne moze napunit u prvoj sa gt28rs 1 bar??? Pa ja sa svojim autom napunim 1.5 bar u prvoj na 3000-3500 rpm.... Da, mislim. Vidio sam mogucnosti te turbine na 1.8T. Na kojem svom autu si ti imao GT28R? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 nisam imao gt28r ,ali imam nesto slicne velicine.... ja ne znam sta si ti vidio ,ali bas i nije reprezentativno bilo. pa evo ti tu tomislav sa gt3071r ima boosta u prvoj koliko hoces i to je jos fwd....standardni t34 na lanci po onom videu ima 1 bar na 5000 rpm.... pa kako onda 2860r ili rs svejedno nece moc napunit 1 bar u prvoj? Ima dosta tipova sa 28rs na autu kao moj peugeot i imaju 1 bar i vise na oko 3500 u prvoj bez problema.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Miki po defaultu nikome ništa ne vjeruje :lol:. Nije to ni loše, ponekad . Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Nema to veze sa vjerovati ili nevjerovati. Neke stvari vidis uzivo i kao takve ih zapamtis. Moje iskustvo sa ovom turbinom je takvo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kutija Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Miki po defaultu nikome ništa ne vjeruje :lol:. Nije to ni loše, ponekad . u ovom slucaju kriva mu vjera Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 Nema to veze sa vjerovati ili nevjerovati. Neke stvari vidis uzivo i kao takve ih zapamtis.Moje iskustvo sa ovom turbinom je takvo. Tvoje iskustvo ima više veze sa (lošim) tuingom nego sa samim turbinama. Dobro je fire napisao, na 1.8 motoru napunim u prvoj 2+ bara iz vica. Normalno, ne punim jer nema smisla, ali probao i mogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Mozda. Kakvi su nam "tuneri", nije ni cudno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 (edited) Uploaded with ImageShack.us Evo gt3076r s 0.82. Boost target je 1.3bara na fiat 2.0 motoru. I kao sto se vidi dok turbo dode do nekih 0.5bara dalje napuni kao iz picke bilo koji tlak BTW treba uzeti da je ovo 60Hz log, pa izgleda kao jako velko vrijeme . Znaci od te crte do blokade prve dosta ispod 1s . BTW2 nisu samo tjuneri krivi, dosta su krivi korisnici koji koriste n75, amal od fiata/opela i ta smeca. Ti ventili su napravljeni za krafne turbine koje kak god ih upravljas na 2000rpm pune kak lude. Edited April 10, 2011 by fire Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosar Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Ja na zgance punim prvu koliko ti treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now