SVEN Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Tempomat je cca 70 eura i dobis s nji upute kako to sam. Ak se neznas sluzit alatom odvezi u zubak i plati 700kn za ugradnju = kljuc u ruke. Trece opcije nema
Goertosing Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Ovako, nije to samo stavit ručicu i spojit +- i to je to... Treba prvo VIDITI kakav procesor volana auto ima. Primjer: Za Audi A4 B6 i B7 postoji ukupno 15 različitih procesora. Od toga ih jedno 8 podržava tempomat. Moj nije podržavao tempomat pa sam morao kupiti novi (inače novi je 1200 kn za to auto) Zatim treba ručica za tempomat i eventualno plastika oko volana (ona koja ima prilagođen otvor ručici tempomata). Za moj auto u Zubaku ta ručica košta 300 kn a ta plastika oko 350 kn Kad se to sve spoji onda treba napraviti adaptaciju, ili drugim riječima "naučiti centralnu elektroniku da sada ima tempomat", ili trećim riječima "upisati novi kod preko dijagnostike" Kad se sve ovo zbroji, ispadne 1850 kn (u Zubaka) + ugradnja, s time da oni daju akciju gdje se to sve dobije s uključenom ugradnjom. U slučaju da auto već ima takav procesor, onda je naravno cijena puno jeftinija jer treba uzet samo ručicu i eventualno plastiku (ako ne želite rezat staru). Na ebayu to nije jeftinije. Na ovim linkovima gore su tu samo ručice uključene (ili što već, nisam dobro gledao, ali ovaj procesor nije sigurno)
J.J Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 http://www.ebay.co.uk/itm/SKODA-FABIA-OCTAVIA-AUDI-VW-COLUMN-SWITCH-STALK-WITH-CRUISE-CONTROL-8L0953513J-/170755370144?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27c1d02ca0 to je to? ja bi htio složit tempomat na octaviji mk1 , AGR s automatskom getribom, vag com imam , ima negdje uputstva sto i kako se spaja ? dal se moze na bilokoji motor il samo neke? Da to je to...mislim da ima uputa u po netu ...ali nazovi Tihi-ja on sigurno zna pa da ti objasni. Volan moraš skidati da staviš ručicu i VAG-com ti obavezno treba jer moraš upaliti Tempomat u ECU-u
SVEN Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Ovako, nije to samo stavit ručicu i spojit +- i to je to... Treba prvo VIDITI kakav procesor volana auto ima. Primjer: Za Audi A4 B6 i B7 postoji ukupno 15 različitih procesora. Od toga ih jedno 8 podržava tempomat. Moj nije podržavao tempomat pa sam morao kupiti novi (inače novi je 1200 kn za to auto) Zatim treba ručica za tempomat i eventualno plastika oko volana (ona koja ima prilagođen otvor ručici tempomata). Za moj auto u Zubaku ta ručica košta 300 kn a ta plastika oko 350 kn Kad se to sve spoji onda treba napraviti adaptaciju, ili drugim riječima "naučiti centralnu elektroniku da sada ima tempomat", ili trećim riječima "upisati novi kod preko dijagnostike" Kad se sve ovo zbroji, ispadne 1850 kn (u Zubaka) + ugradnja, s time da oni daju akciju gdje se to sve dobije s uključenom ugradnjom. U slučaju da auto već ima takav procesor, onda je naravno cijena puno jeftinija jer treba uzet samo ručicu i eventualno plastiku (ako ne želite rezat staru). Na ebayu to nije jeftinije. Na ovim linkovima gore su tu samo ručice uključene (ili što već, nisam dobro gledao, ali ovaj procesor nije sigurno) E pa vidis, svi mi sa GOlfom 4 / Leonom tih problema nemamo
Goertosing Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Nema to veze s modelom auta nego s serijskom opremom koju auto ima
SVEN Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 ni na jednom gollfu nemoras mijenjati plastiku oko volana jer ima samo 2 rucke a ne 2 ili 3 ovisno ima li tempomat ili ne. Sve ide preko kompa tako da dok god se zica sa rucke spoji s kompom i aktivira radi. ne treba mu nikakav modul ispod volana kao sto ima recimo golf 5 koji ima tipke na volanu za razliku od nekog baznog krsa i tako . drukcije su rjesene stvari kao cjelina. svi dizeli koriste istu rucicu, istu instalaciju. sve je isto, samo dizel i benzinac to su jedine razlike.
J.J Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Niti sam ja trebao na Audiju mijenjati išta već samo ručicu
Zeljko_M Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 Samo da dojam jedan plus za tempomat. Meni super stvar. Sa Rožicom na auto putu 8,6l poteošnja pri 110-120 km/h a sa malim 2l dieselom mi je danas od Rijeke do Karlovca potrošnja bila 4.8l. U gradu također veliki plus, pogotovo na mjestima di panduri vrebaju. Okacim Rozicu na 60km/h i nema brige.
Raptor6767 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Samo da dojam jedan plus za tempomat.Meni super stvar. Sa Rožicom na auto putu 8,6l poteošnja pri 110-120 km/h a sa malim 2l dieselom mi je danas od Rijeke do Karlovca potrošnja bila 4.8l. Istina...:thumbsup: U gradu također veliki plus, pogotovo na mjestima di panduri vrebaju. Okacim Rozicu na 60km/h i nema brige. Za ovo je još bolja stvar speed limiter. Redovito koristim navečer.
Pale Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 ista stvar kod mene ko kod jj-a, jedini problem koji je bio je provest zice do ecu-a ostalo vise manje. ako zelis tocan broj koje rucice ti pase nazoves zubak, trazis broj i onda po oglasnicima i ebay pa si nades najjeftiniju opciju. mene je to izaslo sve 100e sto se tice potrosnje def manja sa tempomatom, peko nekoliko puta testirano. naravno ako vidis da je brdo jebacko, na tren ga izgasis dok se popnes i vozi dalje
J.J Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Da oko 100e ispadne...40-50e je ručica i još malo za ugradnju i cugu i da vidiš ...
Pale Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 ma ja sam ruckicu kupio cini mi se za 200 kn i kabel sam morao posebno narucivat kad sam htio bit pametan, pa me to jos 200 kn doslo, ako se dobro sjecam
Zeljko_M Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Istina...:thumbsup: Za ovo je još bolja stvar speed limiter. Redovito koristim navečer. TATIN SIN ! Speed limitirani mi je tako dobra sprava na tom autu da je to čudo! Totalno sam se oduševio sa načinom na koji se ukljući. Da postoji takva opcija za staru Rožicu sigurno bi ju uzeo.
J.J Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 ma ja sam ruckicu kupio cini mi se za 200 kn i kabel sam morao posebno narucivat kad sam htio bit pametan, pa me to jos 200 kn doslo, ako se dobro sjecam Hahaha...ja sam se iznenadio kaj sam i kablove dobio...nisam nit skuzio da su u paketu...i jos OEM kutija od ruckice...totalno fensi
Raptor6767 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 TATIN SIN ! Speed limitirani mi je tako dobra sprava na tom autu da je to čudo! Totalno sam se oduševio sa načinom na koji se ukljući. Da postoji takva opcija za staru Rožicu sigurno bi ju uzeo. Za kasno navečer i Slavonsku aveniju nema bolje od tempomata, a za grad/Horvaćansku gdje ima dosta ubrzavanja/usporavanja speed limiter i 80km/h. :naughty:
Beli Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 (edited) Evo ugradio prije 2 dana u golf 4, i vlasnik sretan jer ima još dodatne opreme u auto imam već dugo vremena tempomat i mene najviše znači za vožnju kroz sloveniju.. jer kad slovenac kaže 50kmh, ja vozim 50 kmh i već dugo nisam platio niti jednu globu susjedima Edited June 22, 2012 by Beli
Vlado206 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Dobro je i jedno i drugo... po CH ja npr palim limit na 120km/h i gotovo, naravno, pazim uvijek al nekag da upalim i to je to... A tempomat je isto super za velike tunele, gdje je baš strogo ograničenje i tako to... Ili tempomat na 160 od bosiljeva prema ravnoj gori i prst u nos
rio_cyber Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 tempomat zakon, makar sam hitil van iz drle iz 89 radi toga da mi je gumb za cs salter za launch control ali mislim da ga bum vrnul nazad )) cisto da nabijam kompleks ljudima sa MY i opremom kineske lada, i da mogu ko covek koljeno odmarat po autobanu kao i na galskom smetju , vozim se sa posla i na poso s njime cak , kolko sam ljen gas stiskati,,, i jos jenda stvar,, ne znam zasto jel zbog toga sta ne stiscem gas fizicki pa je drugi osjecaj ili bog cega, ali nikad auto ne ubrza tak dobro i lijepo kao na tempomat
Vlado206 Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 EVO ja danas 150km sve na tempomatu odradio, super mi je ovaj na mercedesu. 2 puta ga jace kliknem I auto koči samo tako, a za ubrzanje isto, salta 2 nize ako mu naglo dignem brzinu a ne 1 po 1 kmh.
mario84 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ovo za ubrzanje na tepomatu ima nekaj jer kad se vozim i idem preticat samo kliknem da ubrza i auto fkt krene bez zadrske ikakve ali na tempomatu potrosi vise nego kad drzim pedalu i to je kolko sam skuzio kod vaga normalno da trosi vise na tempomatu..
grga22 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Očito samo tebi... Nema neke logike da troši više na tempomatu...
mario84 Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Očito samo tebi... Nema neke logike da troši više na tempomatu... Znam kaj sam cuo od vise ljudi tak da mozda ima nekaj u tome..
Zeljko_M Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Znam kaj sam cuo od vise ljudi tak da mozda ima nekaj u tome.. A da te ne jebe sluh?
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now