francuz Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Dakle lijevu si promjenio bezveze? E onog prvog mehaničara bih prebio s onom koju sada imaš u garaži hahaha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 imao sam masu tih istih problema i 99% je bio kriz u pitanju Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Jel moguce da auto kod kocenja trese zbog krivo okrenutih diskova ? Lijevi na desnoj strani i desni na lijevoj strani ? Te sam diskove imao na jednom autu prije i kocio sa 230 u nulu pred naplatnima i sve bilo ok a sad na ovom autu mi na 100 vec tresu a mislim da sam ih naopako montirao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Nebi trebalo imati veze koj ide gdje Vozio sam aute sa rupa na diskovima krivo postavljene i nis nije treslo Potomarit ih i miran si Provjeri samo da glavnica nije spigana Taj sam ja slučaj imao Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Jel moguce da auto kod kocenja trese zbog krivo okrenutih diskova ? Lijevi na desnoj strani i desni na lijevoj strani ? Te sam diskove imao na jednom autu prije i kocio sa 230 u nulu pred naplatnima i sve bilo ok a sad na ovom autu mi na 100 vec tresu a mislim da sam ih naopako montirao.. mislim da ne. ja sam dvaput reklamirao textar kad sam za četvorku uzimao i onda treće odma nove potokario zericu i bilo je dobro.objašnjenje je da ne "odleže" dovoljno na skladištu pa se razjebu odma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 stvar je u tom sto mi diskovi imaju lijevi i desni. kataloski broj drukciji bas zbog toga. nemres kupit dva jedna i onda rec imam par. Mislim mozes al neznam koje su posljedice.. Zato pitam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Da, jer se počne pregrijavati disk koji nije propisno okrenut. Dogodilo se kolegi na RS6. Sjebao desni disk kompletno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 sta znaci sjebo ? tokarenje pomoglo ili ne ? Mislim nisam u toj fizici ali disk 334x32 na autu od 1400kg da moze zbog krive okrenutosti se pregrijat ok. Ako je tako neka je! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Skroz bio plav i tresao...kupio oba nova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 dobio krivo zapakirane 312mm diskove busene i montirao sam jedan kako treba, drugi kontra i nikakvih problema. neki auti imaju simetricno busene tj. L i D dok mercedes SLS ima oba ista tj. jedne rupice gledaju naprijef, druge natrag. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 po meni , tebi su posavijane glavcine jer ti je i da 312mm treslo Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 (edited) po meni , tebi su posavijane glavcine jer ti je i da 312mm treslo nakon tokarenja diskova vise nije nista treslo. btw Glavcine su prosle 15 tisuca km ( doduse iz tokica ) i nisam u nikakvu rupu naletio nikada tako da neznam uopce kako se ona savije. Kod okretanja diskova na ovo sam aludirao: Meni su trenutno oba diska okrenuti da "grabe" naprijed a ne kao na slikama ovim da "odbijaju" jer sam ja mislio da sa tim grabljnjem bolje hvataju zrak i hlade se ali ocito da je to naopako. p.s. - ako sam dobro upoznat za 312 disk je jedan kataloski a 334 dva razlicita gdje u opisu pise L i R za svaki disk Edited May 30, 2015 by SVEN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rallye VR6 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 moji 312 su bili aftermarket ako ti disk ima rebra iznutra kao na slici, onda moraju biti tocno okrenuti 312 su ravni unutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 334 disk ( bar moj ) ima rebra pod koso kao na ovoj prvoj slici lijevo. Ako kazes da 312 ima ravna rebra kao na slici desno onda je razlika ocigledna. Nadam se da je u tome razlog . Planiramo sam ih samo okrenuti i staviti nove plocice. Sad se pitam da ih odnesem provjerit tokaru tu nekom lokalnom mada u UK to nece bit 100kn po disku bas .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Meni auto trese na 110-115kmh, u voznji i na kocenju pri vecim brzinama, pri brzinama iapod 80 ne trese uopce Sav ovjes izgleda dobro, dvaput sve pretresli.. Ako i jesu diskovi smotani, da li je mogice da zbog njih trese i u voznji, bez kocenja A nakon sto predjem 130 ne trese, ali trese ako kocim, i to onako kao da preko nekog zuba zapinje dok kocim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Pa provjeri diskove i odmah ćeš znati. Ako su jako spigani može tresti i u vožnji radi debalansa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 A kako da to provjerim, pa nisu toliko smotani da okom vidis? Ili mislis da ih skin.pa nekako provjerim? Ali zasto trese samo u odredjenoj brzini, i ne trese na kocenju na.maloj brzini Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Inace zbog guma trese na odredjenoj brzini i ne trese na kocenju i na malim brzinama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Nisu gume, na zimskim i novim ljetnim jednako trese u istim.uvjetima. mislio sam da su mozda felfe ali onda bi drmalo uvijek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Meni auto trese na 110-115kmh, u voznji i na kocenju pri vecim brzinama, pri brzinama iapod 80 ne trese uopceSav ovjes izgleda dobro, dvaput sve pretresli.. Ako i jesu diskovi smotani, da li je mogice da zbog njih trese i u voznji, bez kocenja A nakon sto predjem 130 ne trese, ali trese ako kocim, i to onako kao da preko nekog zuba zapinje dok kocim Meni na 100 lagano "zuji" kao da vozim po punoj liniji onako, na 125-130 jače i kasnije prestane do 190 ništa i onda opet. Dok kocim ne trese ništa niti ne vuče. Na 17" na 19" i na 20" ista stvar. Sve pregledano 2x, u bmwu i u još jednoj garaži i sve ok, gume balansirane ponovo, trap centrirao i u Hr i u Ch isto opet. Drugi tjedan mijenjam letvu pod garanciju pa ćemo vidjet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 A kako da to provjerim, pa nisu toliko smotani da okom vidis? Ili mislis da ih skin.pa nekako provjerim? Ali zasto trese samo u odredjenoj brzini, i ne trese na kocenju na.maloj brzini Pa imaš u servisu alat s kojim se vidi da li je disk spigan. Skine se kotač, našarafi se taj alat i onda ti je ide igla koja mjeri udaljenost dok okrećeš kotač. Ne znam kak se zove taj alat, a možda postoji i neka druga varijanta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scary Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ne znam kak se zove taj alat, a možda postoji i neka druga varijanta. komparator, mjerna ura, mjerni sat.. al svaki normalan servis bi trebao to imati Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav K. Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Komparator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 E tako je, bravo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Ak nema servis imam ja lol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now