Logic Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Prijateljica ima auto od 85kw, a smije vozit samo do 80kw. Mladi vozač :frusty: Zanima me dal se može i ako se može smanit snaga i atestirat da ti se upiše u knjižicu da policija nemože zafrkavat Koji je najbolji nacin za smanjit snagu motora, pa bar privremeno da se napravi atest... dal je bolje napravit kakvu restrikciju na usisu il bi bolje bilo ic na remap Logicki je ak ti možeš atestirat povišenje snage, zašto se nebi moglo i smanjenje. Aj ak netko ima kakav savjet molio bi za pomoc P.S. Promjena auta ne dolazi u obzir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Pa realno taj motor sigurno neće imati deklariranu snagu na MAHA valjcima pa možda i bude 80kW pa neće niš trebat smanjivati .. E sad dal se to može i upisat to ne vjerujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Ako je neki novi auto s filterom cestica onda nece pokazati niti 85% deklarirane snage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Namjestiš sajlu gasa da nema puni gas (ili ako nema sajlu onda pedalu riješiš-neki čep pod nju...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Prijateljica ima auto od 85kw, a smije vozit samo do 80kw. Mladi vozač :frusty: Zanima me dal se može i ako se može smanit snaga i atestirat da ti se upiše u knjižicu da policija nemože zafrkavat Koji je najbolji nacin za smanjit snagu motora, pa bar privremeno da se napravi atest... dal je bolje napravit kakvu restrikciju na usisu il bi bolje bilo ic na remap Logicki je ak ti možeš atestirat povišenje snage, zašto se nebi moglo i smanjenje. Aj ak netko ima kakav savjet molio bi za pomoc P.S. Promjena auta ne dolazi u obzir Vidis zanimljiva stvar. Imas u familiji mladog vozaca/vozacicu , a zelis da vozi neki siguran,veci auto. Nisi rekao dal je dizlo il benzinac ,al manje vise je Hans sve rekao, narihta se granicnik od gasa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Radi se o mini cooperu, 2005, 1.6 benzinac Pretpostavljam el gas tak da se granicnik bas nemoze nastelat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coupe VD Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Pločica s restriktivnim otvorom izmedju usisne grane i usisne zaklopke. Na taj nacin je bila tvornicki "prigusena" moja Yamaha (vanbrodski motor) sa 50/60 na 40 konja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AeroSleeper Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Logic ... Maverick je odradio jedno takvo smanjivanje ... znas gdje ga mozes kontaktirati za par uputa... nije bas na te nacine, ali vjerujem da ti moze dati savjet ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 kaj nije vise 75kw ogranicenje za mlade vozace? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logic Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Povisili su na 80kw... Aero, budem njega kontaktirao za koji savjet. Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke6 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Nije ovo loše ni za smanjit kategoriju pri osiguranju Link to comment Share on other sites More sharing options...
lavic_st Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 koliko znam zakon je cvh da sve što se atestira na autu mora imati žig ovlaštenog generalnog zastupnika za hrvatsku, u protivnom se ide na kompletno ispitivanje vozila, al to nitko ne radi jer je mukotrpan posao, i preskup... vezano za mini/bmw, postoji "restriktor" snage, koji se moze naruciti iz tvornice, ali navodno da naši hr zastupnici to ne znaju/ne mogu ugraditi, te se za to treba ici u njemacku, navodno uzmu samo za "ruke" preko 200€ + 500€ za restriktor....to sam negdje procitao.... i onda još ide homologacija cvh preko 300€ + novi papiri + put u njemacku + cca 10 dana vremena znaci preko 1000€, a mislim da to nije vrijedno toga jer se za te novce plati preko 10 kazni za prejako aauto, a u par godina ih nemozes skupit toliko da si bog.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Pa na auspuh stavi nekakav restriktor. Kad je meni katalizator odjebo karijeru (puknu one "sače") auto se nije pomicao.. A i ja sam se svojevremeno raspitivao za tu caku i isto su mi savjetovali restriktor na auspuhu Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 nikako ne na auspuh restriktor, jer mozete izazvati pozar u autu i drasticno cete smanjiti vijekt trajanja ispusnih ventila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Na usisu se napravi restriktor i gotovo... Stavi onaj difuzor od plina što ide na usis i smanjiti ćeš tih par kw... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Stavi čarapu u airbox i bok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brklja Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 nikako ne na auspuh restriktor, jer mozete izazvati pozar u autu i drasticno cete smanjiti vijekt trajanja ispusnih ventila. Pa to samo za taj jedan run na valjcima i odmah to skinut dolje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 na minija je najlakse stavit ispod pedale gasa cep od kokakole Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kevin Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 stavi restriktor na usis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagi Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 nisam siguran, ali ako bi se i moglo, mislim da restrikciju ne stavljaš ti nego oni i da se pečati motor...ono k'o za utrke makar mislim da se ne radi samo tako jednostavno i da će ti odobriti koliko me sjećanje služi, u Njemačkoj si morao za motor imati staža sa manje kW, a ako si imao jači motor, oni su ti stavljali restrikciju usisa i goriva i pečatili 1995 sam vozao neku YAMAHU od rođaka i imala je takvu restrikciju na neku smiješnu snagu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 ne moze u Hr. isprobano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now