HrSupra Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 ne laprdaj, pogotovo s AL blokom zašto ne valja aluminijski blok? ne razumijem se pa me zanima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 nije da ne valja, al nema karakteristike SL-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hic Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Rascvjeta se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borna Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 zašto ne valja aluminijski blok? ne razumijem se pa me zanima. često zna puknut, i meni je puko na 325i Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted December 28, 2011 Author Share Posted December 28, 2011 nije da ne valja, al nema karakteristike SL-a to znači da lakše puca pod velikim opterećenjima? edit: već su hic i borna odgovorili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 si .......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 zašto ne valja aluminijski blok? ne razumijem se pa me zanima. Nadam se da ce tcode vidjeti ovaj topic, pa dal kaze jel trpi alu blok 250HP po cilindru ili ne :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Zakaj nebi bio dobar? U Formuli1 u turbo eri je Honda koristila alu blok. I cini mi se da Renault isto. Alu blok (opet sam kod Honde) drzi 1000 konja sa pojacanim kosuljicima. Kod auta u street klasi. Hot rod klasa je preko 1500 konja na tim motorima i alu blokom. Interesantano je da ovi nabrijani drag motori koriste i alu klipnjace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Pravom chip tuneru nije izazov sjebat samo blok motora. Izazov je protjerat kovanu klipnjacu kroz njega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 JAO MITJAAAAA, JAOOOO...... te kosuljice o kojima ti prics su bulletproof, i kostaju poprilicno, al to onda vise nije alu blok, a ni "ljevani" blok, to je onda madafaka blok! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Pravom chip tuneru nije izazov sjebat samo blok motora.Izazov je protjerat kovanu klipnjacu kroz njega. a ne izbiti blok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Zakaj nebi bio dobar? U Formuli1 u turbo eri je Honda koristila alu blok. I cini mi se da Renault isto. Alu blok (opet sam kod Honde) drzi 1000 konja sa pojacanim kosuljicima. Kod auta u street klasi. Hot rod klasa je preko 1500 konja na tim motorima i alu blokom. Interesantano je da ovi nabrijani drag motori koriste i alu klipnjace. al ima svoje prednosti i mane sta ne stavis al klipnacu u neki auto i napravis krug na grobniku ? sve ima svoje zasto i kako, a jako je tesko raspravljati s nekim o necemu o cem taj nema pojma, tak da google, knjige ili novci i iskustvo ... pa probajte i jos jednom za ove neupucene, svaka klipnjaca u serijskom autu je KOVANA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gringo Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Ovaj izbijeni blok je ultiimativna legenda. Zar nije logika svakog bloka da drži koliko drže košuljice i koliko šarafi čvrsto drže glavu nad blokom? Tada je ovaj blok skočio jer su košuljice i glava bile čvršće od šarafa koji drže radilicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Nadam se da ce tcode vidjeti ovaj topic, pa dal kaze jel trpi alu blok 250HP po cilindru ili ne :doh: Moj blok je profi pa zato drži. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Moj blok ima 45 strana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josey Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Moj blok je profi pa zato drži. da da ti jos za ne falit imas open decker :lol::notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tcode Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Moj blok ima 45 strana A moj je A5 formata . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Moj blok je profi pa zato drži. dok ne skines poluproizvod clio na grobniku u utrci od 2 kruga, prilicno je neozbiljno razgovarati o nekoj izdrzljivosti :naughty: ak me sjecanje dobro sluzi, to ni integralki s natjecateljskim vozacem ne ide bas od ruke toliko o blokovima, kosuljicama, nikasilu, alusilu i na kraju naravno uvijek konjima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Drag race motori koriste alu klipnjace. Samo to. Neke su dobre i za street, ali lagana varianta. Sintrane klipnjace nisu kovane. Znaci metalna prasina u kalupu. Sve vise modernih auta koriste sintrane klipnjace. al ima svoje prednosti i mane sta ne stavis al klipnacu u neki auto i napravis krug na grobniku ? sve ima svoje zasto i kako, a jako je tesko raspravljati s nekim o necemu o cem taj nema pojma, tak da google, knjige ili novci i iskustvo ... pa probajte i jos jednom za ove neupucene, svaka klipnjaca u serijskom autu je KOVANA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 da dragsteri ih koriste i traju 400m a za street verziju ako ih tretirate cang slankom budu jos laganije, u nekim slucajevim i nestanu a sinter klipnjace jako ovise o kolicini uhu ljepila koje se koristi kao vezivno sredstvo, jedino je jebada sto se onda jako razvlaci po tokarskom nozu majko mila kakvi tuneri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted December 28, 2011 Share Posted December 28, 2011 Alu klipnajce su dobre i za na cestu, ne samo za dragstere. http://bmeltd.com/rods.htm OK, kovane u smislu kovanih klipnjaca koje se koriste u motorsportu. Ove nisu sintrane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted December 29, 2011 Author Share Posted December 29, 2011 Nadam se da ce tcode vidjeti ovaj topic, pa dal kaze jel trpi alu blok 250HP po cilindru ili ne :doh: muha ja nisam rekao da ne valjaju AL blokovi već sam to izvukao iz konteksta Dominikove rečenice, a u nastavku sam napisao da se ne kužim i da mi čovjek objasni, zato se nemoj odmah kurčit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 Sorry, ignoriram postove pa ne vidim sto neki drobe gluposti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HrSupra Posted December 29, 2011 Author Share Posted December 29, 2011 Sorry, ignoriram postove pa ne vidim sto neki drobe gluposti. isprika prihvaćena :msn-wink::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted December 29, 2011 Share Posted December 29, 2011 pa koliko ja znam postoji nekoliko vrsta alu blokova, pa ne treba odma sve trpati u isti kontenjer pikse cilindra otvorene (piksa stoji dolje u bloku samo i glava ju drzi na mjestu) piksa upresana u aluminijski blok (piksa je zajedno sa blokom i ide do glave) piksa zalijana u blok (piksa je cca 5mm ispod cela bloka) sve 4 pikse zajedno (pikse cine cjelinu i idu zajedno u blok) ono sta H22 honde imaju ne znam kak se zove.. ... ... to je ono sta se mogu sjetit ovako na prvu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now