Luky Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Ovo sam primjetio otkad sam stavio ljetnje felge i gume.. 18'', 225/40.. Kad u drugoj i trećoj dam full gas i pustim volan auto ode u lijevo dosta.. bilo kakva cesta itd, ali uvijek ide u lijevo.. zašto to? I nije to prvi vw kod kojeg sam to primjetio.. Vozio sam i Polo GTI čipan, i identično tako ide u lijevo kad se zabije u full gas.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Torque steer http://en.wikipedia.org/wiki/Torque_steering posebno izrazeno kod guma puno vecih od serijskih i cipanih auta sa navalom momenta Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Ovo sam primjetio otkad sam stavio ljetnje felge i gume.. 18'', 225/40.. Kad u drugoj i trećoj dam full gas i pustim volan auto ode u lijevo dosta.. bilo kakva cesta itd, ali uvijek ide u lijevo.. zašto to? I nije to prvi vw kod kojeg sam to primjetio.. Vozio sam i Polo GTI čipan, i identično tako ide u lijevo kad se zabije u full gas.. Smršavi ... I da what Pajdo said... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 vjerovatno si pravilno odabrao felge i imas dobar scrub radius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 vjerovatno si pravilno odabrao felge i imas dobar scrub radius Mislim da mu auto nije tak nizak da struže. LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 ne razumijem, kakve veze ima visina auta s king pin offsetom Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 provjeri selene na vilicama,isti sam problem imao i nakon izmjne selena i sa 550Nm ide ravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 selenilako moguće, meni je moj bježao liejvo desno po kolotrazima i gasu, i kad sam promijenio komplet prednje selene - sve 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 moguće lako da je do selena onda, jer su lošiji već.. moram ih promjenit pa ćemo vidit kako će bit onda.. @ Dominik: ne kužim se u stručne pojmove.. trebaš mi ko laiku objasnit.. @peksić keksić: na što si mislio da struže? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 pogledaj ovo - tocno na 02:45 je ovo povlacenje objasnjeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 @ Dominik: ne kužim se u stručne pojmove.. trebaš mi ko laiku objasnit.. Ukratko, sto je scrub radijus veci to su vece sile na upravljacu (i vice versa), a mozes ga shebati sa krivim ET-om felge ili distancama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 pogledaj ovo - tocno na 02:45 je ovo povlacenje objasnjeno + ovo :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 ne razumijem, kakve veze ima visina auta s king pin offsetom Mislio sam da cete se vise nalozit na provokaciju. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vjeko Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 ne seri falš-strojaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 ne seri falš-strojaru :rofl: :rofl: :rofl: :notworthy: Sto se tice teme i ja bi rekao da su seleni u pitanju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekx Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 (edited) ne seri falš-strojaru Kvotaj moj post pa ces vidjet. Ajde necemo offtopicarit vise, ali slazem se da mogu biti seleni. Frend je obukao powerflexe i donekle se smanjilo nacukavanje na stranu. Ja sam mislio da to moze biti do losih guma, kak koja ulovi pa te baca i boris se sa volanom i sirotinjom od 100konja nabijenih nezamislivim momentom, a vecinom mi se to desavalo pun gas po av.dubrovnik pa sam smatrao da je to do kolotraga. Sad kad bolje razmislim, zasto uvijek u lijevu stranu baca? Kraca poluosovina posto je getriba na lijevoj strani? Previse spusten auto, pa ne stoje poluosovine kak spada? Ozbiljno pitam ovaj put, da ne krenete odmah sa prcom. Nema mi druge nego ovu noc provest guglajuci. Edited April 1, 2012 by Pekx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 Kvotaj moj post pa ces vidjet. Ajde necemo offtopicarit vise, ali slazem se da mogu biti seleni. Frend je obukao powerflexe i donekle se smanjilo nacukavanje na stranu. Ja sam mislio da to moze biti do losih guma, kak koja ulovi pa te baca i boris se sa volanom i sirotinjom od 100konja nabijenih nezamislivim momentom, a vecinom mi se to desavalo pun gas po av.dubrovnik pa sam smatrao da je to do kolotraga. Sad kad bolje razmislim, zasto uvijek u lijevu stranu baca? Kraca poluosovina posto je getriba na lijevoj strani? Previse spusten auto, pa ne stoje poluosovine kak spada? Ozbiljno pitam ovaj put, da ne krenete odmah sa prcom. Nema mi druge nego ovu noc provest guglajuci. ja sam isto pomislio zbog poluosovine što je jedna kraća? jer uvijek u lijevo ide.. nikad u desno.. auto je spušten dosta.. desna poluosovina i balans štanga nonstop se lupaju.. ali i frendu na polu gti, odmah kad ga je kupio novog, i čipao.. identično.. gas u pod i ode u lijevo.. a sumnjam da su njemu seleni loši.. ali na onom filmiću što je tomi stavio vidi se da nije neuobičajeno.. stoga ako su seleni loši samo ih promjenit i to je to.. neću razbijat glavu, nego ću jednostavno mislit da mi je pun momenta.. :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
n0p Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 To je tako tvornički napravljeno, čim zabiješ gas u pod auto mota u lijevu traku te se samim tim sprema za pretjecanje (sam ne moraš motat)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 a sta ako odes u Japan ili Australiju ili UK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now