Ujo Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 na autu od cure malo pušta krov kod vozača. pušta baš na spoju. na počektu kad je auto bio kupljen prije godinu dana nije pušta, a dihtunzi su zdravi ništa nije popucano niti ne fale gume. negdje sam pročitao da bi trebalo krvo malo poštelat, tj da se nakon nekog vremna krov raštela pa ne gdihta dobro, pa me zanima da li netko zna šta u vezi toga, i kakav savjet. hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Samo mogu napomenut da se krov obavezno mora dizat i spustat dok je auto na ravnom. Inace dolazi do takvih problema kao kod tvoje cure. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.I.M.P. Posted June 11, 2012 Share Posted June 11, 2012 Ja sam na svome imao problema takvih sa suvozačkom stranom, uglavnom rješenje je bilo (nakon promijenjenih SVIH guma koje postoje i nikakvih rezultata) podizanjem vrata za 2-3mm... i suho bude mjesec dana i onda opet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silvester Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 I sam auto mora OBAVEZNO biti parkiran na ravnome. Jer ako je parkan "na vagi", staklo vrata neće dobro nalijegati na gumu i bude curilo. Kupite onaj silikonski spray na benzinskoj pa njime namaži sve gome oko krova da malo omekane, možda uspiješ tako riješiti problem da ne mijenjate te gume. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 ja sam jednom kupio taj silikonski sprej za brtve od bočnih prozora, ali nije ništa pomoglo, samo su mi stakla bila masna slijedeća 2 mjeseca nakon dizanja/spuštanja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riker Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 A ja taman neki dan pisao kako je meki krov smeče i da čak i jedan 206 CC ima železo Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.I.M.P. Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 A ja taman neki dan pisao kako je meki krov smeče i da čak i jedan 206 CC ima železo Pa tako nekakvog mišljenja sam i ja bio dok nisam kupio kabrio s tvrdim krovom Je to sve nekako oku ljepše možda, ali je unutra u vožnji dosta zvrndav, i to ne govorim samo za cc.a, u više se njih vozio i SVAKI je barem malo lupkao i malo puštao vodu, ako ne vodu, onda se zarosio cijeli unutra cim je kisa bila ... Mislim da je platneni krov bolji izbor, barem u zagrebu. Možda nebi bila ista prića da se vozi negdje gdje nema toliko ležečih, rinzola i sličnih gluposti koje mu sigurno štete . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujo Posted June 12, 2012 Author Share Posted June 12, 2012 ok, znači štelanje krova ne postoji, jer vidim da ima iza sajle i vijke, sa kojima se može štelat napetost i blizina, ne znam kako to objasnit...to mi je malo čudno, jer je auto bio garažiran, sve gume su u jako dobrom stanju, pa ne kužim zašto pušta?! krov se uvijek i diže i spušta samo na ravno, to sam joj rekao odmah prvi dan kad smo ga kupili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrik Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 kak je s drugim cc autima, opel, renault, bmw, mali auti poput slk, mx5 itd..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted June 12, 2012 Share Posted June 12, 2012 z3 star 15 godina sve 5, jedino kada perem na praoni, ako nabijem pritisak na gumu koja je izmedju sajbe i krova prokapa, al to je bocni udar.. kako kisa ne pada. u voznji ne curi, dok stoji ne curi... e da moj je platneni mialim da su ti sajle ili nesto popustile...mozda se guma malo stisla Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavich Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 zašto se ne smije dizati krov na nizbrdici? (to pretpostavljam samo za ove limene vrijedi) Moja miata ovih 2 tjedna koliko je sa mnom ne curi ni na praonici.. platenini krov, 6 god. stara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P.I.M.P. Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 ok, znači štelanje krova ne postoji, jer vidim da ima iza sajle i vijke, sa kojima se može štelat napetost i blizina, ne znam kako to objasnit...to mi je malo čudno, jer je auto bio garažiran, sve gume su u jako dobrom stanju, pa ne kužim zašto pušta?! krov se uvijek i diže i spušta samo na ravno, to sam joj rekao odmah prvi dan kad smo ga kupili. Pa jesam ti napisao u svom prvom postu - vrata se s vremenom malo objese (jer su dugačka) i treba ih podić za 2-3 mm i neces imati problema dok se opet ne objese... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 z3 star 15 godina sve 5, jedino kada perem na praoni, ako nabijem pritisak na gumu koja je izmedju sajbe i krova prokapa, al to je bocni udar.. kako kisa ne pada. u voznji ne curi, dok stoji ne curi... e da moj je platneni mialim da su ti sajle ili nesto popustile...mozda se guma malo stisla kak prat auto s platnenim krovom? pretpostavljam da cetke ne dolaze u obzir. rucna praona s miniwashom? pranje krova samo s vodom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted June 13, 2012 Share Posted June 13, 2012 ja nebi nikad na cetke nikoji auto haha.. da samo voda, ne smije se samponirati... i jednom-dvaput godisnje ga impregniram sprejom bas za krov, neki bmwov sprej, nemam pojma ko im ga puni haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujo Posted June 13, 2012 Author Share Posted June 13, 2012 ok, probat ću to, malo mi objasni kako dignuti vrata, iako mi se čini da to ovjde nije slučaj, jer nađe se voda na djelu kvake na vratima kod vozača, a to bude točno ispod spoja krova, gdje bi voda dalje trebala otjecat kroz kanaliće i van na A nosaču...ali možda si i u pravu, možda ako podignem vrata će guma više stisnut, pa neće moć proć onda kod krova... probat ću hvala, samo malo opiši kako podignut vrata, da znam iz prve ruke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujo Posted February 8, 2013 Author Share Posted February 8, 2013 neka mi netko malo opiše kako podignut vrata?! šta samo na onom djelu na koji sejdnu kad se zatvore, samo to podignut ili ima još nekih elemenata npr na okovima. može li netko malo objasnit?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Sta su spala ili? Ja sam kod sebe malo bravu postelao, i puno bolje se zatvaraju... Znala su kao malo niza biti. Odsarafia a tprxom i na vratima i na stoku i slozis kako ti pase.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 neka mi netko malo opiše kako podignut vrata?! šta samo na onom djelu na koji sejdnu kad se zatvore, samo to podignut ili ima još nekih elemenata npr na okovima. može li netko malo objasnit?! Ja sam na Twingu otvorio vrata i rukama vrata potegnuo gore i to je to. I zatvaraju se ko nova! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lela Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Hahahahah,lol dex Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 (edited) Hahahahah,lol dex Ja se ne zajebavam! To sam napravio. Edited February 8, 2013 by _DEX_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lela Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Virujem ti da si napravia to,samo postoji i normalnijih nacina Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 Virujem ti da si napravia to,samo postoji i normalnijih nacina Ma to su francuzi! Nema kod njih "normalnog". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lela Posted February 8, 2013 Share Posted February 8, 2013 A i to sta kazes A sta se tice kise i ostalog cura ima 307 cc auto nigdi ne pusta vodu,jedino ako ces ga bas roknit po kederu sa washem pustit ce kap niz prozor,niti auto suska....sve lipo utegnuto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now