Jump to content

Recommended Posts

Posted

dakle, imam problem jedan, kad stisnem pun gas na recimo 1500 rpm, zna imat nekakvu glupu rupu od 2000-3000 rpm, ne stalno, tu i tamo se desava... u tom trenu auto kao da posustane, tj, koda pustim pol gasa, nema trokiranja ni nis... i u tom trenu se usis prestane cut kao i inace, vec se cuje kao i normalan "zatvoreni" usis (znam znam, seljo cuning, glupo objasnjenje itd) ... znaci, ne dogada se stalno, vec tu i tamo... auto je naravno na radnoj temp (na hladnom ne znam dali se desava jer ne stiscem auto na hladno) ...

nije da mi puno to znaci, s obzirom da kad se ganjam, te okretaje ne koristim, ali ako je nesto za zabrinut se, bolje da pitam...

Posted

kat je na autu i ispravan ... da vuce fals zrak, vec bi on javio sa milion lampica (kao sto se vec desilo kada se otpojio cep na filteru benz para)

Posted

tak i tak moram sad promjenit brtvu poklopca glave,pa usisna mora dole, pa cu pocistit, ciscena je vec 3 put do sad btw. ali jako brzo se zamaze...

tnx hans ;)

• 4 weeks later...
Posted

ociscena klapna, promjenjena brtva poklopca glave, postelani ventili , ociscena usisna grana... i dalje isto... al primjetih da recimo stisnem pun gas na 2500 (slabije ide, ne cuje se usis) i naglo pustim i opet stisnem puni gas, onda bude dobro... ideje? :)

nije da me smeta to nesto, al me zanima kaj bi moglo bit... ostalo s motorom je sve 5, radi ko urica, ne trosi skoro nista ulja (2dcl na 15 000) i normalno auto trosi...

Posted

Ma vruće je i Bogu i ljudima, di neće bit takvom trkaćem stroju. Ganjaj se po noći, po danu s malom negdje u hlad. :thumbup:

Posted
ma kakav jebeni katalizator, sigurno je onaj senzor na usisnoj ako ga taj motor ima.

koji senzor? MAP? ili nes drugo? stvar je u tome da nikakvu gresku ne baca... :/

2 mario: cisto sumnjam u to, jer ne znam niti jednog clia 1.2 16v da je imao ikakvih problema oko ECU-a....

2 neno: ne hebi po tavanu :D al vidis, nisam siguran kak se ponasao po zimi... tj. po hladnijem vremenu... ima mozda kakav senzor temp. zraka u usisu?

Posted

map senzor je utaknut gore pa se nemoze "napunit" , al se moze zamastit od para, budem ga skinuo pa cu vidit... tnx...

Posted

...unaprijed isprike na OT, ali ovo je jače od mene: zar se na 1.2 osjeti kada stisneš pun gas? :-)

Glasam za svjećice / kablove / nešto s strujom.

Posted

nema frke, cak sam se i zacudio zasto jos nema tog pitanja :D:D:D

svjecice su nove (prije 2-3000km stavio), bobina i kablovi godinu dana stari... znaci tu je sve 5... a i da je nesto vezano za iskru, valjda bi trokirao, kaj ne? ovo nis, samo koda izgubi 10% snage...

Posted

nesto slicno ima da, al to je vec duuugo vremena gore , a ovo je tek sad pocelo ... usis je panel (K&N) , ali bez jednog dijela kutije (seljo tuning FTW)

Posted

....ako koristiš takav tip filtera značajno smanjuješ rok trajanja senzora protoka zraka iz vrlo jednostavnog razloga: "sportski" filteri propuštaju nešto više nečistoća od OEM filtera. Predložio bih ti da pokušaš počistiti MAF senzor jer on najčešće na sebe nakupi nečistoće / masnoće / čađ koja ga sprječava da se adekvatno hladi, a onda se događa problem vrlo sličan ovome što opisuješ (barem je meni tako bilo).

Ovo možeš pokušati napraviti:

a) počistiti ga (ne vatom i rakijom, već specijalnim sprejem)

b) posuditi od nekog frenda MAF pa se probati provozati

Posted

ti pricas o MAF senzoru, a ja o MAP-u.... kolko ja znam , MAP nije uopce osjetljiv na takve peezdarije, ili se varam?

Posted

MAF senzor se nalazi odmah poslije filtera zraka. Po meni, on te zafrkava. Pogotovo ako imaš panel K&N u nekakvom polutvorenom kućištu.

Posted
MAF senzor se nalazi odmah poslije filtera zraka. Po meni, on te zafrkava. Pogotovo ako imaš panel K&N u nekakvom polutvorenom kućištu.

ali, ja nemam MAF, nego MAP :) nije isto :) i nije odma iza kutije filtera zraka nego negdje na sredini usisne grane (drukcija je od onog tipicnog : kutija-MAF-crijevo-usisna grana)

2 ND4SPDWUdercoveritd: nabijem te :D

Posted

Tako i ja imam, MAP senzor.

I auto je detonirao i svakakva sranja izvodio kad je bio otišao.

Probaj ištekat na njemu jack i ako bude isto se ponašao auto, moguće da je on, tako sam ja testirao.

I otišao na otpad skinuo takav isti probao i sve super, dao pare i vozi doma.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...