Jump to content

Recommended Posts

Posted
1.3multijet 218,000 bez kvara osim egr, čipan skoro od početka, potrošnja ca. 5.5 prosjek, na full gasu autoput 10.2

Pa dobro potrošnja mi je sad po gradu cca 5,5-5,7 uz življu vožnju, oko 5,2 uz štedljiviju... tako da uštede i nema baš nešto?

Posted
Pa dobro potrošnja mi je sad po gradu cca 5,5-5,7 uz življu vožnju, oko 5,2 uz štedljiviju... tako da uštede i nema baš nešto?

ma uz štedljivu to drastično pada, al sve ovisi kak se voziš uglavnom preko 7 prosjeka ga je natjerat mišn imposible

Posted (edited)
Jel se dobiva sta na snazi ako se blokira egr.?

Onak po nekoj logici bi se to trebalo jako osjetit.

Jel probao tko blokirat na dieselima.?

navodno se nešto dobije al nemožeš to osjetit, jednio što osjetiš da se po zimi neće nikad zgrijat motor

Edited by killercivic
Posted
navodno se nešto dobije al nemožeš to osjetit, jednio što osjetiš da se po zimi neće nikad zgrijat motor

to nebi trebao biti problem na ovom dizelu kojeg sam kupio jer ima tvornicki webasto koji se pali dok je motor hladan i zagrijava ga na radnu temperaturu.

Posted

Sto vi smatrate pod pada potrosja? Ako vam je stvarno pad potrosnje par dcl u istom rezimu osim full gasa gdje se povecava potrosnja par dcl onda da, pada drastično :D

Posted

Pa gle, meni troši cca 5,5 gradske vožnje u nekom klasičnom obliku vožnje, više manje normalno uz stiskanje kad mi dignu živac ili kad mi se žuri... s time da sam uglavnom među bržima na kretanju semafora, dakle nije neki štedni mod vožnje.

E sad, ak se pri tom nekom normalnom načinu vožnje potrošnja spusti na npr 5.0 umjesto 5,5 to mi je već zanimljivo. Pogotovo što opet imam i 20ak konja više kad mi se zajebava, uz to.

I recimo za autoput, uglavnom mi je oko 6 litara, prosječne brzine 140... ak to padne na 5,5, nitko sretniji od mene, obzirom da sam dosta na autoputu

Posted

I još jedan kandidat...

Corsa 1.3 cdti, to je isti motor kao u Swiftu i Fiatima ili?

Kako su se pokazali ti motori sa chipom u Corsi?

Posted

Znam da nije chipanje SF samo pitam kakvi su motori i dal su to isti motori? :)

Tražim sad dizel gradski auto pa se sjetio te Corse... iako teško da ću Opel kupit :)

Posted

Sve ti je to 1.3 JTD

Dakle, u Suzukiju 1.25 iliti 1.3 DDiS

U Opelu 1.3 CDTI

U Fiatu 1.3 JTD

imaš na wikipedii još prošireni popis auta koji koriste taj motor, tipa kod suzukija Ignis, kod Opela Meriva itd. itd

Posted
Jedino kaj je autor topica pitao za Fiestu 1.4 TDCI koji je ustvari 1.4 HDI PSA grupacije.

Odgovaram Maxu, post iznad mojeg.

Autor teme jest pitao za 1.4 TDCI, al od onda se postavilo raznih pitanja, od 1.3JTD preko mazde sve do Volva...

Posted
Odgovaram Maxu, post iznad mojeg.

Autor teme jest pitao za 1.4 TDCI, al od onda se postavilo raznih pitanja, od 1.3JTD preko mazde sve do Volva...

Yap, sad sam vidio tvoj post iznad. Excuse me. ;)

Posted
Isto ih radio dosta.. idu bolje, svi sretni i zadovoljni.. Nisu ti auti neki SF za cipanje

Debeli jesi radio koji 1.6tdi iz novog Pola?

Posted
Jel se dobiva sta na snazi ako se blokira egr.?

Onak po nekoj logici bi se to trebalo jako osjetit.

Jel probao tko blokirat na dieselima.?

Trenutno ne. Jer tako ionako je egr zatvoren na punom gasu. Moze se osjetiti dok se pocnu skupljati naslage cade u usisu.

Posted
Trenutno ne. Jer tako ionako je egr zatvoren na punom gasu. Moze se osjetiti dok se pocnu skupljati naslage cade u usisu.

Ok hvala,ja sam mislio da je uvjek otvoren.

Lp

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...