msporis Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 1.3multijet 218,000 bez kvara osim egr, čipan skoro od početka, potrošnja ca. 5.5 prosjek, na full gasu autoput 10.2 Pa dobro potrošnja mi je sad po gradu cca 5,5-5,7 uz življu vožnju, oko 5,2 uz štedljiviju... tako da uštede i nema baš nešto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Pa dobro potrošnja mi je sad po gradu cca 5,5-5,7 uz življu vožnju, oko 5,2 uz štedljiviju... tako da uštede i nema baš nešto? ma uz štedljivu to drastično pada, al sve ovisi kak se voziš uglavnom preko 7 prosjeka ga je natjerat mišn imposible Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 (edited) Jel se dobiva sta na snazi ako se blokira egr.?Onak po nekoj logici bi se to trebalo jako osjetit. Jel probao tko blokirat na dieselima.? navodno se nešto dobije al nemožeš to osjetit, jednio što osjetiš da se po zimi neće nikad zgrijat motor Edited August 22, 2012 by killercivic Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 navodno se nešto dobije al nemožeš to osjetit, jednio što osjetiš da se po zimi neće nikad zgrijat motor to nebi trebao biti problem na ovom dizelu kojeg sam kupio jer ima tvornicki webasto koji se pali dok je motor hladan i zagrijava ga na radnu temperaturu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Sto vi smatrate pod pada potrosja? Ako vam je stvarno pad potrosnje par dcl u istom rezimu osim full gasa gdje se povecava potrosnja par dcl onda da, pada drastično Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Pa gle, meni troši cca 5,5 gradske vožnje u nekom klasičnom obliku vožnje, više manje normalno uz stiskanje kad mi dignu živac ili kad mi se žuri... s time da sam uglavnom među bržima na kretanju semafora, dakle nije neki štedni mod vožnje. E sad, ak se pri tom nekom normalnom načinu vožnje potrošnja spusti na npr 5.0 umjesto 5,5 to mi je već zanimljivo. Pogotovo što opet imam i 20ak konja više kad mi se zajebava, uz to. I recimo za autoput, uglavnom mi je oko 6 litara, prosječne brzine 140... ak to padne na 5,5, nitko sretniji od mene, obzirom da sam dosta na autoputu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAx Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 I još jedan kandidat... Corsa 1.3 cdti, to je isti motor kao u Swiftu i Fiatima ili? Kako su se pokazali ti motori sa chipom u Corsi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Isto ih radio dosta.. idu bolje, svi sretni i zadovoljni.. Nisu ti auti neki SF za cipanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAx Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Znam da nije chipanje SF samo pitam kakvi su motori i dal su to isti motori? Tražim sad dizel gradski auto pa se sjetio te Corse... iako teško da ću Opel kupit Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Sve ti je to 1.3 JTD Dakle, u Suzukiju 1.25 iliti 1.3 DDiS U Opelu 1.3 CDTI U Fiatu 1.3 JTD imaš na wikipedii još prošireni popis auta koji koriste taj motor, tipa kod suzukija Ignis, kod Opela Meriva itd. itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Jedino kaj je autor topica pitao za Fiestu 1.4 TDCI koji je ustvari 1.4 HDI PSA grupacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Jedino kaj je autor topica pitao za Fiestu 1.4 TDCI koji je ustvari 1.4 HDI PSA grupacije. Odgovaram Maxu, post iznad mojeg. Autor teme jest pitao za 1.4 TDCI, al od onda se postavilo raznih pitanja, od 1.3JTD preko mazde sve do Volva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Odgovaram Maxu, post iznad mojeg. Autor teme jest pitao za 1.4 TDCI, al od onda se postavilo raznih pitanja, od 1.3JTD preko mazde sve do Volva... Yap, sad sam vidio tvoj post iznad. Excuse me. Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Isto ih radio dosta.. idu bolje, svi sretni i zadovoljni.. Nisu ti auti neki SF za cipanje Debeli jesi radio koji 1.6tdi iz novog Pola? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Debeli jesi radio koji 1.6tdi iz novog Pola? Je Crveni Link to comment Share on other sites More sharing options...
biciklist Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Debeli jesi radio koji 1.6tdi iz novog Pola? pitas za frenda ili? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 Jel se dobiva sta na snazi ako se blokira egr.?Onak po nekoj logici bi se to trebalo jako osjetit. Jel probao tko blokirat na dieselima.? Trenutno ne. Jer tako ionako je egr zatvoren na punom gasu. Moze se osjetiti dok se pocnu skupljati naslage cade u usisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciki Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 pitas za frenda ili? :haha: Od cure prijatelj Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted August 22, 2012 Share Posted August 22, 2012 pitas za frenda ili? Hahahaha...majmun jedan ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GonzoT5 Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Trenutno ne. Jer tako ionako je egr zatvoren na punom gasu. Moze se osjetiti dok se pocnu skupljati naslage cade u usisu. Ok hvala,ja sam mislio da je uvjek otvoren. Lp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now