gandi Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 U zadnje vrijeme mi se dešava sljedeće: Kada upalim auto nakon što je dulje stajao ugašen (preko noći ili sl.) 10 - 15 sekundi mi svijetli lampica od ulja i pedala kočnice je tvrda kao da uopće nema vakuuma, a naravno uz to nema ni kočnica. Nakon tih 15ak sec ugasi se lampica i papučica kočnice postane normalna. Dalje u vožnji se ne pali lampica i kočnica je večinom normalna. Dali je moguće da su te dvije stvari povezane? I što napraviti po tom pitanju? Auto je Fiat Tempra 1,9 D
entuzijast Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Pa jel ti čudno radi motor tih prvih 10-15 sekundi?...Ako ima ulja u motoru, onda znači da ti tlak nije dobar
pelepelezg Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 jesi pogledao razinu ulja za kocnice? lol o cem ja pricam , al pogledaj cist informativno hehe
gandi Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Ulja za kočnice ima Ulja u motoru ima. Zaboravih gore napisati da se nakon svakog sljedećeg paljenja auto najnormalnije ponaša, bez ovih gluposti. Sve dok ga dulje ne ostavim ugašenog.
fire Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Slicno se ponasa auto kada se sito za ulje zacepi.
fire Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Na lampicu. Za kocnicu imas odvojeni sistem koji vjerovatno pusta i vrlo vjerovatno nema veze s tlakom ulja.
gandi Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Hm... Karter sam skidao prije 3 000 km, sito je bilo čisto. Ali kad sam ga stavljao natrag stavio sam i diht masu. Jedino što može biti je da se komadić tog sranja otkinuo i odletio pod sito.
fire Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Hm... Karter sam skidao prije 3 000 km, sito je bilo čisto. Ali kad sam ga stavljao natrag stavio sam i diht masu. Jedino što može biti je da se komadić tog sranja otkinuo i odletio pod sito. Diht masa cesto to zna napraviti. Pogotovo ako si ju stavio previse, a nju treba staviti jako malo.
Seb Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 koja lampica ostane gorit? od pritiksa ulja ili količine ulja u kočnicama? jedno sa drugim nebi trebalo imat veze. tvrda kočnica i lampica pritiska ulja motora
grga22 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Servo ne radi dok mu vakuum pumpa ne proradi. Dužim stajanjem ulje se vrati iz glave u karter, a pumpi treba duže da ga digne do glave. Ili loša pumpa ili začepljeno sito. Pretpostavka je da je izvedba vakuum pumpe slična onoj ko kod VAGovih TDIja. Znači na glavi i pokreće ju bregasta...
gandi Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 @ alfaluđo što bi moglo biti s filterom da se to dešava? @ seb lampica od pritiska ulja. Ulja od kočnica ima @grga Da, tako je izvedena
Alfaludak Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 ventil u filteru drzi da se ulje iz glave ne spusti u karter
grga22 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Alfa misli da ti je eventualno i filter ulja začepljen pa ima slabu cirkulaciju ulja kroz sistem...
the-rider Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 moguce da i indikator ulja steka, izmjeri tlak ulja pa ces znati na cemu si a za kocnicu, vjerovatno vakuum pumpa ne radi kako treba, joj treba malo vremena da dode sebi kad je hladna :lol: moguce da i nepovratni ventil na servu steka ali tesko
grga22 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Ja mislim da je povezano jer vakuum pumpa koristi ulje od motora da bi mogla postic vakuum.
the-rider Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 mislim da ne, ulje koristi samo za podmazivanje, mozda ju je netko rastavljao pa nek se javi ali moguce, ako ostane suha da ne uspije stvoriti podtlak dok se ne napuni uljem
grga22 Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Rotacione vakuum pumpe moraju imati ulje da bi pistigle vakuum. Ako je suha, ne dihta...
gandi Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Znači ako sam dobro shvatio Svo ulje iz glave se salije u karter, vakuum pumpa za kočnice ostane bez ulja i ne rade kočnice sve dok se ponovno cijeli sistem podmazivanja napuni uljem? I sve to zbog neispravnog nepovratnog ventila u filteru ulja?
Robi_ck Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Filter ulja promijeni, meni bila ista stvar na range roveru. Ventil u filteru ne drzi pa se ulje iscuri ko sta je alfaludjak napisao
gandi Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 Trenutno sve radi normalno, novi filter čeka spreman u kutiji
Zeljko_M Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Ako se ne varam, postojala je serija Filtronovih filtera koja je bila izuzetno loša. I zamisli, našla se na našem tržištu Ja bi promijenio ulje i filter na tvojem mjestu, čim prije. Ne košta previše i imaš miran san!
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now