Jump to content

Recommended Posts

Posted

U zadnje vrijeme mi se dešava sljedeće:

Kada upalim auto nakon što je dulje stajao ugašen (preko noći ili sl.) 10 - 15 sekundi mi svijetli lampica od ulja i pedala kočnice je tvrda kao da uopće nema vakuuma, a naravno uz to nema ni kočnica. Nakon tih 15ak sec ugasi se lampica i papučica kočnice postane normalna. Dalje u vožnji se ne pali lampica i kočnica je večinom normalna.

Dali je moguće da su te dvije stvari povezane? I što napraviti po tom pitanju?

Auto je Fiat Tempra 1,9 D

Posted

Ulja za kočnice ima :D

Ulja u motoru ima. Zaboravih gore napisati da se nakon svakog sljedećeg paljenja auto najnormalnije ponaša, bez ovih gluposti. Sve dok ga dulje ne ostavim ugašenog.

Posted

Hm... Karter sam skidao prije 3 000 km, sito je bilo čisto. Ali kad sam ga stavljao natrag stavio sam i diht masu. Jedino što može biti je da se komadić tog sranja otkinuo i odletio pod sito.

Posted
Hm... Karter sam skidao prije 3 000 km, sito je bilo čisto. Ali kad sam ga stavljao natrag stavio sam i diht masu. Jedino što može biti je da se komadić tog sranja otkinuo i odletio pod sito.

Diht masa cesto to zna napraviti. Pogotovo ako si ju stavio previse, a nju treba staviti jako malo.

Posted

koja lampica ostane gorit? od pritiksa ulja ili količine ulja u kočnicama?

jedno sa drugim nebi trebalo imat veze. tvrda kočnica i lampica pritiska ulja motora

Posted

Servo ne radi dok mu vakuum pumpa ne proradi. Dužim stajanjem ulje se vrati iz glave u karter, a pumpi treba duže da ga digne do glave. Ili loša pumpa ili začepljeno sito. Pretpostavka je da je izvedba vakuum pumpe slična onoj ko kod VAGovih TDIja. Znači na glavi i pokreće ju bregasta...

Posted

@ alfaluđo

što bi moglo biti s filterom da se to dešava?

@ seb

lampica od pritiska ulja.

Ulja od kočnica ima

@grga

Da, tako je izvedena

Posted

moguce da i indikator ulja steka, izmjeri tlak ulja pa ces znati na cemu si

a za kocnicu, vjerovatno vakuum pumpa ne radi kako treba, joj treba malo vremena da dode sebi kad je hladna :lol:

moguce da i nepovratni ventil na servu steka ali tesko

Posted

mislim da ne, ulje koristi samo za podmazivanje, mozda ju je netko rastavljao pa nek se javi :)

ali moguce, ako ostane suha da ne uspije stvoriti podtlak dok se ne napuni uljem

Posted

Znači ako sam dobro shvatio

Svo ulje iz glave se salije u karter, vakuum pumpa za kočnice ostane bez ulja i ne rade kočnice sve dok se ponovno cijeli sistem podmazivanja napuni uljem? I sve to zbog neispravnog nepovratnog ventila u filteru ulja?

Posted

Ako se ne varam, postojala je serija Filtronovih filtera koja je bila izuzetno loša. I zamisli, našla se na našem tržištu :)

Ja bi promijenio ulje i filter na tvojem mjestu, čim prije. Ne košta previše i imaš miran san!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...