M.P. Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 molim da netko stručniji izjasni nabavija san neke opruge, crvene, ispilane za krug. stavili smo na amortizer ( serijski ), nije baš sjela skroz, ne stoji čvrsto, i auto nije pao kako sam mislio.prova san auto i normalno se vozi i tako spušten, al ne dolazi u obzir da tako ostane. pa da pitam: 1. skratia bi amortizer na stabljici za nekih 3-4 cm, dal bi onda opruga ta skraćena stajalo čvrsto i kad se amortizer rastegne ( digne na dizalicu auto ) 2. i još bitnije, dal bi auto pao još kojih potrebnih 2-3 cm sa kraćenjem amortizera? auto je fiat punto 55, nikakva bijesna pila :lol::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 1. da 2. ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 tako san i mislija . s ovim oprugama nula bodova, zahvaljujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 odgovor na 2. je ako su ispilane već za krug..ispilaj još za jedan ak si si ok sa pilanim oprugama, i zatim skrati amortrizer sukladno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 6, 2012 Author Share Posted October 6, 2012 (edited) pilano nije problem , jer auto ne putuje nigdi, služi doslovno za kotrljanje po gradu do kafića i slično ako se dobro sjećam, sad opruga ima 5 namotaja, znači otpilat još jedan krug, skratit amortizer i to bi onda tribalo bi to? jer fali mi nekih 2-3 cm da auto bude propisno zakucan naprid Edited October 6, 2012 by M.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 13, 2012 Author Share Posted October 13, 2012 da ne otvaram novu temu. uletile mi jako niske opruge 1/1 stanje, al su bile na Puntu 1.6. jasno mi je da će moj radi lakšeg motora manje pasti ( što mi čak i odgovara jer je baš brutalno zabijen napred ) - al da li te opruge uopće mogu na moje amortizere? molim da mi netko stručniji kaže, dali ima fizičke razlike između opruga za jači i slabiji model? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Ako je amortizer sa ''kapama'' opruga isti razlika jedino može bit u debljini opruge odnosno kilaži. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 26, 2012 Author Share Posted October 26, 2012 (edited) mehaničar me uvjerava ako skratim amortizer, za 2ipo cm ( kolko mi je potrebno da guma bude do ruba blatobrana ) da će auto sa ovim oprugama pasti za tih 2.5 cm. molim pojašnjenje - dal da mjenjam mehaničara il ima neke istine? Edited October 26, 2012 by M.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 mehaničar me uvjerava ako skratim amortizer, za 2ipo cm ( kolko mi je potrebno da guma bude do ruba blatobrana ) da će auto sa ovim oprugama pasti za tih 2.5 cm. molim pojašnjenje - dal da mjenjam mehaničara il ima neke istine? ...................:rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 ako skratis donji kraj amortizera da :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Ne odredjuje visinu amortizer nego opruga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 mislio sam na kuciste amortizera, onaj dio di se sarafi na rukavac Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 26, 2012 Author Share Posted October 26, 2012 fala na potvrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 mislio sam na kuciste amortizera, onaj dio di se sarafi na rukavac I onda dobijes da ti ventil na "klipu" udara u ventil na "cilindru" i amortizer je mrtav na prvoj grabi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the-rider Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 a dobro sad, detalji, mislio sam vise retoricki na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 26, 2012 Author Share Posted October 26, 2012 dakle jedino izrada kompletno novih opruga - di u zg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Rio, Jatić ili Omega opruge.. google it.. imaš i na forumu nekoliko tema o tome.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted October 26, 2012 Share Posted October 26, 2012 Vjerojatno ti padne na udarne gume Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.P. Posted October 26, 2012 Author Share Posted October 26, 2012 ma sve sam to odhebo, odlučia sam nanovo izdradit opruge po želji, i složit amortizere Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now