goran86 Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Dakle jel ima ko tu kod nas da se bavi bušenjem diskova,ko di i kakve cijene? imam gotovo nove 284mm diskove,pa bi ih probušil ako je moguće Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grga20VT Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Fiatuno ti to radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Ako nisu "tvornički" bušeni ne vidim svrhu u tome osim što će ti vjerojatno dobit pukotine oko tih rupa. Jedino ako svrha nije da izgledaju izbušeno... Inače, vjerojatno ti to svaki tokar može napraviti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 imas u stubici covjek rekoh ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
goran86 Posted January 1, 2013 Author Share Posted January 1, 2013 daj kontakt neki rio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Igorr ima tvornicki buseni OMP pa su ispucali oko rupica Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Igorr ima tvornicki buseni OMP pa su ispucali oko rupica Tako je i tvornicki buseni pucaju, najbolje narezane ili obicne dati narezati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grga20VT Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Ja sam napravil 15tkm sa diskovima koji su naknadno buseni i nisu ispucali. Pred 3mj mi je otpal kotac i nastavil sam klizat po cesti jos 50m na disku i nije pukal niti se ostetil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 nećeš dobit nista bolje kočenje ako ćeš bušit... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheBIG Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 pa i tvornički bušeni diskovi se naknadno buše tako da pucanej oko rupa je blablabla očigledno ako imaš prastara tupa svrdla i kineski tokarski stoj iz peveca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Neki diskovi znaju pucati jer im se sakupi prašina od pločica i u kombinaciji sa jakom eksploatacijom znaju se pregrijati i početi pucati oko rupa. Bilo je konkretnih slučajeva na Meganeu RS Ph2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 pa i tvornički bušeni diskovi se naknadno buše tako da pucanej oko rupa je blablabla očigledno ako imaš prastara tupa svrdla i kineski tokarski stoj iz peveca Ma nije stvar u tupim svrdlima i kineskim tokarskim strojevima, nego u tome da se rupice popune, pa pucaju oko rupica... Jedino sto dobijes je izgled i manju masu diska, a poanta dobrog rada diskova je primanje i odvodjenje topline, a sa busenjem smanjujes povrsinu diska... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 nedobijes na tezini skoro nista ja sam sebi busio rupe od 6 i 8mm da bi smanjio tezinu i u sredini frezao sve jedino agresivnije trosi plocice al koci osjetno bolje kad zagrijes kocnice Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Od prvog dana su mi na golfu buseni diskovi i nikad nije bilo apsolutno nikakvog pucanja. Niti najmanjeg... a da osjetim razliku u kocenju izmedju obicnih i ovih - bas i ne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 glup sam pa da pitam, zakaj bi itko išel bušit diskove doma? kak se čovjek osjeća kad stisne kočnicu na 180 kmh znajući da je on sam, bez ikakvih proračuna itd izbušil 50 ak rupa u disk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 glup sam pa da pitam, zakaj bi itko išel bušit diskove doma? kak se čovjek osjeća kad stisne kočnicu na 180 kmh znajući da je on sam, bez ikakvih proračuna itd izbušil 50 ak rupa u disk? To i mene zanima. Bio sam jednom kod jednog tokara koji je više od sat vremena računao na kojim mjestima i promjerima izbušiti rupe. Čovjek je stariji pa je sve na papiru računao ali si je stvarno dao truda i sve u mm izračunao i bušio. Nije to sam tak zbušit par rupa i onda će kočiti brutalno Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejanR Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Da i kako to bušenje utječe na balans diska? Danas ima tih bušenih, rezanih i kombinacije navedenog diskova koliko hočeš uz neznatnu razliku u cijeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grga20VT Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Ja mogu samo iz prakse rec da mi diskovi koce jako i da nisam imal nikakvih problema,diskovi su orginal alfini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 pa i tvornički bušeni diskovi se naknadno buše tako da pucanej oko rupa je blablabla očigledno ako imaš prastara tupa svrdla i kineski tokarski stoj iz peveca Pucanje nema aspolutno nikakve veze sa time kada je i kojim svrdlom disk bušen, već sa samom činjenicom da ima rupe. Po meni, ako hoćeš disk sa rupama / narezima kupi takav original disk, inače, mani se ćorava posla... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Ma nije stvar u tupim svrdlima i kineskim tokarskim strojevima, nego u tome da se rupice popune, pa pucaju oko rupica... Jedino sto dobijes je izgled i manju masu diska, a poanta dobrog rada diskova je primanje i odvodjenje topline, a sa busenjem smanjujes povrsinu diska... Da, bas im je to prvobitna namjena.:drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 a nes neke nauke nacrtas disk podjelu preneses na disk i izglodjes za samoventilirajuci disk najprije nacrtas pregrade i onda nacrtas podjelu izmedju pregrada dal je to vama shema proracun ili nacrt neznam ako covijek zna sta radi treba mu 5min da se pripremi kad stisnes kocnicu sa 240 i drzis do nule prvi put je ok drugi put je malo slabije treci put vise ne koci kako treba kod nebusenih diskova vec drugi put osjetis da koci slabije Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiatuno Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 po meni je opasnije kad ljudi tokare stare diskove jer znaju bit ko žilet tanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 (edited) po meni odeš u dučan i kupiš takve diskove kakve želiš, zaboga, radi se o kočnicama.... to je sve tak dugo dobro dok se netko ne ubije, a očito se to mora dogodit da dođe ljudima u glavu... nadam se da nikog ne vrijeđam, no to je po meni debelo previše kamo taj "amaterizam" zadire... Edited January 2, 2013 by woo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Da, bas im je to prvobitna namjena.:drink: Ako aludiras na odvodjenje plinova, to je stvar proslosti, vise se ne proizvode plocice koje u tolikoj mjeri proizvode plinove koji su nastajali usred trenja izmedju diskova i plocica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 kad stisnes kocnicu sa 240 i drzis do nule prvi put je ok drugi put je malo slabije treci put vise ne koci kako treba Ovo je vise do plocica i kocione tekucine nego do diskova... Stavi neke bolje plocice, pa javi kad vise nije kocilo, prije ces popustiti ti nego one (pod uvjetom da je na autu kocioni sistem prilagodjen snazi i masi automobila). Iako, na kraju je uvijek limitirajuci faktor guma, jer ona odredjuje maksimalni moment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now