Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

bdvigrD.jpgKcB7rbn.jpgJeMuuL9.jpg

GTI, cijeli body kit, prije svega jbn opran i odmascen, pa je jos vise apsisao, ali nakon fena-NOVO NOVO, fanstastican rezultat, na Zafiri bi prolslo 100%, na Civicu isto..samo lagano, jednolicno i jednako udaljeno od dijela koji se radi..no problm.

Ja ne kužim; pred ~6-7god bio sam ind. fenom prolazio sve moguće crne plastike na Golfu Duji i ama baš ništa nije pomoglo. A isto tako sam bio čitao da je ekipa čuda radila s time....

Onda sam ipak sve dobro očistio, ostrugao, primer te onaj crni sprej za branike = kao novo. Jest da sam se najebao ali ispalo je ponavljam kao novo a niti sam neki stručnjak a još manje imam ruku za farbanje.

Ja ne kužim; pred ~6-7god bio sam ind. fenom prolazio sve moguće crne plastike na Golfu Duji i ama baš ništa nije pomoglo. A isto tako sam bio čitao da je ekipa čuda radila s time....

Onda sam ipak sve dobro očistio, ostrugao, primer te onaj crni sprej za branike = kao novo. Jest da sam se najebao ali ispalo je ponavljam kao novo a niti sam neki stručnjak a još manje imam ruku za farbanje.

Ovisi ti o vrsti i kvaliteti plastike.

Vidio sam ja na youtube da ljudi skidaju hrđu sa kroma coca-colom i bude sve ko novo, ali na mojim felgama od bicikla (vjerojatno kineski krom) nije uspjelo.

Kad pravilno postupak ide - najprije pranje - pa glina - pa vosak?

Ili ?

Moglo bi se tu svašta pisati.

Predpranje aktivnom pjenom sa skidanje grube kontaminacije.

Špricanje IronX-om za uklanjanje kemijske dekontaminacije (čestice od kočnica)

Pranje mikrofibra rukavicom i kantom sa grit guardom (i/ili dvije kante...).

Gliniranje finom glinom (vadi nečistoće iz laka).

Poliranje ako treba/može.

Zaštita laka voskom, sintetičkom sealantom, nano / keramičkim premazom.

naletio na video, jedan od kracih a boljih tutoriala za poliranje.

Dobar je. Super je kako svi od amatera do ljudi koji uređuju aute za concourse izložbe koriste samo dvije Meguiar's paste - M105 i M205. Jednostavno, efikasno, daje rezultate svaki puta.

Moglo bi se tu svašta pisati.

Predpranje aktivnom pjenom sa skidanje grube kontaminacije.

Špricanje IronX-om za uklanjanje kemijske dekontaminacije (čestice od kočnica)

Pranje mikrofibra rukavicom i kantom sa grit guardom (i/ili dvije kante...).

Gliniranje finom glinom (vadi nečistoće iz laka).

Poliranje ako treba/može.

Zaštita laka voskom, sintetičkom sealantom, nano / keramičkim premazom.

Hvala.

Ja cu pojednostavit postupak. Dobro pranje - glina - vosak.

Poliranje mi nikad nije islo od ruke...doduse nisam ni imao polirku, uvijek rucno.

Mislim da to ovisi o vrsti plastike.

Radio sam to prošle godine na Puntu II od mog starog, sada već izgleda da bi trebalo opet, a prošlo je cca 1,5 god.

Kad se polira vosak (buffing) da li treba stisnuti microfibru što je jače moguće, ili samo lagano preći preko površine čisto toliko da krpa skine višak voska tj. da se zasjaji?

Gledam na youtubeu, neki kažu ne treba pritiskati već samo proći, drugi "što jače to bolje".

Kad se polira vosak (buffing) da li treba stisnuti microfibru što je jače moguće, ili samo lagano preći preko površine čisto toliko da krpa skine višak voska tj. da se zasjaji?

Gledam na youtubeu, neki kažu ne treba pritiskati već samo proći, drugi "što jače to bolje".

Treba lagano ali ovisi o vosku. Neki voskovi su mekani tako da se lako ispoliraju i nakon 2 sata od nanosenja. Neki su tvrdi toliko da vec nakon par minuta se tako stvrdnu da moras pritiskat ko konj. Ali onda i ostavis svirlove pa djaba krecio

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...