Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

vidi se da nije lak vise onak fini glatki...

kolko sranja je bilo na njemu nije ni cudo kaj nije gladak lak :D

vrata gepeka:

IMAG5956_resize_zpsh2kl4y6m.jpg

hauba:

IMAG5955_resize_zpssvdkkxma.jpg

ispoliran i navoskan:

IMAG5992555555_resize_zpsnvyueizo.jpg

IMAG5993555555_resize_zpsvsuyw8gl.jpg

jbt na tom autu ima vise plastike neg na trabantu :D pazi da ti ga pajceki ne poglodaju :rofl:

Uzmi si bolje kit samo gline, jer ove paste za rucno poliranje su nis koristi.

A i vidi dal ti treba fina glina (ko na ovom linku sta si stavio) ili srednja. Najgrublju nemoj uzimat ak ne mislis strojno polirat auto.

kolko sranja je bilo na njemu nije ni cudo kaj nije gladak lak :D

nisam ja kriv majkemi :rolleyes:

jbt na tom autu ima vise plastike neg na trabantu :D pazi da ti ga pajceki ne poglodaju :rofl:

bar nebu hrđal ko ford :naughty: dok ti dopeljam grand espace morat ces nabavit onaj kran s košarom umesto stolčeka :P

u svakom slucaju meni ko laiku za detailing (a realno je zrel za lakiranje :rolleyes:) auto bolje zgleda nego na dan kad je izasel iz salona :thumbsup:

naravno da me putem doma ulovil prolom oblaka, moral proci kroz 7 gradilista i na autoputu kamiona ko da su ih s lanca pustili, jutros auto cist, preko noci kisa sve lepo isprala, ja prezadovoljan :thumbup: :notworthy:

hvala na ponudi, ali stvarno ne bi htio gnjaviti. :)

najradije bi ti došao, platio i otišao, ali ste mi predaleko. lak nije jako u kurcu, ali je auto crven i ima 8 godina, pa bi mu dobro došlo malo ga pomaziti. razmišljao sam ga sam ispolirati s bušilicom, ali sam čitao da treba imati "ruku" za to da se vrši ravnomjeran pritisak posvuda inače ispadne sranje, a i vidio sam neke uratke koji ne izgledaju baš bajno. sad je li zbog toga ili zbog nekog od ostalih 100 faktora, ne znam

hvala na ponudi, ali stvarno ne bi htio gnjaviti. :)

najradije bi ti došao, platio i otišao, ali ste mi predaleko. lak nije jako u kurcu, ali je auto crven i ima 8 godina, pa bi mu dobro došlo malo ga pomaziti. razmišljao sam ga sam ispolirati s bušilicom, ali sam čitao da treba imati "ruku" za to da se vrši ravnomjeran pritisak posvuda inače ispadne sranje, a i vidio sam neke uratke koji ne izgledaju baš bajno. sad je li zbog toga ili zbog nekog od ostalih 100 faktora, ne znam

Ja ti za desetak dana idem na godišnji i planiram biti cca tjedan dana u Zg, Partes mi je usput jer često idem u Ravnice.

Javi ako se predomisliš. ;)

• 2 weeks later...

koja je procedura sa nanosenjem, moze male upute? i dalje ostaje pitanje s cime dobro oprati/odmastiti lak prije gliniranja?

kad sam radio jettu sam pomijesao bio meguiarsovog apc-a sa samponom, bas je opralo bilo dobro sve, izgleda da cu opet tako.

prednji branik mi je doslovno kao masan, ono voda s njega se onako razmazuje, valjda ulja i benzin iz auspuha pa se hvata naprijed po autu.

Koja je fora da se dva-tri tjedna nakon poliranja pojave swirlovi?

Auto je tih dva tri tjedna bio staklo, a zatim su se pojavili swirlovi.

U to vrijeme je samo ispiran na samoposluznim praonama.

znaci da je netko napravio prevaru

ili nije poliro ili je tek tolko proso i maskiro s voskom i ostalim stvarima :D

x3m: nisi sa nicim fizicki isao po laku (spuzva, krpa kod susenja itd)? jer dovoljno je da je malo prljavstine u spuzvi/krpi i eto ti swirlova nazad. iako, rekao bi da je ovo kaj je dario napisao.

gabre: na cisti lak nanesi tanki sloj, ostavi 20 min da se osusi i obrisi. to je to.

x3m: nisi sa nicim fizicki isao po laku (spuzva, krpa kod susenja itd)? jer dovoljno je da je malo prljavstine u spuzvi/krpi i eto ti swirlova nazad. iako, rekao bi da je ovo kaj je dario napisao.

gabre: na cisti lak nanesi tanki sloj, ostavi 20 min da se osusi i obrisi. to je to.

Nope, nista. Nakon ispiranja se susio u voznji.

Ovo kaj je Dario napisao, imalo bi smisla da nisam vidio auto prilikom procesa poliranja.

Jel moguće da je stvar sjebalo nanosenje voska? Iako, vosak je nanosen rucno, a poliranje je bilo strojno (svirlovi su mali i kruzni, kao od masine)

Lak treba odmastit nakon poloranja a prije stavljanja zastite, jer to sto je lak poliran, nemora znacit da i je ispoliran. Jer neke paste imaju u sebi filere, i da bi bio siguran da lak stvarno je ispoliran treba ocistit masnocu koju pasta ostavlja..

Koji auto/boja?

Poliranje prednje sajbe. Tko radi, cijena, kolko traje?

Ima jednu pukotinu gore desno cca 5 cm, jel se moze polirati da to ne smeta?

Prek sajbe ko da imam maglicu od lakiranja (farban je prednji lijevi blatobran, pa je to mozda od toga) i bas me jebe po noci.

Edited by _DEX_

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...