Kroky Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 vidi se da nije lak vise onak fini glatki... kolko sranja je bilo na njemu nije ni cudo kaj nije gladak lak vrata gepeka: hauba: ispoliran i navoskan: jbt na tom autu ima vise plastike neg na trabantu pazi da ti ga pajceki ne poglodaju :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 u Auto Partes, dobiješ i zamjenski smart dok ti je auto na poliranju.https://www.facebook.com/AutoPartesHR?fref=ts 2 auta i nisam baš dobio niti mi je baš ponuđeno...da sam znao bi uzeo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 te paste i glina koja se dobije u ovom kompletu http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.535.008 je dovoljna za 1 tretman? koliko čega treba dodatno uzeti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 6, 2015 Share Posted October 6, 2015 dosta je ,ako auto nije jako ubijen ima i za dva puta prec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Uzmi si bolje kit samo gline, jer ove paste za rucno poliranje su nis koristi. A i vidi dal ti treba fina glina (ko na ovom linku sta si stavio) ili srednja. Najgrublju nemoj uzimat ak ne mislis strojno polirat auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bezimeni Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Kak su se pokazale ove rukavice za glinirianje umjesto samih glina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 kolko sranja je bilo na njemu nije ni cudo kaj nije gladak lak nisam ja kriv majkemi jbt na tom autu ima vise plastike neg na trabantu pazi da ti ga pajceki ne poglodaju :rofl: bar nebu hrđal ko ford :naughty: dok ti dopeljam grand espace morat ces nabavit onaj kran s košarom umesto stolčeka u svakom slucaju meni ko laiku za detailing (a realno je zrel za lakiranje ) auto bolje zgleda nego na dan kad je izasel iz salona :thumbsup: naravno da me putem doma ulovil prolom oblaka, moral proci kroz 7 gradilista i na autoputu kamiona ko da su ih s lanca pustili, jutros auto cist, preko noci kisa sve lepo isprala, ja prezadovoljan :thumbup: :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Imam ja frenda kaj radi one montazne garaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svig Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 te paste i glina koja se dobije u ovom kompletu http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=050.535.008 je dovoljna za 1 tretman? koliko čega treba dodatno uzeti? Ovisi o stanju laka vozila, ali 2-3 auta možeš sigurno odraditi. Ako imaš pitanja nazovi 01 464 9000 pa ti objasnimo sve u detalj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 hvala na ponudi, ali stvarno ne bi htio gnjaviti. najradije bi ti došao, platio i otišao, ali ste mi predaleko. lak nije jako u kurcu, ali je auto crven i ima 8 godina, pa bi mu dobro došlo malo ga pomaziti. razmišljao sam ga sam ispolirati s bušilicom, ali sam čitao da treba imati "ruku" za to da se vrši ravnomjeran pritisak posvuda inače ispadne sranje, a i vidio sam neke uratke koji ne izgledaju baš bajno. sad je li zbog toga ili zbog nekog od ostalih 100 faktora, ne znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doktor Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 hvala na ponudi, ali stvarno ne bi htio gnjaviti. najradije bi ti došao, platio i otišao, ali ste mi predaleko. lak nije jako u kurcu, ali je auto crven i ima 8 godina, pa bi mu dobro došlo malo ga pomaziti. razmišljao sam ga sam ispolirati s bušilicom, ali sam čitao da treba imati "ruku" za to da se vrši ravnomjeran pritisak posvuda inače ispadne sranje, a i vidio sam neke uratke koji ne izgledaju baš bajno. sad je li zbog toga ili zbog nekog od ostalih 100 faktora, ne znam Ja ti za desetak dana idem na godišnji i planiram biti cca tjedan dana u Zg, Partes mi je usput jer često idem u Ravnice. Javi ako se predomisliš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 moze preporuka dobrog sealanta prije voska? i nesto s cime mogu dobro oprati auto prije gliniranja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
forinta Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Odličan sealant ti je Chemical Guys JetSeal a prije gliniranja je za pranje dobar Chemical Guys Citrus Wash & Gloss šampon :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 za taj jetseal sam cuo, a onda opet pocnem malo vise gledati onda ga na drugu stranu pljuju... a nije bas da je jeftin. samo sa samponom? imam meguiars sampon, ali nije mi to to, trebam nesto da skine masnoce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Pljuju oni kojima ga se neda skidat kad se osusi. Meni je odlican, a i nisam ljubitelj "tekucih" zastita koje kurca ne traju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 koja je procedura sa nanosenjem, moze male upute? i dalje ostaje pitanje s cime dobro oprati/odmastiti lak prije gliniranja? kad sam radio jettu sam pomijesao bio meguiarsovog apc-a sa samponom, bas je opralo bilo dobro sve, izgleda da cu opet tako. prednji branik mi je doslovno kao masan, ono voda s njega se onako razmazuje, valjda ulja i benzin iz auspuha pa se hvata naprijed po autu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Koja je fora da se dva-tri tjedna nakon poliranja pojave swirlovi? Auto je tih dva tri tjedna bio staklo, a zatim su se pojavili swirlovi. U to vrijeme je samo ispiran na samoposluznim praonama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 Koja je fora da se dva-tri tjedna nakon poliranja pojave swirlovi?Auto je tih dva tri tjedna bio staklo, a zatim su se pojavili swirlovi. U to vrijeme je samo ispiran na samoposluznim praonama. znaci da je netko napravio prevaru ili nije poliro ili je tek tolko proso i maskiro s voskom i ostalim stvarima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 x3m: nisi sa nicim fizicki isao po laku (spuzva, krpa kod susenja itd)? jer dovoljno je da je malo prljavstine u spuzvi/krpi i eto ti swirlova nazad. iako, rekao bi da je ovo kaj je dario napisao. gabre: na cisti lak nanesi tanki sloj, ostavi 20 min da se osusi i obrisi. to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 sa mikrofibrom nanesem i obrisem? da li je bitna temeratura zraka vani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 a mozes i s krpom, al lakse ti je sa mf aplikatorom. nisam primjetio da je nesto osjetljiv na temperaturu na ovom je jetseal i S99 mirror shine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted October 20, 2015 Share Posted October 20, 2015 ma trebam nesto sto se lako skida na hladnijem vremenu jer su ovdje temp pale na 12-15c a mozda mooozda uspijem ovaj vikend odradit auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 x3m: nisi sa nicim fizicki isao po laku (spuzva, krpa kod susenja itd)? jer dovoljno je da je malo prljavstine u spuzvi/krpi i eto ti swirlova nazad. iako, rekao bi da je ovo kaj je dario napisao. gabre: na cisti lak nanesi tanki sloj, ostavi 20 min da se osusi i obrisi. to je to. Nope, nista. Nakon ispiranja se susio u voznji. Ovo kaj je Dario napisao, imalo bi smisla da nisam vidio auto prilikom procesa poliranja. Jel moguće da je stvar sjebalo nanosenje voska? Iako, vosak je nanosen rucno, a poliranje je bilo strojno (svirlovi su mali i kruzni, kao od masine) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 Lak treba odmastit nakon poloranja a prije stavljanja zastite, jer to sto je lak poliran, nemora znacit da i je ispoliran. Jer neke paste imaju u sebi filere, i da bi bio siguran da lak stvarno je ispoliran treba ocistit masnocu koju pasta ostavlja.. Koji auto/boja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted October 21, 2015 Share Posted October 21, 2015 (edited) Poliranje prednje sajbe. Tko radi, cijena, kolko traje? Ima jednu pukotinu gore desno cca 5 cm, jel se moze polirati da to ne smeta? Prek sajbe ko da imam maglicu od lakiranja (farban je prednji lijevi blatobran, pa je to mozda od toga) i bas me jebe po noci. Edited October 21, 2015 by _DEX_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now