Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

bagatela iskreno za taj posao. smao da kupis koju krpicu i sredstvo za ciscenje i dressing, potrosis 200kn.

meni je napetije ovo izvana, odlican posao kroky, bas odlican! :thumbsup: da si mi blize dao bi ti audija da poludis na njemu sa svime sto imas, lak je 10 godina zanemarivan i prepustan cetkama, i raznim praonama. Ja kupio svu opremu, ali jednostavno sastavit dva dana za auto - neizvedivo.

sto se tice kemijskog, materijal je tu skoro pa zanemariva stavka, trosis struju i vrijeme. i opet, nije ista cijena za auto u normalnom stanju i za auto koji 10 puta moras prat sjedalo da bi uopce vidio koje je boje tkanina.

hitrec kak ti je tolt napisao, najbolje da vidim auto u kakvom je stanju pa onda mozemo oko cifre

ma znam, ali treba doci do toga da imas sve potrebno za napravit to. Ja samo kazem usporedbu ako hoces sam malo detaljnije oprati unutrasnjost bez pranja tepiha da moras potrosit 100-200kn sigurno, i opet nisi napravio kako treba.

meni sve i jedan frisko lakirani dobro izgleda (ako je dobro polakiran), kao prvo nemas nikakve ogrebotine, swirlove, slojeve cadje katrana i cega sve ne i ostale pizdarije po laku s kojima se treba zajebavati

a drugo, meni se tu cini na slici da ima narancine kore svukuda, ili je do kompresije slika. Pogotovo na braniku dolje ispod farova

Je lakiran je sad vec ima godinu ipo, tako da je prodao vec jednu zimu, puno pranja, i korištenja, tako da je bilo potrebno vratit stari sjaj i zastitit ga za ovu zimu. Keramika mi je jednostavno preskupa i nevidim smisao u njoj jer mi se više isplati za koju godinu ponovo prelakirat auto i dobit bolji rezultat nego s keramikom nakon par godina. Keramika je super ako zelis da auto sad stalno ovako izgleda, jer ga stiti od svih ovi malih ogrebotina i kemijskih djelovanja.

11220130_931494156886300_2145397755105527607_n.jpg?oh=10ca6286a80b0044cd424beb4a230ac0&oe=56EBCE50

Ovo lijevo je bio rezultat nakon svakog pranja.

Auto mi još bolje izgleda navecer i u sumrak, tek tada dolazi zrcalo do izrazaja jer je boja jako duboka, i nestanu sva ova zrnca koja iskacu na suncu. Doslovno odraz nocu je kao da gldas mirno jezero.

Edited by doggy

vidio sam da je negdje pisalo carnuba vosak da je stavljen, carnuba nije bas dugotrajna, to znas? sad kolko ce dugo ak ostat u ovakvom stanju najvise ovisi o tebi, tj. kako ces ga prat i odrzavat

Plava boja mi se nikad nije cinila nes posebnom, sve dok nisam kupio focusa i ispolirao ga :) nije ko crna, al mi se vise svida od crvene

Edited by Kroky

Ja kad ga perem sam, samo ga miniwashem prodem bez šampona dok je vosak gore. A sad kolko traje traje, stavit cemo opet.

Ja sam kad sam farbao želio piano crni auto. Nesjecam se kako su me vise nagovorili da ostane na plavoj da nebi lose ispalo jer je lak ispod bio horror. Tako da sam mjesec dana doma lisao snop listića, i odabrao najdublju plavu koja je na svjetlu baš plaa plava puna zrnaca, a bez sunca je duboka izmedu plave i ljubičaste. Zato mi je bitan ta finish jer je sad navecer ta dubina jako izrazena i doslovno auto svjetli gdje god prodeš. Mogo bi možda probat kasnije neki od voskova koje se ovje preporučili.

Auto mi još bolje izgleda navecer i u sumrak, tek tada dolazi zrcalo do izrazaja jer je boja jako duboka, i nestanu sva ova zrnca koja iskacu na suncu. Doslovno odraz nocu je kao da gldas mirno jezero.

a daj, nemoj nam sad svršit :D

1280x720_night_view.jpg

Ja kad ga perem sam, samo ga miniwashem prodem bez šampona dok je vosak gore. A sad kolko traje traje, stavit cemo opet.

Ja sam kad sam farbao želio piano crni auto. Nesjecam se kako su me vise nagovorili da ostane na plavoj da nebi lose ispalo jer je lak ispod bio horror. Tako da sam mjesec dana doma lisao snop listića, i odabrao najdublju plavu koja je na svjetlu baš plaa plava puna zrnaca, a bez sunca je duboka izmedu plave i ljubičaste. Zato mi je bitan ta finish jer je sad navecer ta dubina jako izrazena i doslovno auto svjetli gdje god prodeš. Mogo bi možda probat kasnije neki od voskova koje se ovje preporučili.

plava boja je fantasticna, ja ju nisam volio nekako dok nisam poceo vozit plave aute :lol:

nego nije mi jasno ovo pranje samo miniwashom? bez sampona/krpe/spuzve/pjene? to je nikakvo pranje, i nije ni cudo da ti je lak izgubio sjaj.

lakse zaprljan a navoskan auto se opere bez problema bez sampona i spuzve i nece zbog toga izgubit sjaj, nego prije ako poslije takvog pranja ne obrise auto. stvore se "water spots", kamenac nagrize povrsinu laka itd. od toga lak gubi sjaj (uz hrpu drugih stvari).

ispoliran auto ce se manje ostetit nepranjem po pola godine nego nepravilnim pranjem svaka 2 tjedna. i ne, pranje auta sa 17 spuzvi, nije pravilno pranje.

slazem se, water spots su uzas, em se tesko skidaju kasnije, em auto izgubi sjaj zacas. Meni nema veceg gusta nego kad je auto dobro navoskan, pa onda kad ga ides prati sa fino mekanom vunenom rukavicom i samponom, a ono prljavstina samo klizi, najvise me iznanadilo kako musice sa prednjeg kraja otpadaju.

• 2 months later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...