Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

Moze neka preporuka cime i kod kog zastiti lak na novom autu (partes, bobo, kuko, polirko, brba, kroky)?

Radio sam do sada rucno na proslom autu glina, poliranje (meguairs 3in1 compound) , vosak (fusso coat, mequairs gold class)....

Gledao sam keramiku i tu cijena ide u nebo za ove do 7g., a i ne znam ima li svrhe raditi tako nesto...

Inace, radi se o sivoj boji, auto je proizveden prije manje od mjesec dana...

Moze neka preporuka cime i kod kog zastiti lak na novom autu (partes, bobo, kuko, polirko, brba, kroky)?

Radio sam do sada rucno na proslom autu glina, poliranje (meguairs 3in1 compound) , vosak (fusso coat, mequairs gold class)....

Gledao sam keramiku i tu cijena ide u nebo za ove do 7g., a i ne znam ima li svrhe raditi tako nesto...

gtehnik nesto vise od soma eura u rijeci. hvala dobar dan. imas najbolju stvar na trzistu i garancju 5-6 godina. Vidio uzivo njihov uradak i mogu izvadit kitu i drkat na to.

2sven: frend je sad stavio kod bobe to na bmw5 i dao 1250€...

Vjerujem da je to top proizvod, ali kazem, nekako sam misljenja da postoji bolji omjer ulozeno/dobiveno...

Btw. si to jucer bio ti na Kebabu i tvoj bivsi e92?

ja bi volio vidjeti te njihove reklame za keramiku i razbacivanje tim brojkama, to je vise porez na budale nego zastita.

da ga prelakiras dodatnim slojem laka, nakon 7 godina ce se ostetiti,potrositi a ne nekakav premaz pa makar bio od ne znam cega.

tko je ikad isao testirati to tako dugo, ili nakon 2-3 godine, i slicno. radije vosak jednom dvaput godisnje i miran si.

edit: soma eura :lol: nakon 10 godina onda lijepo izlakiraj auto za te pare a u medjuvremenu samo voskaj.

Edited by Gabre

Pozdrav,

Auto Partes ti može ponuditi CarPro Finest keramički premaz sa 2 godine jamstva po cijeni od 2.500kn.

Za 1250€ možeš 4 puta staviti CarPro finest i svakako ti je bolji omjer uloženo/dobiveno svake dvije godine obnoviti premaz, eventualno ispolirati neke sitnice, nego gurati jedan premaz 7 godina.

Druga stvar vozilo možda nećeš imati tako dugo.

Više detalja o premazu na našoj stranici ili stranici proizvođača

http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=901.005.033

http://www.carpro.uk.com/cquartz-finest-kit/

Za sva pitanja 01 464 9000 ili prodaja@partes.hr

• 3 weeks later...

frendov beverly bio malo kod mene (kakti ostavio mi ga da se malo provozam, od dvorista do garaze :D).

Pranje, gliniranje, vosak, uredivanje kromiranih lajsni, sjedala, plastika...

IMG_1460_resize_zpsh81z303a.jpg

IMG_1484_resize_zpsdhglnffd.jpg

IMG_1489_resize_zpsrvvnrlu6.jpg

Edited by Kroky

• 4 weeks later...

Kolege s cime skinut ljepilo od folije,ostalo mi samo na retrovizoru,cijeli auto je bio foliran?

I da li itko zna da li je potrebno auto poslije skidanje folije polirat,jer lak uopce nije gladak?

• 2 weeks later...

Ekipa trebao bih prporuku kako na motoru malo zaštititi lak i karbonske dijelove. Da li je dovoljno samo navoskati dobro ili ima neko sredstvo ( ala u partesu ili ebay ) koje bi duže održalo sjaj, spriječilo apšisanje od sunaca i olakšalo pranje ?

gtehnik nesto vise od soma eura u rijeci. hvala dobar dan. imas najbolju stvar na trzistu i garancju 5-6 godina. Vidio uzivo njihov uradak i mogu izvadit kitu i drkat na to.

Ja imam ovu gtechnik keramiku na autu i mogu potvrdit da je jebeno dobra stvar . Slagali mi u Iwashu u Rijeci :)

Ak napravis kak spada, nema swirlova. Radio par autiju sa njom kao one step (izmeduostalog i svoj), ispali odlicni...

Hvala. :) ...naravno, podrazumjeva se da se napravi posao kako spada, čisto me zanimalo ima li sama pasta sposobnosti kao što se reklamira, tri u jednom. Kupio sam onu najmanju bočicu u Foree, nešto sam radio na 2K laku i skida mi uredno tragove vodobrusnog 2000 a inače mi paste koje su bile dobre za to nisu bile dovoljno fine za finiš pa sam bio u dilemi da li uzimati SF3000 ili da idem s ovom do kraja.

:thumbsup:

Fg 400 nije 3 u 1 pasta, i da na crnim lakovima znaju se vidjeti lagani swirlovi.

Fg400 je prvi korak poliranja, iako daje odlicne rezultate poliranja/sjaja idealno je poslje ici sa 2400/2500 pastom pa tek onda sa 3800/4000.

Za jednoslojna poliranja koristim 2400 a 400 sa tvrdom spuzvom na dijelovima koji zahtjevaju malo intezivnije poliranje.

300 koristim jako rijetko tj. samo kada pokusavam nemoguce:lol:

Edited by GonzoT5

http://www.tracto.hr/proizvodi

Cijena je klasika , 200njak kn , ja sam dobio tester i nakon dana posla shvatio da je to to :)

A ovaj detailer me odusevio , potamni boju , skriva ostecenja , sjaji se lijepo , lagan za radit .... Stvarno odlican proizvod

http://www.tracto.hr/proizvod/lustratouch/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by brba

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...