CooleR Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Zanima me koje je najbolje sredstvo za vratit originalni sjaj ovakvim lajsnama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 11, 2013 Share Posted October 11, 2013 Zanima me koje je najbolje sredstvo za vratit originalni sjaj ovakvim lajsnama? pa pranje za prvu ruku ne bi škodilo a sjaj možeš vratit samo poliranjem, trebaš 75cm pad s debelim backing plateom, grublju pastu tipa fast cut plus i za kraj ultra fina ili #205 ili slično, grublji pad tipa zelenko 3M, i finiji, i dosta pik trake da zaštitiš lak od grebanja rubovima ako je to metal, inox/aluminij/sl. onda ćeš padove kasnije bacit u smeće (tj. postat će crni neće bit dobri za daljnju upotrebu) pa je fora to odradit s nekim već potrošenima Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 (edited) Uhhh, po opisu ispada malo pre-strucno za moje znanje o poliranju... prije svega slike su preuzete sa neta, tako da nisu moje lajsne bas u ovakvom stanju, al zelim ih spasit od ovoga... mislio sam da to mogu izvesti sa nekim jednostavnim poliranjem kroma/aluminija... postoji li bas sredstvo za odrzavnje sjaja kod kroma*?... ili je ovo gore jedini nacin? Inace, hvala na opisu Edited October 13, 2013 by CooleR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Pa ovo što sam napisao je jednostavno (i brzo). Možeš krom lajsne i ručno s krpom i fast cut+ ili nekom jačom pastom, pa deri, samo što ćeš se tako puno namučit a izvući ćeš jako malo. Zapravo sve ovisi o tome kako to stvarno izgleda, pošto kažeš da je to gore slika s neta za samo održavanje sjaja (tj. prikrivanje manjka sjaja) i zaštitu koristiš vosak, ali ako to izgleda otprilike ovako kao na gornjoj slici onda je najbolje prvo strojno polirat jer nije neki problem za odradit a rezultat bi bio vau... Link to comment Share on other sites More sharing options...
acmen Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Zanima me koje je najbolje sredstvo za vratit originalni sjaj ovakvim lajsnama? Za takve i sl. stvari se meni pokazao odličnim ovaj Sonax baš za poliranje tih krom površina. http://www.protis.hr/products/details/sonax-krom-i-alu-pasta-75-ml/74243 Na kojoj god da sam krom površini radio na krau bi dobivao efekt ogledala. Lako e polirati njime, nikakva posebna priprema nie potrebna kao niti neko preznanje & iskustvo. Samo prethodno opereš željenu površinu, staviš te paste na finu krpicu i udri miško s poliranjem. Taj sonax ti je inače u kauflandima na akciji -50% (što će reći nešto sitno ispod 20kn) pa eto probaj za početak s njime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Javi se ako te interesira gore navedeni Sonax. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 S ovim sonaxom i ja radim. Poslije izgleda kao novo Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 OK ekipa. Najprije pokusam sa sonaxom a nakon toga se obratim Goertosing (ukoliko pastom ne bude islo)... Rene, javi svoju cijenu na PM [kad budes javljao za krovne nosace za Yetia]! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Da pohvalim gliptone cleaner i gliptone conditioner za kožu. Prije toga sam upotrebljavao mequeiras...cca 3 puta bolji efekt. Koža izgleda i miriši kao nova Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 (edited) Jel netko koristio ove gtechniq proizvode? jel ima negdje u HR za uzet? i koliko se krecu cijene? Edited October 13, 2013 by CooleR Link to comment Share on other sites More sharing options...
n0p Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Da pohvalim gliptone cleaner i gliptone conditioner za kožu. Prije toga sam upotrebljavao mequeiras...cca 3 puta bolji efekt. Koža izgleda i miriši kao nova Nemaš mi što zahvaljivati što sam ti dao taj savjet Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Di je najbolje uzet taj gliptone i koje su cijene? Najbitnije od svega, jel koza poslije sjajna ili je mat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 OK ekipa. Najprije pokusam sa sonaxom a nakon toga se obratim Goertosing (ukoliko pastom ne bude islo)... Rene, javi svoju cijenu na PM [kad budes javljao za krovne nosace za Yetia]! Mislim da je 30kn... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Gliptone ima na elitecarcare.. koza je mat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KA2001MR Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Ak ce netko narucivat, nek javi na pm, pa da zajedno narucimo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Za takve i sl. stvari se meni pokazao odličnim ovaj Sonax baš za poliranje tih krom površina. http://www.protis.hr/products/details/sonax-krom-i-alu-pasta-75-ml/74243 Na kojoj god da sam krom površini radio na krau bi dobivao efekt ogledala. Lako e polirati njime, nikakva posebna priprema nie potrebna kao niti neko preznanje & iskustvo. Samo prethodno opereš željenu površinu, staviš te paste na finu krpicu i udri miško s poliranjem. Taj sonax ti je inače u kauflandima na akciji -50% (što će reći nešto sitno ispod 20kn) pa eto probaj za početak s njime. to je dobro eventualno ako je taj krom u dobrom stanju ja sam s tom pastom žuljao 2 sata po lajsnama koje su imale nekakve tragove kamenca bez sjaja, i skoro pa ništa nisam napravio. onda uzeo fast cut+ i za 2 minute sve lajsne došle ko nove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Jel netko koristio ove gtechniq proizvode? jel ima negdje u HR za uzet? i koliko se krecu cijene? da nema u HR skuplje, ali su manja pakiranja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrky047 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 ima čini mi se 100ml za 5£, samo je šiping skup. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Di je najbolje uzet taj gliptone i koje su cijene?Najbitnije od svega, jel koza poslije sjajna ili je mat? elite car care ima najbolje cijene za to evo kod za 5% popust: DW matira i daje miris kao da je nova koža Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 elite car care ima najbolje cijene za toevo kod za 5% popust: DW matira i daje miris kao da je nova koža Matira i tako je fino omekša da je to strašno i uz to miriši kao nova. Meni je uspjelo da suvozačev sic i zadnja klupa izgledala kao nova iako mislim da bi bilo još bolje da me kiša nije potjerala 5 puta...a u garaži nemam dovoljno svjetla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooleR Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 AKo ce netko narucivat Gliptone - najvjerojatnije bi i ja sudjelovao u tom groupbuy-u! Goertosing - taj fastcut + ==> di ga je najjeftinije za nabavit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 3M fast cut cca. 250-260 kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikman Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Ja sam naručivao sa shopnshine.co.uk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kix Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 ja sam kupio u petak fast cut 291kn 1kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 AKo ce netko narucivat Gliptone - najvjerojatnije bi i ja sudjelovao u tom groupbuy-u! Goertosing - taj fastcut + ==> di ga je najjeftinije za nabavit? najjeftinije u HR je 220 kn preko Mirze (samo on je sad izvan hr) a u engleskoj je najjeftinije u i4detailing, oko 230 kn to ti je 1kg paste a tebi za to ne treba nego malo samo, nađi nekoga ko polira da ti to rješi ili se dogovori za kupnju "mjerice" s njome skidaš sva sranja i vraćaš sjaj, a ako želiš maknut i swirlove i dobit super sjajnu površinu onda bi trebao preći i sa extra finom ili sa megsovom #205 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now