Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

ne, zaista ne kuzim kakav je problem odrzavati svjetlu unutrasnjost cistom?    Svejedno je koje je boje, ovo je jos lakse ocistit jer se dobro vidi ako se nesto zaprlja.

druga je stvar sto su ljudi ljencuge, neuredni, i zamazanih ruku i robe se zavaljaju u auto pa onda kasnije seru da to izgleda uzas.

barem si ti vidio kakvih svinja od ljudi ima.

isti kurac ko i svaki drugi auto, ak ga odrzavas ok, ak ne odrzavas izgleda tak kak izgleda....

ovo mi je od sestre auto tj i ja sam ga vozio neko vrijeme, tak da je koža i ostatak svakih 2-3 mjeseca ociscena i zasticena. ide sad u prodaju pa sam ga i ispolirao...

7 hours ago, Gabre said:

ne, zaista ne kuzim kakav je problem odrzavati svjetlu unutrasnjost cistom?    Svejedno je koje je boje, ovo je jos lakse ocistit jer se dobro vidi ako se nesto zaprlja.

druga je stvar sto su ljudi ljencuge, neuredni, i zamazanih ruku i robe se zavaljaju u auto pa onda kasnije seru da to izgleda uzas.

barem si ti vidio kakvih svinja od ljudi ima.

bez obzira je li održavaš ili ne održavaš, svijetla unutrašnjost prikupljanja na sebe više vidljive nečistoće. Nije to stvar proljevanja ili nečega što se jednokratno dogodi, nego jednostavno takve boje upijaju iz zraka, s robe, od svukud.

ili drugim riječima ako jednako održavaš crnu i svijetlu unutrašnjost, onda će ti crna biti čišća ili će bit jednako čiste pod uvjetom da ti svijetla oduzme više truda/vremena

Ne slazem se. Ako se odrzava, ista je stvar. To je kao da nosis svijetlu I tamnu robu, pa tamnu manje peres jer se blato manje vidi, Ali ne mijenja cinjenicu da si I dalje prljav.
Mogu ti poslikat kako mi izgleda svijetlo siva unutrasnjost I koza.
Jednom mjesecno pobrisem vlaznom krpom I usisam.
A auto star 13 godina

On 01. 10. 2017. at 10:23 PM, Goertosing said:

Nakon pranja, može uz šampon za pranje

Ako imaš vosak na autu - Dodo Juice Supernatural Shampoo

Ako nemaš vosak - Meguiar's Hyper wash

Nakon pranja a uz sampon? Nemam vosak!

Koji je najbolji sampon za skinut zapeceni pticji izmet... Sestra auto bas ne pere redovito...a sad nakon ljetne sezone gotovo je nemoguce sva govna skinut!

Sa cim najbolje?

Brba sta preporucas da se napravi na novom autu i malo zastiti sad za zimu?
Sibni neku ponudu koju nece odbiti

Sent from my iPhone using Tapatalk

Whatsapp :)

Vratlili kliota u život , poliranje, kemijsko, farovi itd itd :) sad je pic pic

b47e26497839f99c1f13a32ff4086c74.jpg366c1afa7f60d21293b98e7b35a16149.jpg62baca3224264a6527bbcffdcb29d2bb.jpg1b92f028780e576911203eec844e9fc9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 4

Clio izgleda mrak :)

Nego, i meni bi trebao savjet što namazati po Atlasu prije zime.

S čim ga "dekontaminirati" pošto je star tjedan dana.

Mislio sam dobro pranje, glinu, pranje, i onda gore Sonax PNS. I možda na Sonax onda roknut još i vosak.

Pricajte

37 minutes ago, CooleR said:

Nakon pranja a uz sampon? Nemam vosak!

Koji je najbolji sampon za skinut zapeceni pticji izmet... Sestra auto bas ne pere redovito...a sad nakon ljetne sezone gotovo je nemoguce sva govna skinut!

Sa cim najbolje?

Za govna i smolu najbolja stvar je Dodo Juice Tarmalade

https://www.dodojuice.net/catalogsearch/result/?q=Tarmalade#/page/1

a dobar je i IronX TARX

https://www.elitecarcare.co.uk/product/carpro-tarx-powerful-tar-and-glue-remover-500ml/

s time da ako govna nisi odmah maknuo s auta onda su ti najvjerojatnije izjeli sloj laka

Super topic, po meni trenutno najbolji na forumu...

Par pitanja. Planiram sada za vikend odraditi poliranje/zastitu pred zimu. Pokusao bih sa Sonax 04/06 pa kasnije sa sonax pns. 

Da li se moze odraditi rucno i cime u tom slucaju nanositi pastu?

Da li je potrebno i vosak nakon toga ili je pns dovoljan?

Ps koji sampon koristiti prije poliranja? planirao sam sa Meguiar's gold class ili mozda neki drugi?

Tnx unaprijed

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...