Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

1 hour ago, Gabre said:

Pod JA smatras neciju radnju, po slici izgleda u nekom profi shopu. Rezultat je impresivan svakako :thumbup:

Nego, jel moze @brba @Kroky @ZaX nabaciti koji savjet oko pripreme i pranja novog auta za zimu?

Pod JA smatram da sam ja lakirao, brusio, polirao i počistio za sobom u "svojoj" radioni tj trening centru firme u kojoj radim

Kao što vidiš imam na čemu vježbati  :D 

bFxqzkZ.jpg

I4opWVt.jpg

thg3Gyl.jpg

XGsb5HA.jpg

SUrEUtf.jpg

Edited by Tuco
  • Like 2

21 hours ago, Gabre said:

Pod JA smatras neciju radnju, po slici izgleda u nekom profi shopu. Rezultat je impresivan svakako :thumbup:

Nego, jel moze @brba @Kroky @ZaX nabaciti koji savjet oko pripreme i pranja novog auta za zimu?

Mogao bi tu pisati satima, ali bolje da pogledaš na YouTube, tema dobro obrađena do sada.

Detaljno pranje prije zime dok nije šljiva,  vosak ili neka zaštita i onda održavanje.

Larry je baš neki dan izadao video od sat i pol za gledati. Milina jedna! https://www.ammonyc.com/beginner/

Održavanje

• Like 1

Thx Zax Na ovome videu, opet mi je došla volja da sam idem sanirati manje ozljede i spremiti auto za zimu..

Pitanje, srebrna boja, kod zadnjih vrata (samo onih koje koriste ženski dio populacije u obitelji) pojavilo se neko izbljeljivanje laka, kao da je krema "nagrizla" lak...Slikat ću kasnije, ali mislim da je to generalni problem na srebrnim bojama jer sam to vidio na još "srebrnih" boja, i to na službenoj škodi onako baš otisci prstiju. Da li je to od kreme ili od nečeg drugog?

• Like 1

2 hours ago, Dario said:

koja je folija 

3M

1 hour ago, brba said:

Ja se jos ponovio , nova rupesova rotacija in da house :)

20814bc9070844f5e47d00037301269e.jpg9b0e391476d28ed871a6b175cc1fd01a.jpeg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo rotacija ili je i eksentrična?  Kolko to košta?

Ovo je rotacija nova , lh19e - 2500kn + pdv , puna cijena bez rabata

Nedavno sam uzeo Bigfoot 21 ( rupes lhr21 mark2 ) , ona je ekscentricna , ona je nesto skuplja 2800+ pdv cca , pune cijene bez rabata

Ja ak brusim nakon lakiranja , nekad 1500 na suho ili 2000 na mokro je prva ruka , onda trizact 3000 , ovisno o autu nekad i 6000

Nakon toga 1 ili dvije paste , ovisi koje je boje , ak nije crni zavrsi se sve sa istom pastom , ak je tamnija boja onda idem sa finom

Scholl s3 gold xxl i scholl s30+

Sve ovisi od auta do auta i kako treba izgledat kod vecine mi je dosta proc na 2000 na vodu i ispolirat sa scholl s3 i izgleda top , to sve ovisi sa kojim je lakom lakirano i kolko je tvrd

On 27. 10. 2017. at 4:13 PM, Tuco said:

Koliko koraka imate kad polirate auto..sve zajedno brušenje + poliranje?

Sve to ovisi od auta do auta, ali većinom su ova 4 koraka: 1500 trizact, 3000 trizact, Megs M101 pasta i crvena MF spužva, M205 pasta i žuta spužva

How to video
https://www.youtube.com/watch?v=BgCmrGMhvss
https://www.youtube.com/watch?v=TUdnj4CVFmQ

1 hour ago, Raptor6767 said:

Preporuka za neki conditioner za kožne siceve? 

Volio bih si, nakon 15tak god, malo osvježiti kutnu garnituru u dnevnoj.

Škicam ovo, ali ako ima nešto bolje - uzeo bih i to.

Imam ja to. Ako pretjeras, dobijes full masan sic.

Par puta sam radio na svojim sicevima u autu, i pokazalo mi se kao dobra kombinacija ako nadjes balans i ne natocis na sic trecinu kantice koju nemres izmatirati osim koristenjem. :D 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...