Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

On 10/30/2017 at 10:11 PM, Pekx said:

Imam ja to. Ako pretjeras, dobijes full masan sic.

Par puta sam radio na svojim sicevima u autu, i pokazalo mi se kao dobra kombinacija ako nadjes balans i ne natocis na sic trecinu kantice koju nemres izmatirati osim koristenjem. :D 

Ma, brijem da sam se shebao jer ne trebam sealer, trebam conditioner.

Sad mislim uzeti 

http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-obnavljanje-koze-meguiars-gold-class-leather-conditioner/

ili

http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-obnavljanje-koze-gliptone-gt11-liquid-leather-conditioner-250ml/

Dakle, trebam nešto da obnovi/nahrani, a ne da zaštiti kožu.

Ja na Vitari povremeni stavim/utrljam taj meguairas leather conditioner. Super je, koza dodje do sjaja i bude malo mekanija. kad se sjednes, po zavojima klizes ljevo desno dok se skroz neupije xD

Netreba s tim pretjerat. Cisto da nebude suha koza vec vlazna/hidratizirana i sjajna.

Edited by Kevin

Ja na Vitari povremeni stavim/utrljam taj meguairas leather conditioner. Super je, koza dodje do sjaja i bude malo mekanija. kad se sjednes, po zavojima klizes ljevo desno dok se skroz neupije
Netreba s tim pretjerat. Cisto da nebude suha koza vec vlazna/hidratizirana i sjajna.

Krivo....koža mora biti matt..kad se usjaji, kliže se a nakon nekog vremena brže se suši i puca...

3 hours ago, Raptor6767 said:

Ma, brijem da sam se shebao jer ne trebam sealer, trebam conditioner.

Sad mislim uzeti 

http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-obnavljanje-koze-meguiars-gold-class-leather-conditioner/

ili

http://partes.hr/shop/proizvodi/sredstvo-za-obnavljanje-koze-gliptone-gt11-liquid-leather-conditioner-250ml/

Dakle, trebam nešto da obnovi/nahrani, a ne da zaštiti kožu.

Kupi komplet, uvijek mozes prodat, makar ces cleaner potrositi puno brze nego sealer.

To sa slike je govno veće, škripi koža od njega za poludit, sjaji, baš los proizvod. Izludio sam u autu tjedan dva dok se nije izlizalo.

Kazm ti, najprije dobro operi kožu sa All purpose cleanerom, megsov je vrhunski, i onda stavi conditioner. Bit će čisto i mekano.

A ako kauč nije pran 15godina, na što će to izgledati kad budeš prao.

On 23. 02. 2017. at 9:07 AM, gmajna said:

Ma nemam link, nisam nikada narucivao preko neta

Ovako izgleda jeftinija verzija

ec8bc4891fcfa4f1fad77cb43fa9c439.jpg

A "skuplja" je ona u sticku kao za cipele. Ovu sa slike sam koristio jednom ali je onda ova spuzvica za baciti dok se stick koristi bez problema vise puta

kupio ovo premazao volan ali sad skroz ostaje crna boja na rukama "katastrofa"

ima što bolje ili bi trebao prvo nećim jačim očistiti volan, ja sam ga očistio apc-om i premazao ovom spušvicom ali sad već 3 tjedna stalno ostaje boja na rukama???

kupio ovo premazao volan ali sad skroz ostaje crna boja na rukama "katastrofa"

ima što bolje ili bi trebao prvo nećim jačim očistiti volan, ja sam ga očistio apc-om i premazao ovom spušvicom ali sad već 3 tjedna stalno ostaje boja na rukama???

Jesi siguran da si uzeo bas boju za kozu?
Ovo sto opisujes je standardno kada se netko zajebe i namaze volan onom pastom za cipele

To sa slike je govno veće, škripi koža od njega za poludit, sjaji, baš los proizvod. Izludio sam u autu tjedan dva dok se nije izlizalo.

Kazm ti, najprije dobro operi kožu sa All purpose cleanerom, megsov je vrhunski, i onda stavi conditioner. Bit će čisto i mekano.

A ako kauč nije pran 15godina, na što će to izgledati kad budeš prao.
Čist je ko suza, pere se bar jednom tjedno.

Naručio sam Gliptone G11 Conditioner.
Šta si uzeo za očistit kožu? To sve mene čeka u autu,znači moram full tretman odradit.
Ne mislim je čistiti s ničime osim sa jelenjom kožicom i vodom.

3 hours ago, gmajna said:

Jesi siguran da si uzeo bas boju za kozu?
Ovo sto opisujes je standardno kada se netko zajebe i namaze volan onom pastom za cipele

ovo sam naručio

https://www.ebay.com/itm/Fiebings-Leather-Dye-29-colors-4oz-118ml-fiebing-shoes-boots-bag-belt-strap/231573191976?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=530809432868&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Nije ti to... vidis da pise da je za cipele, remenje itd...

Potrazim pa ti stavim ovdje

Nemam nigdje medju slikama. Mislim da se proizvodjac zove dinamax. Njega sam zadnjeg koristio i rezultat je jeben. Ima i fiblings ili tako nesto ali to je osrednje

On 30. 10. 2017. at 8:39 PM, Raptor6767 said:

Preporuka za neki conditioner za kožne siceve? 

Volio bih si, nakon 15tak god, malo osvježiti kutnu garnituru u dnevnoj.

Škicam ovo, ali ako ima nešto bolje - uzeo bih i to.

On 30. 10. 2017. at 9:30 PM, Rybak said:

Gliptone je ekipa dosta nahvalila, pa si pogledaj i to!

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Gliptone je samo za siceve u autu, nikako se ne bi smjelo koristiti za kožu na kauču a to isto vrijedi i za većinu sredstava koja su namijenjena za auto.

5 minutes ago, Raptor6767 said:
21 minutes ago, Goertosing said:

Gliptone je samo za siceve u autu, nikako se ne bi smjelo koristiti za kožu na kauču a to isto vrijedi i za većinu sredstava koja su namijenjena za auto.

Koja je razlika u koži?

kože na kaučima su različite ima ih xy varijanti i većina su osjetljiva na sredstva za auto kožu i to do te mjere da jednim potezom ruke s gliptoneom možeš izgulit kožu.

ako hoćeš testirati tu kožu koju imaš doma, onda prvo uzmi jako mali dio i to negdje gdje se nevidi (ozada ako je poleđina prema zidu, ili ispod ili negdje gdje nije bitno) pa ako tu bude sve ok onda možeš dalje rokat po ostatku

inače je najbolje nabavit originalna sredstva koja radi/pakira proizvođač te kože/kauča, a svaki ima svoje.

5 minutes ago, Goertosing said:

kože na kaučima su različite ima ih xy varijanti i većina su osjetljiva na sredstva za auto kožu i to do te mjere da jednim potezom ruke s gliptoneom možeš izgulit kožu.

ako hoćeš testirati tu kožu koju imaš doma, onda prvo uzmi jako mali dio i to negdje gdje se nevidi (ozada ako je poleđina prema zidu, ili ispod ili negdje gdje nije bitno) pa ako tu bude sve ok onda možeš dalje rokat po ostatku

inače je najbolje nabavit originalna sredstva koja radi/pakira proizvođač te kože/kauča, a svaki ima svoje.

Do sada sam to radio sa Sonax onim preparatom za kožu, ali na kožnim jaknama, nisam još na kutnoj garnituri.

Naravno da prvo budem odostraga isprobao. Tnx, svejedno na upozorenju. :clap:

Just now, cyberphere said:

Meni je gliptone sjebao bijelu kožu u volvu nakon jednog nanošenja. Nakon toga prešao na meguiars i nikad problema više.

Koji si koristio? Jer meni je ovaj G11 preporučilo puno ljudi.

Trebao bi nakon lakiranja popraviti par stvari na autu (novi lak) i ispolirao bi ostatak auta koji nije baš u užasnom stanju.

Može mi netko objasniti razliku između ova dva proizvoda

http://partes.hr/shop/proizvodi/polir-pasta-gruba-mv81-378l-meguiars-velocity-mold-compound/

http://partes.hr/shop/proizvodi/polir-pasta-gruba-m85-378l-meguiars-diamond-cut-compound/

zahvaljujem

• Like 1

Ak si vec u partesu kupi si manju bocicu Sonax Cutmax i miran si

Realno sve ove megsove paste su stare 101 godinu vec i zaostaju za svima vec , ok rade i one posao naravno al ima boljih :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nisam ja u partesu, nego tražim, gledam, što da uzmem. Ovo veliko pakiranje bi uzeli nas tri frenda, tako da me ispadne opet 100kn/l...

Nisam u tim vodama dugo, jedno vrijeme sam koristio neke paste G3 koje su se mogle kupiti kod lokalnog lakirera i bile su sasvim u redu. 

Glinu imam, fusso imam još mi fali neka pasta.. :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...