Jump to content

Pranje / poliranje / čišćenje auta - DIY

Recommended Posts

Koja je kombinacija pasti i padova?

Meg. 105, zuta i crvena spuzva

Meg ultimate coumpaund

Meg vosak 26

To je to manje vise po meni super kombinacija. Vosak da je dubinu i traje meni cca mjesec dana al sada cu vidjet imam quick wax posle pranja pa bi trebalo duze drzat.

nadam se da taj tko ce polirati sa rotacionom polirkom zna sto radi i ima iskustva ;)

Ja sam zato uzeo ovu:

griots-6-inch-breakdown.jpg

Dual action je tako da ne mozes sjebat. Vec sam odradio par auta i ne uklonis bas sve swirlove s njom, ali skines oko 80%. E sad kad budem 100% siguran u sebe s tom nabavit cu cisto rotacionu za taj zadnji korak.

Ali polako. Radije se ucim godinu dana nego da sjebem jednom.

Na ovoj je sranje jedino kaj je pad (spužva) manji od podloge pa ako si je prvi put primio u ruke i krenuo radit, nemoj ići odmah gdje su neravnine jer ćeš si možda štetu napraviti (čitaj: ja budala si ogrebao branik, ali ću piknuti boju, a na proljeće lakiranje branika ionako pošto svake 2 god ga polakiram). :)

Edited by Raptor6767

Ja sam uzeo onaj DA nastavak i dobro je, samo treba vise padova, oni su najbitniji u cijeloj prici. I megs ultimate compound je blag.

ja sam ovu uzeo na preporuku u auto obsessedu i jos su mi rekli da mogu uzet manji backing plate za manje padove (prelazi i uza podrucja) ali jos nisam imao potrebu za tim pa nisam uzeo.

Ofmah sam kupio i sed sa 3 pada i 4 paste:

11476?$detail$

Rezultat:

oq9lxl.jpg

Na ovoj je sranje jedino kaj je pad (spužva) manji od podloge pa ako si je prvi put primio u ruke i krenuo radit, nemoj ići odmah gdje su neravnine jer ćeš si možda štetu napraviti (čitaj: ja budala si ogrebao branik, ali ću piknuti boju, a na proljeće lakiranje branika ionako pošto svake 2 god ga polakiram). :)

Kad si ti napisao već evo I popratni materijal....Jel može I popratni materijal ?

ti koji mješaju boju ti mješaju po karticama koje im dobavljač boje daje,dakle taj kod boje koji tražiš navodi mu točno koje kompomente i koliko grama kojih ide u tu boju i to je to

sad ovisi i koliko koji proizvođač daje precizni sastav svojih boja proizvođačima boja...inače isti kod boje zna kod glasurita recimo imat i po 7 podnijansi,kod nekog jeftinijeg proizvođača recimo 3 itd

inače čisto za info ista boja,isti lakirer,drugi pritisak u šprici = druga nijansa...znači da ne spominjem istu boju kod drugog lakirera s drugom špricom i pritiskom...zato večina ušpricava i okolne elemente desetak cm te polira prijelaz da se razlika ne vidi...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...