msporis Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Eto, danas malo gledao jubito filmiće i odlučio po prvi puta sam nešto napravit/zamjenit na autu. O tome nemam pojma pa sam se dosta prije raspitivao, našao kak se mjenja filter zraka, što je kakti najjednostavnija moguća radnja i odlučio to napravit sam. I sad da Vas pitam... Izvadim ja stari filter zraka i on izgleda ovako. Filter je zadnji put mjenjan pred jedno 15-20 tisuća km. Ja bi rekao da ovo nije normalno i da je TRCZ auto servis gadno sjebao tu kakti najjednostavniju radnju. Al reko, pošto nemam mehaničarskog znanja, da vas prvo pitam prije nego im se naje*** mamice. Isto tako, promjenio sam filter kabine koji su okrenuli naopačke, pa isto ne znam jel to bitno il ne, al bio je okrenut tako da su prugice išle vodoravno a prema crtežu trebaju bit okomito (Crtež u service manualu, plus što na samom filteru ima oznaka kako ga treba okrenut). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 ovo nije mjenjano valjda nikada :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Eto Vam onda reklame za TRCZ servis. U biti, račun je od Suzuki ovlaštenog servisa, dok su još bili ovlašteni. NIKAD VIŠE. Sad ću lijepo davat auto u TAS servis kad već tamo i dijelove kupujem i mirna bosna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newbie Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 normalno je jedino ak imas kravu u kutiji filtera koja ti konstanto zvace filter... boze dragi, ovak nes nikad nisam vidio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raptor6767 Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Ovo nije normalno. Kao da su stavili neodgovarajući filter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killuminati Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 ma normalno sve, to je sportski protočni filter, više zraka ovo ono.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacey Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 ja jos nevidi ovako blatan filter Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Ma filter je odgovarajući, i novi mi je takav (mislim nije raspadnut jel ali istih dimenzija), nego ima kutija kanalice u koje treba sjest ovaj rub narančasti. Oni su to očito fulali na ovom srednjem dijelu, i onda je usisavalo filter prema motoru. dobro da se nije raspao jer bi onda bilo svega Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizi_st Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 ... nebi bilo nicega jer je filer od papira .. pa i ako i ppovuce koju mrvicu spalilo bi je .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 a ak povuče cijeli ovaj dio koji se otrgnuo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmajna Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 ugurali ga na silu pa nije sjeo kako treba... dosta puta vec vidio. ista stvar bila kod mene na doblu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuco Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Daj me nemoj j. da si morao gledat filmić na internetu da bi znao promjenit filter zraka na autu?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mramor Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Daj ne nemoj j. da misliš da je ovo normalno (sori malo zezam --- najebi im se mamice, ovo je kriminal) Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Ma gle, da sam mislio da je normalno, ne bi pitao nego zamjenio i vozio dalje. Ali, obzirom da nisam mehaničar, nisam htio nekog optužiti prije nego provjerim. Sad ću to dalje sa TRCZom rješavat. Jebiga, nismo svi ko Tuco da se rodimo sa svim znanjem svijeta pa da pametujemo baš na svaku temu. Ja znam šta ne znam i za takve stvari radije prvo provjerim/pitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 a sad se bas pravi javio s pametovanjem u svakoj temi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 Jel imaš plin u autu, da nije detonacija? Inače, ovaj filter nije mjenjan dulje od 20.000km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Swift je dizlo, tak da nemam nikakav plin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubi Posted June 14, 2013 Share Posted June 14, 2013 niš čudno su te preveslali za filter zraka, vjerojatno si par puta platio i filtere goriva i ulja koje si kupio s autom Link to comment Share on other sites More sharing options...
msporis Posted June 14, 2013 Author Share Posted June 14, 2013 Bit ce zanimljivo jer imam sve racune. Steta da su licencu za ovlasteni servis vec izgubili Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 da je auto vozen u rudniku ugljena nebi filter bio ovako zmazan, ovo nije nikad mijenjano. odi u bilokoji ducan i uzmi novi filter , nebi trebao kostat vise od 70 kn dobro ti je Tuco rekao, malo angazmana oko auta moze usparat puno novaca i zivaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Bit ce zanimljivo jer imam sve racune. Steta da su licencu za ovlasteni servis vec izgubili pitam se zašto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Bit ce zanimljivo jer imam sve racune. Steta da su licencu za ovlasteni servis vec izgubili ja mislim da ti se đaba žalit. Reći će da si to naknadno stavio takav filter unutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Zapravo je lik sam sjebao filter jer nije to nikad radio i u biti ga zanima dali je normalno da je tak zmazan. Ovo stvarno nisam nikad vidio. Sva sreca pa imam K&N. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacho Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Nažalost ja sam viđao takve filtere i to samo na dizelima. Alu problem je bio u najjeftinijim zamjenskim filterima koji znaju biti gušći i sam potlak motora ih potrga jel hvata zrak, cak su jadni i dimili radi takvih filtera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exfreerider Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Nedavno sam prao svoj BMC OTA nakon 10tkm i to je bilo trašno šta je izlazilo iznutra :yucky: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now