Jump to content

Filter zraka - jel ovo normalno?


Recommended Posts

Eto, danas malo gledao jubito filmiće i odlučio po prvi puta sam nešto napravit/zamjenit na autu. O tome nemam pojma pa sam se dosta prije raspitivao, našao kak se mjenja filter zraka, što je kakti najjednostavnija moguća radnja i odlučio to napravit sam.

 

I sad da Vas pitam... Izvadim ja stari filter zraka i on izgleda ovako.

 

C51FBEB4-ADD9-4B97-AEA7-10E2B0EC9EE3-796-00000081143F96A1_zpse38ded04.jpg

 

5C4EB1CE-5B91-4A3F-8240-BB0C654E9AE4-796-000000811A9C7648_zps49ffad05.jpg

 

Filter je zadnji put mjenjan pred jedno 15-20 tisuća km. Ja bi rekao da ovo nije normalno i da je TRCZ auto servis gadno sjebao tu kakti najjednostavniju radnju. Al reko, pošto nemam mehaničarskog znanja, da vas prvo pitam prije nego im se naje*** mamice.

 

Isto tako, promjenio sam filter kabine koji su okrenuli naopačke, pa isto ne znam jel to bitno il ne, al bio je okrenut tako da su prugice išle vodoravno a prema crtežu trebaju bit okomito (Crtež u service manualu, plus što na samom filteru ima oznaka kako ga treba okrenut).

Link to comment
Share on other sites

Eto Vam onda reklame za TRCZ servis. U biti, račun je od Suzuki ovlaštenog servisa, dok su još bili ovlašteni. NIKAD VIŠE.

 

Sad ću lijepo davat auto u TAS servis kad već tamo i dijelove kupujem i mirna bosna.

Link to comment
Share on other sites

Ma filter je odgovarajući, i novi mi je takav (mislim nije raspadnut jel :D ali istih dimenzija), nego ima kutija kanalice u koje treba sjest ovaj rub narančasti. Oni su to očito fulali na ovom srednjem dijelu, i onda je usisavalo filter prema motoru. dobro da se nije raspao jer bi onda bilo svega

Link to comment
Share on other sites

Ma gle, da sam mislio da je normalno, ne bi pitao nego zamjenio i vozio dalje. Ali, obzirom da nisam mehaničar, nisam htio nekog optužiti prije nego provjerim. Sad ću to dalje sa TRCZom rješavat.

 

Jebiga, nismo svi ko Tuco da se rodimo sa svim znanjem svijeta pa da pametujemo baš na svaku temu. Ja znam šta ne znam i za takve stvari radije prvo provjerim/pitam.

Link to comment
Share on other sites

da je auto vozen u rudniku ugljena nebi filter bio ovako zmazan, ovo nije nikad mijenjano.

 

odi u bilokoji ducan i uzmi novi filter , nebi trebao kostat vise od 70 kn

 

 

dobro ti je Tuco rekao, malo angazmana oko auta moze usparat puno novaca i zivaca

Link to comment
Share on other sites

Nažalost ja sam viđao takve filtere i to samo na dizelima. Alu problem je bio u najjeftinijim zamjenskim filterima koji znaju biti gušći i sam potlak motora ih potrga jel hvata zrak, cak su jadni i dimili radi takvih filtera.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...