mrlakis Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 je li ima veze temp.usisanog zraka na turbo motorima,s obzirom da se taj zrak zagrije preko turbine i ponovo hladi preko ic? je li netko pokusao izvrsiti mjerenja kad se usisava zrak iz motornog prostora(u voznji) i zrak doveden direkt iz prednje maske? kolika bi mogla biti razlika u temperaturi kod ove dvije opcije,vanjski je poznat recimo 30 stupnjeva,koliki bi mogao biti unutrasnji? cini mi se da postoji neki senzor na ic (vw 1.8t),kod mene je sad relociran odmah ispred usisne zaklopke i na njemu bi se mogla ocitati davanja,samo nisam siguran jel taj senzor za temp ili tlak,cini mi se da je on za temp,a onaj na zaklopci za tlak,zaboravija sam ovo mi se cini zanimljivo,pa ako hoce netko pametovati,nek napise dvi pametne i prova obrazloziti Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Ima veze, i do turba treba dolazit što hladniji zrak. Logiraj senzor prek vagcom-a pa pogledaj temperature zraka. Varira dosta od setupa do setupa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 mislim da je Tcode na volvu mjerio i da je razlika zanemariva (ukoliko imas efikasan IC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitja Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Hladniji je zrak na usisu toliko hladniji je na kraju u motoru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Sa dobrim IC-om nije velika razlika, meni je bila par stupnjeva (uglavnom zanemarivo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 upravo tako, na na tipu sam imao 7-8 stupnjeva a imao sam smece od intercoolera tako da... Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Za turbo motor je potpuno svejedno / zanemarivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Borba sa vjetrenjačama... Dajte pogledajte prave trkače aute/bolide pa vidite koliko su si truda dali za napravit usis do turba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzaga Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Kod 1.8T motora je MAP senzor na IC-u a IAT je u usisnoj grani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 zod - njima je svaki stupanj bitan.. a nama tako bas i nije da rezuckamo aute za provuci cijevi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Nisam mislio ić u ekstreme, ali i serijski turbo auti imaju dobar CAI, tako da nevidim problem u repliciranju istog kod nekih turbo swapova i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2fast Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Jel ti auto ide bolje kad je zrak vani hladan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ali taj vanjski hladni zrak hladi i IC. Isto tako po ljeti auto ide bolje ako vodom polis IC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 10 st. Razlike 3% snage, s tim kad je hladnije drugaciji su otpori, pa treba malo vise fizike za reci kad auto ide bolje, motor je definitivno jaci Link to comment Share on other sites More sharing options...
DavorB Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 10 st. Razlike 3% snage, s tim kad je hladnije drugaciji su otpori, pa treba malo vise fizike za reci kad auto ide bolje, motor je definitivno jaci Ovisi tko slaže mapu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Da neki imaju svoju fiziku Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Nisam mislio ić u ekstreme, ali i serijski turbo auti imaju dobar CAI, tako da nevidim problem u repliciranju istog kod nekih turbo swapova i sl. Po meni, iako IC ohladi zrak potreban je dovoljno velik filter zraka, a ne skodi da je dovod zraka dobro izveden, tipa ovako nesto: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ovo na GTR-u je super kao i cijeli auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ovo na GTR-u je super kao i cijeli auto O, da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now