Jump to content

Namjestanje gewindi

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Je da, nije to golf trojka da guzica samo tako bjezi..

Sto se mene tice ja bi malo isao da izgleda bolje stajlerski za everyday..

Da be pricaju ljudi, gle kupio golfa i vozi cement u bunkeru, baustelac neki.. :P

Bas me zanima koliko ces primjetit razliku ovako i da spustis jos prednji kraj..

Ah da,zaboravio sam da je zapravi svaka iole sportska voznja sa golfom 5 (a o stazi da ne pricam) bezvezna jer nikada nemozes ugasiti esp a kamoli neke poluslik gume namintirat koje gripaju

Ah da,zaboravio sam da je zapravi svaka iole sportska voznja sa golfom 5 (a o stazi da ne pricam) bezvezna jer nikada nemozes ugasiti esp a kamoli neke poluslik gume namintirat koje gripaju

Ja imam seata.. :D El i esp kod golfa se rijesi..

Samo hocu rec da na tom autu guzica uopce nije nervozna..

Edited by Luky

Nije 1.9 al nije ni puno jaci.. znam se dobro provozat s njim, i guzica mi oce malo cimnut na brzinama oko 100 cca, kad namjerno naglo pustim gas al lako iskontroliram.. i to mi se pocelo dogadjat kad sam prednje losije gume nazad prebacio..

Dok sam vozio npr Leona Fr 270 ks, auto a kw v2, balans stange, i guzica se jos bolje ponasa nego na mon leonu koji je serijala ovjes sa eibach oprugama..

Ne znam kako vama tako guzica bjezi, da nisu gume lose?

@sven: ma to je samo mislav.. :P

Edited by Luky

Ja imam seata.. :D El i esp kod golfa se rijesi..

Samo hocu rec da na tom autu guzica uopce nije nervozna..

da ali ti se opet automatski uključuje čim pređeš 30 km/h ili tako nešto

nikad ne možeš na tipku sve potpuno isključit jer tvornički je napravljeno da možeš samo ESP ugasit kad se voziš po snijegu (to ti piše i u uputama od auta)

meni je tihi ugradio opciju da na prekidač potpuno isključim ESP i ABS (radi na istom principu kao i vađenje osigurača, samo što se ovo može u vožnj palit-gasit i sve je kao tvornički, jer je spojeno na neke dodatne tipke kod volana)

To je super. Jos kad njih dvoje nebi bili povezani pa da ti abs ostane, kamo srece!

digni si zadnji kraj pa ces se pitati gdje ces zavrsiti ako nedo bog u nekom zavoju malo naglije otpustis gas..a usao si malo brze

ili ga pustiš tako pa na izlazu iz zavoja kad mu ispucaš tih 300 ili koliko konja ima izglisiraš u suprotnu traku, pogotovo ako je mokro.

treba ga staviti na vage, a ne odokativno mjeriti, ako ga već misli voziti

How-to-make-your-Honda-Faster.jpg

Ugrubo, auto na gewindama, spustanjem prednjeg kraja dobivas veci downforce, snizeno teziste i najvaznije premjestas prijenos tezine na taj kraj... Ovisi sto tocno na Golfu uzrokuje podupravljanje/preupravljanje, premjestanje tezine naprijed ili natrag time dobivas preupravljanje/podupravljanje... Trebalo bi odrediti roll centar auta, pa po tome vidjeti... Generalno, spustanjem prednjeg kraja dobiti ces podupravljanje, ali ne mora znaciti...... Spustanjem bilo kojeg djela auta snizavas centar mase na tom dijelu i smanjujes prijenos tezine, tj, dobivas vise gripa na tom dijelu auta.. Naravno, ukoliko spustanjem ne shebes nesto drugo.... Dakle to jako ovisi o tome kako je u osnovi napravljen ovjes na autu...

Na EVO-u recimo znaju dici straznji kraj u odnosu na prednji i onda dobiju vise gripa naprijed, a manje natrag da ne untersteera toliko, to posebno rade ovi kaj ne vole stavljati deblji arb straga...

Vjerojatno je najjednostavnija metoda pokusaja i pogreski, spustis/dignes, pa vidis kako ti odgovara u voznji ili odes do staze i stopas si vrijeme pa vidis na kojem setupu si brzi...

Al stvar je da ih je malo koji idu na stazu.. tako da bi ja trazio kompromis stabilnosti i izgleda..

Ako je taj gti tolko prejak nece ga spasit da ide preko nosa ni da digne prednji kraj 5 cm.. :D

Treba stavit speru pa ce situacija bit malo bolja..:)

Al stvar je da ih je malo koji idu na stazu.. tako da bi ja trazio kompromis stabilnosti i izgleda..

Ako je taj gti tolko prejak nece ga spasit da ide preko nosa ni da digne prednji kraj 5 cm.. :D

Treba stavit speru pa ce situacija bit malo bolja..:)

Ne trebas ici na stazu, nariktas kako si nariktao, odes se voziti, ako ne odgovara nariktas ponovno, pa odes probati... Staza i mjerenje vremena ti treba ako zelis vidjeti koji setup je brzi... I btw od uvrijezenog misljenja da je tvrdo najbolje, meksi setup obicno daje vise gripa...

Ne trebas ici na stazu, nariktas kako si nariktao, odes se voziti, ako ne odgovara nariktas ponovno, pa odes probati... Staza i mjerenje vremena ti treba ako zelis vidjeti koji setup je brzi... I btw od uvrijezenog misljenja da je tvrdo najbolje, meksi setup obicno daje vise gripa...

uh koje sam ja muke prosao sa konijima nasarafljenim na najtvrđe po staroj cesti prema Rijeci. :D

Na kraju stao u Delnicama na pumpi, malo ih otpustio i dalje vozio s puno boljim reakcijama auta. Tak da definitivno mekse za bolji grip

tvrdo je najbolje kod žena.. :D na lošoj cesti je bolje malo mekše.. staza i dobra cesta je drugo..

jbg treba isprobat više setupa da vidiš što ti bolje odgovara.. netko više voli da mu guzivs bježi, netko ne voli.. 100 ljudi 100 ćudi.. 100 žena.. :P

uh koje sam ja muke prosao sa konijima nasarafljenim na najtvrđe po staroj cesti prema Rijeci. :D

Na kraju stao u Delnicama na pumpi, malo ih otpustio i dalje vozio s puno boljim reakcijama auta. Tak da definitivno mekse za bolji grip

Uf, Koni stegnuti su uzas za po ovim cestama nasim, meni tak bili dobri samo na Grobniku, inace su mi skroz raspusteni ...

Ako zelis da ti se auto vozi najbrze i da izvuces najvise id tih gewindi, onda ti je ovako najbolje sigurno. Na svakom autu do sad mi je bilo tako i auto se daleko najbolje vozi kad ga se slozi prema setupu kw-a za ring. Ovo sve ostalo je prodavanje magle i nema veze s vezom, ponavljam za brzu voznju na stazi.

A ako ti nije bitno da se auto brzo vozi onda si slozi zbog izgleda kako ti pase, i u gradu neces osjetit razliku sigurno.

Razliku bi eventualno osjetio da ides starom cestom na more i da se ides brze vozit.

Ako zelis da ti se auto vozi najbrze i da izvuces najvise id tih gewindi, onda ti je ovako najbolje sigurno. Na svakom autu do sad mi je bilo tako i auto se daleko najbolje vozi kad ga se slozi prema setupu kw-a za ring. Ovo sve ostalo je prodavanje magle i nema veze s vezom, ponavljam za brzu voznju na stazi.

:thumbsup:

A ako ti nije bitno da se auto brzo vozi onda si slozi zbog izgleda kako ti pase, i u gradu neces osjetit razliku sigurno.

Osjeti se na obilaznici tamo kod Plitvica iz smjera lučkog prema Samboru gdje je niz onih neravnina kako rade amortizeri. Tamo kad nemam boljeg mjesta idem testirati setup. :D

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...