Joo Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 hrpa ljudi to želi, i imaju pravo jer npr. nekidan sam išao skidat dpf na jaguaru x-type koji je "navodno" skidan pa čišćen u ovl. servisu a nije ni taknut pa sam zvao vlasnika da dođe vidjet, isto range hse radimo servis i filteri ne da nisu bili iz ovl servisa već su bili bez ikakve oznake, bez ičega, materijal papir/karton, filteri kabine NIKAD promijenjeni NIKAD, filteri kabine na hrpi automobila dođu iz ovlaštenih servisa kod nas sa TQ isl zamjenskim oznakama a ne original brand, većina ovl. serv. ih niti ne mijenja, samo zrak i to di su lako dostupne zračne-kutije.. ja da sam smio, kad su mi u tcz mijenjali motor na lexu, bio bih uz njih cijelo radno vrijeme jer tada je moje radno vrijeme bilo od 4,5-8 ujutro i nešto sitno popodne, dakle imao sam cijelo vrijeme bit tamo, ALI NISAM SMIO, zato su i izgubili licencu, zbog nezadovoljstva klijenata i zato slabe prodaje i sve je to povezano.ja sam u centru grada, ne dam da se prema klijentima itko odnosi kao prema kmetu već najvećoj gospodi, svi moraju sve znati i NEMA NAKNADNIH TROŠKOVA bez prethodne najave/ informacije ili upozorenja! svaka cijena i svaka info se daje unaprijed, postoji odstupanje ali se i ono napomene unaprijed i kasnije za svaku stvar javlja vlasniku na telefon ili nek dođe. kod mene nema "nismo znali"! Svaka cast! Da je bar vise ovakvih servisa! :notworthy:
Nicol Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 (edited) hrpa ljudi to želi, i imaju pravo jer npr. nekidan sam išao skidat dpf na jaguaru x-type koji je "navodno" skidan pa čišćen u ovl. servisu a nije ni taknut pa sam zvao vlasnika da dođe vidjet, isto range hse radimo servis i filteri ne da nisu bili iz ovl servisa već su bili bez ikakve oznake, bez ičega, materijal papir/karton, filteri kabine NIKAD promijenjeni NIKAD, filteri kabine na hrpi automobila dođu iz ovlaštenih servisa kod nas sa TQ isl zamjenskim oznakama a ne original brand, većina ovl. serv. ih niti ne mijenja, samo zrak i to di su lako dostupne zračne-kutije.. ja da sam smio, kad su mi u tcz mijenjali motor na lexu, bio bih uz njih cijelo radno vrijeme jer tada je moje radno vrijeme bilo od 4,5-8 ujutro i nešto sitno popodne, dakle imao sam cijelo vrijeme bit tamo, ALI NISAM SMIO, zato su i izgubili licencu, zbog nezadovoljstva klijenata i zato slabe prodaje i sve je to povezano.ja sam u centru grada, ne dam da se prema klijentima itko odnosi kao prema kmetu već najvećoj gospodi, svi moraju sve znati i NEMA NAKNADNIH TROŠKOVA bez prethodne najave/ informacije ili upozorenja! svaka cijena i svaka info se daje unaprijed, postoji odstupanje ali se i ono napomene unaprijed i kasnije za svaku stvar javlja vlasniku na telefon ili nek dođe. kod mene nema "nismo znali"! ja se s tobom slažem apsolutno u potpunosti. al zbilja ne razumijem kak netko stigne biti uz auto ak je neki veći popravak... evo npr. ja kad sam radila generalku na svom autu, auto je bio u servisu 3-4 dana (radilo se svašta)...servis radi od 9:00-17:00, ja i duže i to na drugom kraju grada.... dakle, KAKO??? ok, alergična sam na hrvatsku neradničku lijenu gospodu. da se razumijemo, spadam u one čiji ključ od auta ne smije ni dotaknuti nitko osim mene i jedne osobe, auto u praoni ako ostavljam sjedim u birtiji preko puta i ne ostavljam ključ. malo sam sick jbg imam sreće pa ta jedna jedina osoba i šarafi i dira bilo što po autu. dakle, rezime, slažem se ja sa svime, i apsolutno podržavam, znači platila sam, i ak hoću gledat moram moći gledat. al ne kužim i dalje KADA ljudi stignu to ako rade... a tebi ozzy svaka čast na takvoj filozofiji poslovanja, jer ti je to sigurno još jedan veliki plus za kvalitetno i dugo poslovanje :thumbsup: kad mijenjanje amortizera nekoliko puta mjesečno ovom mom dosadi tj. kad mi hiti amortizere u glavu , doći ću k tebi u servis msporis: ja bi ti rado preporučila vrhunski servis (sa vrhunskom uslugom i povoljnim cijenama), al je u Dugom Selu! (AutoBirt) Edited December 31, 2013 by Nicol
J.J Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 2 ozy - ak ti ne radis ko je onda mala krtica koja je meni ovjes slagao...hahahah... @Nicol - pa naravno da neces slaganje od 4 dana biti ali rwdovni servis ili tak nekaj ostanes...recimo odes subotom i zajebavas ljude tam dok rade...:-)
AntonioVW Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 hrpa ljudi to želi, i imaju pravo jer npr. nekidan sam išao skidat dpf na jaguaru x-type koji je "navodno" skidan pa čišćen u ovl. servisu a nije ni taknut pa sam zvao vlasnika da dođe vidjet, isto range hse radimo servis i filteri ne da nisu bili iz ovl servisa već su bili bez ikakve oznake, bez ičega, materijal papir/karton, filteri kabine NIKAD promijenjeni NIKAD, filteri kabine na hrpi automobila dođu iz ovlaštenih servisa kod nas sa TQ isl zamjenskim oznakama a ne original brand, većina ovl. serv. ih niti ne mijenja, samo zrak i to di su lako dostupne zračne-kutije.. ja da sam smio, kad su mi u tcz mijenjali motor na lexu, bio bih uz njih cijelo radno vrijeme jer tada je moje radno vrijeme bilo od 4,5-8 ujutro i nešto sitno popodne, dakle imao sam cijelo vrijeme bit tamo, ALI NISAM SMIO, zato su i izgubili licencu, zbog nezadovoljstva klijenata i zato slabe prodaje i sve je to povezano.ja sam u centru grada, ne dam da se prema klijentima itko odnosi kao prema kmetu već najvećoj gospodi, svi moraju sve znati i NEMA NAKNADNIH TROŠKOVA bez prethodne najave/ informacije ili upozorenja! svaka cijena i svaka info se daje unaprijed, postoji odstupanje ali se i ono napomene unaprijed i kasnije za svaku stvar javlja vlasniku na telefon ili nek dođe. kod mene nema "nismo znali"! Tako je i kod mene, ako ima neki naknadni trošak, UVIJEK zovem vlasnika, kažem što bi trebalo i koliko će koštat. Održavamo isto masu vozila od firmi uključujuči i Hrvatske šume. Sat rada kikiriki :lol: 100+pdv. Isto tako radimo sve marke jer smo pre mali kraj da bi se mogao specijalizirat na jednog proizvođača. Dosta puta mi je došao auto iz ovlaštenog, gledam račune, sve mjenjano, gledam NEMA filtera klime, NEMA filtera nafte ( auto je bio u RB autu u Rijeci - ovlašteni Renault servis )
Dac Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 100+pdv,naplacujes po normi ili po utrosenom vremenu?? Ozy kolko vas dela sve skupa u servisu,ovo tvoje mi se cini odlicna kombinacija !
Nicol Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Nicol nije ni Srebačić loš Svaka čast Srebačiću, super dečko i sve 5, ali moj auto više NIKADA neće ući kod njega u servis
Ozy Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) 2 ozy - ak ti ne radis ko je onda mala krtica koja je meni ovjes slagao...hahahah... tu i tamo pomognem, vidio si Caju, on je fakat meštar pravi, ima iskustva i uglavnom on gewinda, zaposlio sam još jednog dečka da nam pomogne a na kraju on isto tako odradi fkt hrpu kvalitetnog posla. Ozy kolko vas dela sve skupa u servisu,ovo tvoje mi se cini odlicna kombinacija ! 3 nas, s tim da ja u ovim početcima imam hrpu papirologije i stalno jurim okolo, dijelim letke usput, odem po dijelove, tu i tamo nešto gewindam ali samo one stvari za koje imam iskustva i dobru bazu, najviše radim po lexus/toyota/nissan, skidanje dpf-a, zaobilaženje egr-a, auspuhe, turbine, fmic, ovjes.. ono što sam doktorirao na svojim autima.. imao sam ideju pa na fb stavio stranicu gdje dajem javne i besplatne info kako poboljšati te toyota/lexus d-cat motore (http://www.facebook.com/is220d) pa mi se javilo dosta ljudi iz inozemstva jer se "kod njih ne usuđuje itko napraviti" pa su mi i bili već neki lexovi iz mađarije, poljske.. jedini koji to rade su englezi i to dečko koji kod mene dolazi na more s obitelji i ima autoservis gdje im je to skidanje dpf-a glavno i imaju dnevno min 2 auta, tuning, ima rr, kompletna usluga (http://www.pandpauto.eu). sada imam i novost, ugrađujem u sve toyota/lexus automobile senzor za dopunsku posudu rashladne tekućine jer PAZI OVO to toyota/lexus niti jedan model NEMA!! možda ima neki ali ja za to ne znam a niti toyotin katalog do 2012. a glavno da polo sdi ima!! boljka japanskim dr(o)ljama su vodene pumpe pa kad nestane vode kroz istu (na osovinici) onda pregori dihtung glave pa pišu po forumima da je u dihtungu problem.. da, al ne denes!! ja eto jedini koliko znam rješavam to tako da ugrađujem senzor za količinu vode u dopunskoj posudi i kad već procuri vodena pumpa, onda nek se motor barem ugasi na vrijeme.. dakle meni nije u interesu da se motori kvare od mušterija pa da mi se vračaju radi toga već PREVENCIJA i ODRŽAVANJE pa da budu zadovoljni svojim vozilicama a onda preporuka radi svoje.. hvala Bogu, posla ima i stalno dolaze nove mušterije. Edited January 1, 2014 by Ozy
Hic Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Naspram vas, ja nedam da mi netko skakuce oko auta dok se radi. Razlog je jednostavan: ljudi nemaju pojma o mehanici, ali su svjetski prvaci u kenjanju. Pa kad nesto treba mlatnut sa cekicem, uzbude se ko da im ides jebat cijelu familiju. Jos veci problem je ukoliko se zamaze, a NAJVECI, da mu nekaj frkne u oko/lice, padne na nogu, itd. Vi pametnjakovici mogli bi se naci u jebenom problemu na sudu radi takvog debila, razmislite. Za 100kn? Ne hvala. Kod mene ako covjek nema povjerenja, moze ici odmah negdje drugdje i nek si sam srafi ako mu netko da, Ja nemam sa tim problema. Svakom covjeku dam dijelove koje sam zamjenio, racun za iste, i nazovem ga ako nesto vidim da ne valja u medjuvremenu, da odlucimo sto cemo napraviti. I nikad problema. Kraj nas moze stajati jedino stranka koja slaze cijeli motor (ne servis) kod nas, pa ga ukljucim u cijeli proces, od a-ž.
tigar_87 Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Msporis a Igor-tdi sa foruma? Mislim da si bio vec kod njega
Kevin Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Ozy, koliko ste DPF-ova vec poskidali? jeli isto reprogramirate ECU da se regeneracija vise nepali? nedetektira vise greske?
AntonioVW Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 100+pdv,naplacujes po normi ili po utrosenom vremenu??Ozy kolko vas dela sve skupa u servisu,ovo tvoje mi se cini odlicna kombinacija ! Ako je ovo bilo pitanje za mene, sat rada je toliko, ovisi šta radim, a npr, kod nas je zaje situacija, ima jako puno ruzine, sve zapečeno od soli i ako me kakav šraf pukne i imam zezancije oko toga to ne možeš naplatit nikom. Koliko puta radim ovjes, šrafi na vilicama neidu pa grij, reži itd i to je pušing jer to nije problem stranke. Kad bi to sve naplatio plivao bi u lovi. Barem ja tako radim. I Stranka je uvijek samnom dok radim. Pije kavu il što već
Dac Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Da pitanje za tebe je bilo,kolko npr uzmes za zamjenit lamelu na golfu 5 tdi,isto pitanje za ozy-a, jel ista cijrna ako stranka donese svoj dio,sta ako donese krivi dio pa ti auto ostane na dizalici
AntonioVW Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Cijena je 600kn kod mene. Svejedno je moj il tvoj dio. Ako je krivi dio osiguram motor i guram auto van sa dizalice ako nije riješivo u jednom danu. Imam parking za 20 auti cca. I ležarina se naravno ne naplačuje.
J.J Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Naspram vas, ja nedam da mi netko skakuce oko auta dok se radi. Razlog je jednostavan: ljudi nemaju pojma o mehanici, ali su svjetski prvaci u kenjanju. Pa kad nesto treba mlatnut sa cekicem, uzbude se ko da im ides jebat cijelu familiju. Jos veci problem je ukoliko se zamaze, a NAJVECI, da mu nekaj frkne u oko/lice, padne na nogu, itd. Vi pametnjakovici mogli bi se naci u jebenom problemu na sudu radi takvog debila, razmislite. Za 100kn? Ne hvala. Kod mene ako covjek nema povjerenja, moze ici odmah negdje drugdje i nek si sam srafi ako mu netko da, Ja nemam sa tim problema. Svakom covjeku dam dijelove koje sam zamjenio, racun za iste, i nazovem ga ako nesto vidim da ne valja u medjuvremenu, da odlucimo sto cemo napraviti. I nikad problema. Kraj nas moze stajati jedino stranka koja slaze cijeli motor (ne servis) kod nas, pa ga ukljucim u cijeli proces, od a-ž. Natpis na vratima i oko dizalice/garaze "Nq svoju odgovornost" te lisava svih zakonskih odgovornosti...
Ozy Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) 2 hic - lagano zabrijavaš.. pa neću dozvoliti da mušterija stoji pod autom na dizalici ali uz ponuđenu kavicu može gledat i stajat pored auta, naravno klijentu/ mušteriji je najbitnije da ono što je on donio/ kupio od nas vidi da mi i stavimo u auto a to se najviše odnosi na nove mušterije jer stare dolaze zbog kvalitete i cijene. kad idemo čekićat zbog glavčine, zgloba, kugle.. tada ih odmaknemo od auta a ako ih to "boli" gledat onda im objašnjavamo proceduru. naravno, i ovo što je jj napisao, atesti + zaštita na radu i osiguranje.. u kvartu smo najpovoljniji jer je cijena radnog sata 150kn sa uključenim pdvom dok je kod naših kolega u dr servisima od 150+pdv nadalje. ipak smo lokacija, ipak smo novi, ne namjeravamo dizat cijene i zavaljivat ljude kao što se to radi na masu mjesta, 500m od nas prema sjeveru jedan autoservis mijenja žarulju za 150kn, normalno da im nitko neće doći više, kod mene je izmjena sa žaruljom 50kn a neke žarulju su same npr. 70kn pa i više.. kak sad to?! :huh: :lol: imam i vulkanizaciju, kod mene je 160kn izmjena 4kom sa balansom, novim ventilima, SVE.. a dva dvorišta dalje od mene je old_school vulkić već dugo poznat na petrovoj ali je kod njega 200kn. Da pitanje za tebe je bilo,kolko npr uzmes za zamjenit lamelu na golfu 5 tdi,isto pitanje za ozy-a, jel ista cijena ako stranka donese svoj dio,sta ako donese krivi dio pa ti auto ostane na dizalici 500kn je kod mene cijena odn getriba off/on ja preporučam da se ne kupuje dio ako ga već kupuje mušterija već da dođe i pričeka pa po uzorku, ali neki su donijeli svoj dio pa ako to nije to onda vrate kad pokupe auto a mi ugradimo naš dio, bilo je i onih koji kažu da čekamo pa dok nabave dobar dio pa ovo pa ono, ali tada auto ide sa radnog mjesta na parking pa se čeka, ako mi dilamo dio onda skinem getribu i sa lamelom idem pol minute dalje do našeg gl. dobavljača, naravno hrpa njih donese svoj dio i sve okej. cijena ovisi o proizvođaču, i ne dižem maržu već prodajem prema cjeniku dobavljača bilo mpc ili akcijska, i nisam škrt na popustu jer idem za kvalitetom pa količinom. tu se radi i o garanciji.. ukoliko smo mi prodali dio i ugradili, tada je vrijeme garancije prema deklaraciji proizvoda te off/on tog dijela besplatna kod nas prilikom reklamacije. ukoliko je mušterija donijela svoj dio tada joj objašnjavam da garancija postoji prema proizvodu ali prilikom reklamacije skidanje toga prema cjeniku/ radnom satu. Ozy, koliko ste DPF-ova vec poskidali? jeli isto reprogramirate ECU da se regeneracija vise nepali? nedetektira vise greske? ne znam točno koliko ali preko nekoliko do sada sam skidao jedan gdje se ECU mora mijenjati sw, a ostali su ili emulator opcija ili isključenje kroz dijagnostiku, ovisno o ecu automobila. mušterija bira da li će ostati dpf kućište vidljivo ili umjesto njega downpipe, koljeno, ili cijev, ovisno o tome gdje se nalazio.. Edited January 1, 2014 by Ozy
Hic Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Kad smo kod zavaljivanja, svi spominju masu zavaljivanja i dosta toga sam bio svjedok, ali onaj cudni dio je da ljudi i dalje idu na ta mjesta....pa si ti misli.
Nicol Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 500m od nas prema sjeveru jedan autoservis mijenja žarulju za 150kn jel to gospodin dole na početku Bukovačke? hahahha, jednom lopina, uvijek lopina
Joe Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 2 msporis: Tureki , specijalisti za japance, tak da.... i jos su oboje na forumu i jos bus dobio kraljevski tretman ....
msporis Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 2 msporis: Tureki , specijalisti za japance, tak da.... i jos su oboje na forumu i jos bus dobio kraljevski tretman .... E toooo... Fakat, kak se njih nisam sjetio. Se moze kod njih gledat?
Raptor6767 Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 E toooo... Fakat, kak se njih nisam sjetio. Se moze kod njih gledat? Nemaš kaj, nisu baš zgodni, ali su #1 za Japance. :lol:
Rockatansky Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Sporis, čemu ići kod majstora kojem imaš potrebu viriti preko ramena?
Joe Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Mozes, upgradeali su prostor, tak da mozes i iza stakla biti, a mozes i s njima...
Hrdzo Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Mozes, upgradeali su prostor, tak da mozes i iza stakla biti, a mozes i s njima... Mogu dati još +1 za Autoservis Turek iz prve ruke Nema muljanja i sl sa filterima/uljima/djelovima, odrade uvijek najbolje što mogu, uvijek nađu vremena za objasniti i pokazati... ako slučajno nešto nemogu odraditi (bezveze kažem ali npr evo šta Ozy radi... lexus i micanje DPF-a) radije će te uputiti di da odeš i ko ti to može kvalitetno odraditi, a ne kao neki da idu raditi pa bude više štete nego koristi. I da... nemoj pitati glupa pitanja... Ira te odmah zbomba....znam ja iz prve ruke
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now