Jump to content

ostecenja na cilindrima, molim savjet


Recommended Posts

Jucer sam krenuo raskopati donji dio motora radi nekih dorada i primjetio sam neka cudna ostecenja na cilindrima. Glava sa motora je skinuta u 6. mjesecu, cilindre sam namazao uljem da nebi zahrdali ali cini mi se da je ipak uspjelo malo zahrdati :(

 

Slika te "hrde". Meni to izgleda kao hrdja ali taj dio je bio potpuno masan od ulja pa mi nije jasno sta je to i kako je moglo zahrdjati preko sloja ulja? Kad prodjem prstima preko toga nista se ne osjeti. I jos jedno pitanje, na slici se vide risevi na vrhu cilindara. Blok je busen prije cca 5000km, sta je moguce da su se vec stvorili risevi???

wfdr.jpg

 

I jos jedno ostecenje, takodjer se nista ne osjeti pod prstima. Nije hrda ali nemam pojma sta je to :lol:

tvam.jpg

 

Sta napraviti? Probat prehonat blok ili mu nema spasa?

Zahvaljujem :)

Link to comment
Share on other sites

znaci dobro je, ajde bar neka dobra vijest :D

a da ipak malo prohonam? nije bed radi starih karika ako se malo prohona?

 

sjetio sam se sad, auto je nekad volio malo zadimit plavo, dali je moguce da je to do toga? turbo je u odlicnom stanju, gumice ventila takodjer pa pitam jer moguce da je radi toga ili sto mi je povrat ulja iz turba previse vodoravan? :)

Edited by Jopa
Link to comment
Share on other sites

Proizvodac s razlogom kaze neku toleranciju. Ali primjetio da su hrvati posebno pametna nacija, njima treba uvijek par stoti vise. I eto dima.

 

With the block and measuring equipment (calibrated to BS EN ISO 10012:2003) at a temperature of 20.5 degrees Celsius (The temperature the Accralite workshop is kept at) the bore diameter needs to be 83.0mm -0.0 / +0.01mm with a Plateau Honed cylinder bore cross hatch angle of 35 - 40 degrees to a roughness of Ra 0.4 - 0.9 ƒÊm (15 - 135 ƒÊ in).

This will give the correct bore to piston clearance of 0.081 / 0.088mm when measured 90 degrees to the pin and 12 to 15mm up the skirt from the base of the piston.

 

Ovaj je dobio naputke tocne i rekao da razumije :) Sad jel to napravljeno tako.. Nadam se da je :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...