Jump to content

Synchrorev

Recommended Posts

Naletio sam slucajno na ovo. Djeluje mi kao dobar upgrade za manualne mjenjace?

Bi se dalo ovako nešto složit sa nekom elektronikom?

Meni to izgleda kao poprilično jednostavan i "glup" sistem koji bi se mogo slozit na bilokoji auto.

Ma jebes masovnu ugradnju. Mene interesira sto nasi forumski strucnjaci mogu zgrunfat po tom pitanju. Ako ne neki eksterni box, barem da li se moze slozit na neku od standalone elektronika.

SA ecu-i imaju tu opciju. Za to je potrebno imati neku mricunu od motorcica ler gasa(ili vise komada) ili klapnu na struju.

BTW mozda izgleda dobro, ali nije bas korisno za getribe s sinkronima. To se vise koristi na getribe s kandama za saltanje u nizu bez stiskanja kvacila.

Moj to ima za višu brzinu.

znači npr ideš u trećoj na 3k rpm 65km/h i kada stisnes kvacilo okretaji ti padnu samo na toliko koliko ti je okretaja za tu brzinu u četvrtoj.

Sistem radi odlično. Okretaji padaju istom brzinom, samo se zaustave točno u okretaj gdje trebaju. Jako fora stvar.

Ako ne prebacis nakon cca dvije skunde i nastavis drzati kvacilo onda padnu na ler.

Moj to ima za višu brzinu.

znači npr ideš u trećoj na 3k rpm 65km/h i kada stisnes kvacilo okretaji ti padnu samo na toliko koliko ti je okretaja za tu brzinu u četvrtoj.

Sistem radi odlično. Okretaji padaju istom brzinom, samo se zaustave točno u okretaj gdje trebaju. Jako fora stvar.

Ako ne prebacis nakon cca dvije skunde i nastavis drzati kvacilo onda padnu na ler.

Ali kada brzo saltas ne stignu okretaji pasti na te okretaje.

ovo ima smisla ako imas kuplung na ON-OFF pa da ne trga prijens

Ako sporo saltas i znas voziti ovo nema smisla.

Ako brzo saltas i nemas lagani zamasnjak i to(da motor stigne dignut okretaje), nema smisla.

U 99% slucajeva kada se to koristi i ima smisla je za prave trkace motore skoro pa bez zamasnjaka s getriba s kandastim

hvatanjem.

Znam da ekipi to dobro zvuci, ali to ne poboljsava saltanje na sinkronima. Motor je odvojen od getribi prilikom saltanjem na getribi s sinkronima.

Naletio sam slucajno na ovo. Djeluje mi kao dobar upgrade za manualne mjenjace?

Bi se dalo ovako nešto složit sa nekom elektronikom?

Meni to izgleda kao poprilično jednostavan i "glup" sistem koji bi se mogo slozit na bilokoji auto.

Gdje je tu zabava? :D Bojis se da ce te negdje izvrtjeti? :D Uostalom kaj ce ti to na turbaku, pa makar bio i RWD :)

imam radilicu 30% laksu, alu remenice 50% lakse, aluminijski zamasnjak od 3 kile.... dovoljno lagano je to :)

To sto imas laksu radilicu nist ne znaci u ovom slucaju, ali povecava sansu za neke druge problem.

Isto za remenice, one se sporo vrte i malog su promjera.

3kg zamasnjak se smatra teskim za ovu pravu primjenu.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...