doggy Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Naletio sam slucajno na ovo. Djeluje mi kao dobar upgrade za manualne mjenjace? Bi se dalo ovako nešto složit sa nekom elektronikom? Meni to izgleda kao poprilično jednostavan i "glup" sistem koji bi se mogo slozit na bilokoji auto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 To mi je prejebena stvar na 370Z. :thumbsup: To bi fakat mogli masovno ugrađivat na aute. Vise se onda ne trebas jebat sa peta-prsti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Ma jebes masovnu ugradnju. Mene interesira sto nasi forumski strucnjaci mogu zgrunfat po tom pitanju. Ako ne neki eksterni box, barem da li se moze slozit na neku od standalone elektronika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_DEX_ Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 To bi zbilja bilo zanimljivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ma jebes masovnu ugradnju. Mene interesira sto nasi forumski strucnjaci mogu zgrunfat po tom pitanju. Ako ne neki eksterni box, barem da li se moze slozit na neku od standalone elektronika. SA ecu-i imaju tu opciju. Za to je potrebno imati neku mricunu od motorcica ler gasa(ili vise komada) ili klapnu na struju. BTW mozda izgleda dobro, ali nije bas korisno za getribe s sinkronima. To se vise koristi na getribe s kandama za saltanje u nizu bez stiskanja kvacila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Moj to ima za višu brzinu. znači npr ideš u trećoj na 3k rpm 65km/h i kada stisnes kvacilo okretaji ti padnu samo na toliko koliko ti je okretaja za tu brzinu u četvrtoj. Sistem radi odlično. Okretaji padaju istom brzinom, samo se zaustave točno u okretaj gdje trebaju. Jako fora stvar. Ako ne prebacis nakon cca dvije skunde i nastavis drzati kvacilo onda padnu na ler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Moj to ima za višu brzinu. znači npr ideš u trećoj na 3k rpm 65km/h i kada stisnes kvacilo okretaji ti padnu samo na toliko koliko ti je okretaja za tu brzinu u četvrtoj. Sistem radi odlično. Okretaji padaju istom brzinom, samo se zaustave točno u okretaj gdje trebaju. Jako fora stvar. Ako ne prebacis nakon cca dvije skunde i nastavis drzati kvacilo onda padnu na ler. Ali kada brzo saltas ne stignu okretaji pasti na te okretaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Ali kada brzo saltas ne stignu okretaji pasti na te okretaje. Pa nikada ne stignu na niti jednom autu. onda ih ti zakucas dolje kada pustis kvacilom Okretaji padaju istom brzinom kao i bez toga i tu nema razlike Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 A nesaltaju svi uvijek brzo. A za saltat nizu mi se cini super, pogotovo za rwd aute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 ovo ima smisla ako imas kuplung na ON-OFF pa da ne trga prijens Link to comment Share on other sites More sharing options...
doggy Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Pa kod mene kad se ugrije bude on off Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 to je ok jer ne ubija dif i ostatak prijenosa stavit cu to na mx5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 ovo ima smisla ako imas kuplung na ON-OFF pa da ne trga prijens Ako sporo saltas i znas voziti ovo nema smisla. Ako brzo saltas i nemas lagani zamasnjak i to(da motor stigne dignut okretaje), nema smisla. U 99% slucajeva kada se to koristi i ima smisla je za prave trkace motore skoro pa bez zamasnjaka s getriba s kandastim hvatanjem. Znam da ekipi to dobro zvuci, ali to ne poboljsava saltanje na sinkronima. Motor je odvojen od getribi prilikom saltanjem na getribi s sinkronima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ND4SPD Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Naletio sam slucajno na ovo. Djeluje mi kao dobar upgrade za manualne mjenjace? Bi se dalo ovako nešto složit sa nekom elektronikom? Meni to izgleda kao poprilično jednostavan i "glup" sistem koji bi se mogo slozit na bilokoji auto. Gdje je tu zabava? Bojis se da ce te negdje izvrtjeti? Uostalom kaj ce ti to na turbaku, pa makar bio i RWD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 imam radilicu 30% laksu, alu remenice 50% lakse, aluminijski zamasnjak od 3 kile.... dovoljno lagano je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
fire Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 imam radilicu 30% laksu, alu remenice 50% lakse, aluminijski zamasnjak od 3 kile.... dovoljno lagano je to To sto imas laksu radilicu nist ne znaci u ovom slucaju, ali povecava sansu za neke druge problem. Isto za remenice, one se sporo vrte i malog su promjera. 3kg zamasnjak se smatra teskim za ovu pravu primjenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now