Jump to content

VM-Racing aka Rvacki Tjuning

TomiTraktor

Recommended Posts

Guest crossfire
gle, i sam uvozim robu, doduse 99% je to iz Njemacke ili Italije i situacija je tu puno laksa jer ide kamion i to se u dan moze znati kako dolazi.

Jasno mi je da je Japan daleko ali isto tako mi je jasno zasto bi netko pop.. ako mu kazete da roba dolazi za x a ona dodje za x + 2 mjeseca.

Ali da me (opet) krivo ne shvatis, ja sam u ovoj prici na tvojoj strani, jer taj AC/DC :D da je mislio ozbiljno, mogao je uplatit lovu pa bi se onda u krajnjem slucaju, lakse naslo i rijesenje. Necu ulazit u to dal je slanje jednog sica 2000 kn al isto tako vjerujem i da se moglo naci neko kompromisno rijesenje.

Odnosno, ne mislim da si ista lose napravio jer taj CD NIJE AMA BAŠ NIŠTA PLATIO. Znaci, da se radilo o nekom kupcu pa da se njega razvalcilo, onda je to druga stvar, ali ovako, gdje se netko interesira za nešto i sve to ostane samo na email upitu, ne mislim da si išta krivo napravio.

U potpunosti sam te shvatio :D

Samo sam htio tocno razjasniti kako stvari idu i zasto sam bas isao tim putem.

No kao sto si rekao i sam se bavis uvozom, pa vrlo vjerojatno znas koliko kosta EMS slanje robe, iz Japana za HR je moguce jedino poslati robu avionom express mail sustavom, roba je za 3 dana u HR, no cijena prijevoza je paprena. Sicima otprilike 20 volumetickih kilograma sto prema njihovom EMS cijeniku kosta 1884 kune i nesto sitno lipa. Ili brodom, moguce je staviti na paletu robu pa da putuje u nekom kontejneru ali onda to traje jednako ili jos duze, jer nisi sam u tom konteineri i cekas da bude pun prije nego sto krene, jer brodarima nije isplativo voziti poluprazan kontejner.

Eto ja se nadam da sam sada razjasno cijelu pricu i da sam bar malo skinuo ljagu sa naseg imena, hvala svima koju su bili uz nas iako nas ne poznajete i nikada niste niti culi za nas.

Edited by crossfire

• Replies 107
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Meni je sasvim korektno to sto netko ne zeli dati novac za nesto sto je vidio samo na fotki, no onda treba prihvatiti i rizik da cu ja to mozda prodati nekom drugom u meduvremenu tko ce prihvatiti taj rizik.

pa to ja shvacam, ali ti moras uzet u obzir da onda ne mozes zvucat jednako ozbiljno kao i firma koja ima stvari u ponudi u zagrebu na skladistu. :thumbsup:

pa kad postanu ozbiljni ko firma koja ima nesto na skladistu u zagrebu, budi siguran da ce i cijena biti za xy % veca.. pogotovo za npr Braid siceve koje ces tesko nabavit u europi..

ne radi se o nekom njemacko, talijanskom proizvodu dostupnom u roku 3-5 dana...

ima decko pravo hebiga..

meni je samo žao što nabavljate manje više dijelove za japanska vozila, a ne npr. za talijanska vozila jel bi rado uzeo nešto od vas.

usporedbe radi-plastičnu mrežicu za branik naručio u a3m-u u ljeti prošle godine rečeno mi je da je za 10 dana tu, od onda sam ih zvao još 10 puta. vi računajte koliko je vremena prošlo-PLASTIČNU FUCKIN MREŽICU ZA BRANIK, pa nisam naručio pozlačeni 6.0 motor sa 3 turba

ajme kakv show. tmalo sam preletio, dosta sam toga preskočio ali piše se kao da je nuklearna fizika i teorija zavjere u isto vrijem, a ono obično sranje.

trgovci, tj kako oni sebe nazivaju "pružitelji usluga" su imali možda nekih malih sitnih grešaka, ali postupili su čisto normlano, i naravno da je to obično tržišno nadmetanje, i žele se riješit robe što prije da mogu dalje ulagat, a sam cd nije htio kaparirat i stvar riješena.

cd-a, starog razmaženog prdonju(nadam se da se nitko neće uvrijedit, i neću dobit ban, u protivnom brišem rečenice, ali sam ih stavio jer su mi smiješne i simpatične :cool: ) poznajem još sa starog foruma, i ovo je baš tipično njegovo, napravit od muhe slona i uvijek dijelit neku pravdu i pravit se pametan, tako da me zapravo ova santa barbara uopće ne iznenađuje, jer kad sam imao 17g i bio član na crotuninu-u, tip se često svađao samnom (mulcem), i dalo se procijenit njegov temperament, tako da je netko drugi bio sigurno nebi ovako razvlačio obične pizdarije.

pozdrav, nadam se da nisam nikog uvrijedio. :)

Koliko god da firma ima novaca i veliki lager' date=' NIKADA nije pametno nekome raditi narudžbu bez pologa... NIKADA. Ja na stanju imam takvih govana koja se nikada neće prodati (tipa kromirani anti-roll bar za Fiat Barchettu i sl. za 5000 kn) a to su novci od firme koji su se več mogli okrenuti i iskoristiti 100 puta i donijeti doprinos. Mi smo imali polog od 30% do prije par mjeseci...i ne bi ste vjerovali koliko ljudi čak sa tolikom kaparom odustaju...pa smo sada povečali na 50% pologa. 30% pologa mogu ostaviti samo oni za koje ću izravno ja garantirati... A onda se zna da sam ja i odgovoran ako odustanu!

Sada si zamisli situaciju u kojoj ti stranka naruči KW ovjes (tipa za Audi 80) od 12 000 kn i ostavi ti 3.600 kn i nikada ne dođe po njega. Uz taj polog firma još ima zakopano u tom ovjesu još 2 puta iznos kapare što nije malo novaca. I sada uzmi da je to recimo 1000 Eura koje si mogao negdje drugdje uložiti i napraviti profit...

Žalosno je što se jako malo ljudi zna staviti u položaj trgovca ili firme...

Moj savjet tvome prijatelju je da nikada ne odustaje od pologa!:thumbsup:

To si ne može niti jedna tvrtka dopustiti![/quote']

Potpuno točno :thumbsup:...bolje da ti ne pričam šta sve mi imamo na lageru...svake godine radimo otpis.

U ovoj priči sam na strani VM-a.

ALI, smatram da ako su već obećali da će kontaktirati POTENCIJALNOG kupca, da su to trebali i napraviti. Dakle, kontaktirati CD-a, reći mu da postoji još jedan XY kupac koji je također zainteresiran za kupnju siceva i napomenuti mu da ima pravo prvokupa ali samo u slučaju kaparenja 50% vrijednosti siceva u nekom vremenskom roku prihvatljivom za obje strane, a dotičnom XY kupcu objasniti situaciju na način da on razumije zašto su mu rekli da pričeka jer bi (uvjeren sam) i taj XY kupac htio da se dotično poduzeće ponaša prema njima.

I s druge strane, a vezano uz rokove dostave, UVIJEK je poželjno kupcu U STARTU reći da je potrebno više vremena, pa ako roba dođe ranije to može biti samo pozitivno, jer je kupac u startu prihvatio vrijeme isporuke, a u ovom slučaju je roba došla ranije što svima odgovara.

P.S. Mi ne uzimamo 50% kapare, već samo 10-20% kada naručujemo neke specifične dijelove koje se mora čekati ili kada ih naručuje netko nepoznat, a radi se o velikim ciframa. Jbga dečki, odustajanje od narudžbi nije nikada ugodno, ali zato postoje kapare da se DONEKLE osigura prodavač da će vratiti barem dio uloženog novca, a ostalo je RIZIK POSLOVANJA.

P.P.S. Samo da napomenem situaciju koju sam ja imao sa Gabrekom - dečki su me tražili neku simboličnu kaparu za Milltekov ispušni sustav sa sportskim katalizatorom (cifra od cca 10000kn na njihovom web-u), a pošto s njima radim već skoro godinu dana i nikada nije bilo problema, uplaćena im je PUNA dogovorena cifra.

Pitao sam Hrvoja kada dolaze auspusi na što mi je odgovoreno da dolaze kroz tjedan/dva. Rekao sam im da ih neću zvati već da oni nazovu mene kada dođu auspusi da ih ne zahebavam nepotrebno.

Nakon 2-3 dana Hrvoje me zove da ekipa u Millteku razvija auspuhe sa odrezanim nastavcima baš kako sam ja htio (da izgleda kao original), ali da ću se morati strpiti malo duže. Naravno, odgovaram da nema problema da ću čekati i ZAHVALJUJEM SE HRVOJU NA PRAVOVREMENOJ OBAVIJESTI.:thumbsup:

Nakon što su prošla 2 tjedna zove me Hrvoje da mi kaže da dečkima u Millteku još nije došao Clio 197 kojeg su trebali raditi sa odrezanim nastavcima (topovima), te da mi on "običan" Milltek može nabaviti bez problema, a da ja ako i dalje želim s odrezanim nastavcima da se moram strpiti 3-4 tjedna. Na što ja odgovaram da nema problema.

Htio sam ovo napisati samo da vidite kako TREBA komunicirati sa kupcima i da sam jako zahvalan Hrvoju i dečkima u Gabreku što su me držali up-to-date sa svim događanjima sa auspusima. :notworthy: :thumbsup:

Dakle, meni je sve bilo potanko objašnjeno i pružena mi je alternativa koju ja nisam prihvatio i odlučio sam se čekati. I uvijek ću se prije odlučiti za njih, makar mi to ponekad predstavlja i nešto skuplju varijantu jer znam na čemu sam i da će sve biti UVIJEK OK.:thumbsup:

Tako da postoji/e i drugi "tuning" shopovi koji su fer i korektni.

3xP.S. Isuse, koja reklama, trebao bih si istetovirati Gabrek na dupe :rofl:

Edited by Raptor6767

Ono sto ni meni nikad sa narudbama cijeli zivot nije bilo drago jesu ti kontenjeri. Ali zato moj savjet prodavacima je daisti proizvod, ako ga netko neželi čekati mjesec ili dva, ponudi kupcu po vecoj cijeni, odnosno uvecanoj za poštarinu za samo taj artikal i neka ga ima za tjedan ili dva ako baš želi. Neznam kako netko misli da je jednostavno iz Hrvatske kontrolirati šta se u Japanu dešava. Za uskladiti vremena dolaska i sve to ubrzati treba vremena da se ljudi uhodaju i da kasnije sve ide glatko.

Nažalost to nije samo poštarina, već i usluga skladištenja, usluga carinjenja i usluga špredicije... I onda naručiš 2 sica, platiš za to 120 Eura transport, 600kn usluga carinjenja i troškovi špedicije i imaš na cijenu sica još 40% povečanje troška... A ako ražiješ to na 10 siceva onda imaš 10% povečanje troška...

Znaći, što je manji uvoz to su stvari skuplje!

Nažalost to nije samo poštarina' date=' već i usluga skladištenja, usluga carinjenja i usluga špredicije... I onda naručiš 2 sica, platiš za to 120 Eura transport, 600kn usluga carinjenja i troškovi špedicije i imaš na cijenu sica još 40% povečanje troška... [b']A ako ražiješ to na 10 siceva onda imaš 10% povečanje troška...[/b]

Znaći, što je manji uvoz to su stvari skuplje!

Čista ekonomija razmjera - eng. "Economy of scale"...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...